milczacy Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Tak, też to znalazłem, ale to są małe opakowania "ledwie" 10ml ... w każdym razie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 filipsg - dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Koledzy, myślicie że to się nada do naszych celów? Cena nisko-zachęcająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Kiedyś trafiłem na tę folię transferową i nawet zastanawiałem się czy nie kupić na próbę. Nie do końca wierzę że da się to po przylepieniu równo oderwać, ale warto sprawdzić. Kup i daj znać ile to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Kupię Ale to jest Solo proszek a nie folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Mój błąd, nie doczytałem. Tak samo reklamują folię transferową do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Koniecznie dajcie znać czy to się do czegoś nadaje. Na mój gust powinno być dosyć trwałe, skoro ma być na paznokciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Kupiłem, jak tylko dotrze i potestuję - dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Specyfik dotarł - wykonałem pierwsze próby "na szybko". Jest to pyłek przypominający brokat, próba aplikacji załączonym pędzelkiem na surowym polistyrenie zakończyła się niepowodzeniem. Specyfik nie trzyma się podłoża. Dziś spróbuję zaaplikować na podkład wykonany z czarnej błyszczącej emalii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 (...) Eksperymentuj ciekawe co z tego wyjdzie - w "kosmetycznej instrukcji" mowa jest o nałożeniu bazy, a następnie pyłku i topu i utwardzeniu pod lampą (nawet dwukrotnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Pewnie cały 'proces technologiczny' jest tu kluczowy. W razie W zapytam znajomą kosmetyczkę o tę 'bazę' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Czy ktoś z was jest w stanie określić gdzie i w jakim okresie tacy wojacy mogli walczyć? http://www.mojehobby.pl/products/U.S.-SOLDIERS-AT-REST.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Z tym pyłkiem, to prawdopodobnie trzeba mieć czarny błysk bazowy i na to wcierać pyłek. Chyba też sobie zamówię, by testować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Z tym pyłkiem, to prawdopodobnie trzeba mieć czarny błysk bazowy i na to wcierać pyłek. Chyba też sobie zamówię, by testować ;-) Wczoraj 'wtarłem' pyłek w czarną emalię ModelMaster - jest nieźle. Szacuję, że lepszy efekt byłby na białym połysku lub srebrnym. Jednak dla mnie to się nie sprawdzi - sposób aplikacji (wcieranie pyłku który wszędzie pyli) ma słabą kontrolę. Wolę sprawdzone efekty typu lakiery Alclad itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Witam Mam pewien problem a mianowicie zamierzam kupić Bf-109 w malowaniu Ericha Hartmanna i nie wiem jaki model wybrać(obojętne jaka wersja ale jak już to najlepiej K). Myślałem o skali 1/72 z Hasegawy(dwupak- wersja G) bo w tej skali czuje się najlepiej, ale w tym modelu jak w większości które znalazłem w tej skali kokpit jest bardzo ubogi i chyba musiałby go waloryzować blaszkami(a to nie jest takie proste) a 1/48 jest chyba trochę duży(a zbyt wielkiego modelu nie chce). Bardzo proszę o pilną pomoc na moje pytanie Pozdrawiam P.S. Z góry przepraszam o złe umieszczenie postu ale nie za bardzo wiedziałem gdzie go umieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Do RAV Rozumiem. Dzięki za pomoc ale z tego co widzę to tam też trzeba waloryzować kabinie bo fotel nie ma dwóch "kółek" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 W jaki sposób można uniknąć pozostawiania "tłustych" plam po zdjętym patafixie (użytym do maskowania) ?? Wygląda to na moim modelu tak: Dodam, że powstają one niezależnie od tego czy użyta masa była nowa (czysta) czy już wcześniej korzystałem z niej do maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tony86 Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Witam! Mam pytanie czym się różni masa szpachlowa ? Faller (Faller art. 180500) - 500 g, a Faller Hydrozell (Faller art. 180503) - 120 g. Ten pierwszy bardziej do prostych dróg i form terenu ?, zaś Hydrozell do zaawansowanego i bardziej skomplikowanego zabiegu kształtowania terenu i modelowania terenu ? Jest w tym jakaś zasadnicza różnica ? Dzięki pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marra Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Witam wszystkich. Pytanie może mało związane z tematyką forum, ale naprawdę przydałaby mi się opinia ekspertów. Otóż, potrzebuję zdobyć arkusze przezroczystego plastiku, w miarę sztywnego, ale i dającego się łatwo ciąć nożyczkami, albo nożykiem do tapet (żadnych profesjonalnych narzędzi nie posiadam). Posłużą mi one jako baza do wykonania "tabliczek", akcesoriów do tzw. fotobudki (czegoś w tym stylu: http://skroc.pl/4bf7f ). Nie są to wielkie elementy, ale zależy mi na ich jak największej trwałości, więc fajnie jakby plastik był jak najwytrzymalszy (ale znów podkreślam, że musi się dać łatwo ciąć). Moje pytanie - co to w ogóle mógłby być za rodzaj materiału, i gdzie go zdobyć? Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Witam Mam pewien problem : Jakiś czas temu kupiłem model Iliuszyn IŁ-4 z Revella(stary model) i dziś mi dotarł . Niestety model ten ma wypukłe linie podziału blach i nie wiem czy to jest zgodne z rzeczywistym samolotem . Nie wiem co mam zrobić? Czy ryć nowe czy zostawić tak jak jest?(nigdy tego nie robiłem tak na całym modelu i nie wiem jak to się robi. Wiem ze jest jakiś specjalnym przyrząd na to ale nie wiem czy go kupić) Proszę Was o pilną pomoc. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Marra a moze taki cos jak do bindowania się używa byloby ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Witam wszystkich. Pytanie może mało związane z tematyką forum, ale naprawdę przydałaby mi się opinia ekspertów. Otóż, potrzebuję zdobyć arkusze przezroczystego plastiku, w miarę sztywnego, ale i dającego się łatwo ciąć nożyczkami, albo nożykiem do tapet (żadnych profesjonalnych narzędzi nie posiadam). Posłużą mi one jako baza do wykonania "tabliczek", akcesoriów do tzw. fotobudki (czegoś w tym stylu: http://skroc.pl/4bf7f ). Nie są to wielkie elementy, ale zależy mi na ich jak największej trwałości, więc fajnie jakby plastik był jak najwytrzymalszy (ale znów podkreślam, że musi się dać łatwo ciąć). Moje pytanie - co to w ogóle mógłby być za rodzaj materiału, i gdzie go zdobyć? Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Jest przezroczysty polistyren w arkuszach, od 0,13 do 0,4 mm grubości. Ciąć go można łatwo. Tamiya: - 0,2 mm http://www.mojehobby.pl/products/Plyta-plastikowa-0-2-mm-format-B4-5-szt.html - 0,4 mm http://www.mojehobby.pl/products/Plyta-plastikowa-0-4mm-format-B4-4szt.html Evergreen: - 0,13 mm http://www.m-zone.pl/plytka-przezroczysta-grubosc-0-13-mm.html - 0,25 mm http://www.m-zone.pl/plytka-przezroczysta-grubosc-0-25-mm.html - 0,4 mm http://www.m-zone.pl/plytka-przezroczysta-grubosc-0-40-mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nephlite Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Witam - orientuje się ktoś kiedy ma być dostępny na polski rynku model Takom T55 am2b oraz t54b miniart. Zapowiedzi już dawno były a modeli brak :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Jakich proporcji używacie podczas psikania aero lakierem matowym Tamiya XF-86 ? 1:1 z tamiyowskim thinnerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Witam Pojawiła się nowa ""gazetka"" "Wozy bojowe świata" co o niej sądzicie? Opłaca się ją kupować czy lepiej zainwestować w zeszyty Wydawnictwa militaria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi