manas Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 manas - nawiercam kilka otworów wiertarką i wypiłowuje pilnikami o różnym kształcie. Na razie kupuje trzecią piwatę za 60PLN z górnym zbiornikiem. Maluje fajnie tylko jej trawałość jest adekwatna do ceny. W tej ostatniej po dwutygodniowym moczeniu w cleanluksie odpadł chrom w zbiorniku. Chwilowo nie mam kasy na aero za 500PLN więc odpycham się takimi wynalazkami. Grzes blaszka ratuje tą konwersje APY. Ja na pewno ją zrobie chociaż pojazdy nie leżą mi za bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Widzę Leszek, że sie rozwijasz, mam na myśli otwarcie paneli silnika. Sunia wygląda łądnie, ale może wyciągnij trochę detali z fotela K-36DM przez suchy pędzel? na zdjęciu są całe czarne. Co do Twojego aero, jeżeli będziesz kolejnego moczył w Cleanluxie to skończy jak poprzedni, kup sobie zmywacz Wamodu , nie niszczy chromu i uszczelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Grzes blaszka ratuje tą konwersje APY. Ja na pewno ją zrobie chociaż pojazdy nie leżą mi za bardzo. Pozdrawiam Dokładnie tak, dlatego napisałem, że za całość - żywica+wielka blaszka+kalkomanie warto dać te pieniądze, zwłaszcza, że nie liczyłbym że ktoś inny wyda APĘ (fakt, że się pojawił ten zestaw był dla mnie wielkim zaskoczeniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Hej,może wiecie z czego zrobic pzrewody do tej APY z Armory?? Z kontrówki,albo cyny do lutowania. Trzeba tylko dobrać średnicę i pierdyknąć w kolor gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Hej,może wiecie z czego zrobic pzrewody do tej APY z Armory?? Polecam cos co nazywa sie lead wire [producent Plus Model], jest to cyna o srednicach od 0,2 do 1,0mm. Swietnie nadaje sie do waloryzacji modeli, w wiekszych skalach do dorabiania przewodow na podwoziu, silnikach, w kabinach itp. W modelu wyglada m/w tak jak na zdjeciu nizej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 A co tak na prawdę zawiera to Lead Wire, bo nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia zawartości opakowania tego produktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 A co tak na prawdę zawiera to Lead Wire jest to cyna o srednicach od 0,2 do 1,0mm Kolega czyta czy tylko obrazki oglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 A co tak na prawdę zawiera to Lead Wire jest to cyna o srednicach od 0,2 do 1,0mm Kolega czyta czy tylko obrazki oglada? A kolega ma zły dzień, czy nie potrafi dokładnie wyjaśnić i pokazać? To że to cyna to się doczytałem, pytałem, bo nie wiem czy jest sens kupować coś, co mogę za kilka razy niższą cenę kupić w sklepie "niemodelarskim" - są to zwoje, albo szpulka z jednym, kępki przewodów? Chodzi mi o formę produktu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 na moje to ten cały "lead wire" to próba wyciągnięcia kasy od naiwnych Halsey idź lepiej do jakiegoś sklepu z częściami rtv i tam się zaopatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 (edytowane) nie wiem czy jest sens kupować coś, co mogę za kilka razy niższą cenę kupić w sklepie "niemodelarskim" - są to zwoje, albo szpulka z jednym, kępki przewodów? Chodzi mi o formę produktu...Nie ma sensu, zwykłą cynę przetestowałem, jest jak najbardziej ok! Edytowane 2 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Właśnie chciałem do tego dotrzeć z tym naciągactwem od naiwnych napisem - dla modelarzy, że jeśli jest to pocięta cyna, lub jej zwitki, to jaki sens jest przedrażać w modelarskim, bo ma ładną naklejkę i napisane "dla modelarzy", a taka sama cyna w piętnastu innych branżach ma napis "dla xxxxxxxx" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Witaj Grzes Twoja fotka narusza regulamin forum. Zmien, lub wstaw w kolejnym poscie taka o odpowiednich wymiarach (lub jako miniature). W przeciwnym wypadku bede zmuszony skasowac Twoj post. 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 800 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Wiecej: viewtopic.php?t=40 Wiecej: viewtopic.php?t=21118 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Poprawiłem się, przepraszam coś mi się za szeroko przycięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Spoko, dzieki. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Witam. Potrzebuję fotki wnętrza panelu ze zdjęcia poniżej. Jak ktoś ma to poproszę na maila lub o wklejenie w temacie. Również pomogłoby mi zdjęcie osłony pomiędzy kabinami ale zrobione z I kabiny z góry. Mam sporo zdjęć kabiny Um-a ale tą owiewkę pomiędzy kabinami mam obfotografowany z boku i z II kabiny. Zasobnik na spadochron będzie otwarty, przy okazji przerobię podstawę tego zasobnika bo w zestawie jego dolna część jast nieprawidłowa.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Zdjęcie ścianki poszło na maila. Luk który zaznaczyłeś chyba kryje tablice bezpieczników. Sprawdź TopShotsa Kagero. Jest zdjęcie co prawda z bojówki ale z ściągniętą pokrywą którą na Twoim zdjęciu trzyma technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Ściankę mam, dzięki. Kagero przejrzałem i jestem trochę wygłupiony. Ten panel: CZy ten? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Patrząc na te dwa zdjęcia to na pierwszym chyba widać rząd bezpieczników znajdujących się na drugim zdjęciu z prawej strony (od góry do dołu). Pozdr Ten panel ma w tym miejscu wtyczki (inny kształt i kolor). Oczywiście IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam, długa przerwa w robieniu su-22um( w międzyczasie zrobiłem MiG-21F-13 i MF-a oraz w ramach ciekawostki IS-2M). Ciężka dłubanina w robieniu wnętrza otwartych paneli, na razie kilka prób poszło do kosza. Na razie wózek do prób silnika i zagłuszki (blaszka Part): Prace trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 O cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Bardzo fajne:) (te pręty nie są płaskie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Miałem tylko jedno zdjęcie tego wózka a nie miałem okazji obejrzeć go na żywo, także nie wiem które elementy są płaskie a które okrągłe w 1:1. Koła do wózka są od MiG-17 ( przód) - pilnikiem zmniejszona średnica i szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Jeśli nic mi nie umknęło to będziesz wykonywał szparke w łaciatym malowaniu. Czy kalki do czarnej, które pokazałeś na pierwszej stronie bedziesz wykorzystywał w przyszłości w takim razie? Ja cały czas takich poszukuję stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi