SebastianC. Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Chyba powoli dołączam do grona modelarzy którzy co rusz rozgrzebują kolejny model nie kończąc poprzedniego No więc zacząłem kolejny "szybki" projekcik, i to nie byle jaki bo moja pierwsza, najpierwszejsza pancerka jaką kiedykolwiek kleiłem Model to raczej wszystkim znany samochód pancerny wz.34 II FTF w 1/72, waloryzacja własnym sumptem posiłkując się książkami TBiU 56, militaria 318 i zdjęciami z neta. Na razie udało mi się tyle wystrugać: Wstępna przymiarka w kabinie kierowcy: Tym razem cisnę z modelem do oporu aż skończę, no chyba że dojdą blachy do Księcia Walii to trzeba będzie walczyć z pokusą...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Dziobanie w tej skali własnych dodatków to jest coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 wyglada nieźle. Zwłaszcza błotniki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Chyba powoli dołączam do grona modelarzy którzy co rusz rozgrzebują kolejny model nie kończąc poprzedniego /quote] No to witaj w klubie ale przecież modele robimy dla przyjemności, a jak zaczyna brakować weny i zaczyna się mordęga to modelarską frajdę może dać tylko kolejny model Będę kibicował, bo sam robię skoki w bok w stronę szeroko pojętej pancerki. Na razie zapowiada się super Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yossarian Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Pięknie. Czekam z niecierpliwością na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Elementy zagruntowane surfacer'em: Dorobiłem drewnianą podłogę, nową łyżkę łopaty i km 7.92mm z igieł lekarskich i blaszek - na zdjęciu porównanie z zestawowym karabinem: Jakim kolorem pomalować wnętrze? Piaskowy, zielony ochronny czy jeszcze jakiś inny? Mile widziane numery farb, maluję gunze i tamiyami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Karabin miodzio. A wnętrza jeśli dobrze pamiętam szaropiaskowy jak określała ten kolor instrukcja. Koloru nie podam bo polaki maluję tylko LifeColor dedykowanym zestawem , robionym przy współpracy z Muzeum Wojska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 jest dobrze. Teraz tylko poskłądac do kupy. Czekam z niecierpliwością ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 I zniknął wkład własny pod bezlitosnym podkładem. KM wygląda dużo lepiej niż to zestawowe "coś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Elementy dostały bazowych kolorów: Dzisiaj udało mi się tyle polepić do kupy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Bardzo ładny szkrab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Witam Więcej ważą elementy dorobione niż sam model miło popatrzeć na coś takiego super ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Pootwierany model wielkości pudełka zapałek. Też jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Coraz bliżej końca. Wszystko poskładane tylko wieża nie jest jeszcze przyklejona, błyszczy się jak psu bo dostał lakier gloss pod washa. Próbowałem paru sztuczek weatheringowych ale Mig Jimenez ze mnie nie będzie więc sobie podarowałem. Pozostało położyć mat i pobrudzić koła, no i jakaś podstaweczka by się zdała... Tak to na dzień dzisiejszy wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Niesamowite. Nawet nie wiedziałem, że ta pokrywa nie otwierała się na boki, tylko na jeden bok. Powodzenia przy dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Istna chirurgia! Mi za bardzo trzęsą się ręce na aż takie przeróbki w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Klasa Imienniku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi