Skocz do zawartości

Su-22UM-3K Powidz 7PLB-R nr 102 Bilek 1/72

Leszek.Sz.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

manas - nawiercam kilka otworów wiertarką i wypiłowuje pilnikami o różnym kształcie. Na razie kupuje trzecią piwatę za 60PLN z górnym zbiornikiem. Maluje fajnie tylko jej trawałość jest adekwatna do ceny. W tej ostatniej po dwutygodniowym moczeniu w cleanluksie odpadł chrom w zbiorniku. Chwilowo nie mam kasy na aero za 500PLN więc odpycham się takimi wynalazkami.

Grzes blaszka ratuje tą konwersje APY. Ja na pewno ją zrobie chociaż pojazdy nie leżą mi za bardzo.

Pozdrawiam

Widzę Leszek, że sie rozwijasz, mam na myśli otwarcie paneli silnika.

Sunia wygląda łądnie, ale może wyciągnij trochę detali z fotela K-36DM przez suchy pędzel? na zdjęciu są całe czarne.

Co do Twojego aero, jeżeli będziesz kolejnego moczył w Cleanluxie to skończy jak poprzedni, kup sobie zmywacz Wamodu , nie niszczy chromu i uszczelek.

Grzes blaszka ratuje tą konwersje APY. Ja na pewno ją zrobie chociaż pojazdy nie leżą mi za bardzo.

Pozdrawiam

Dokładnie tak, dlatego napisałem, że za całość - żywica+wielka blaszka+kalkomanie warto dać te pieniądze, zwłaszcza, że nie liczyłbym że ktoś inny wyda APĘ (fakt, że się pojawił ten zestaw był dla mnie wielkim zaskoczeniem)

Hej,

może wiecie z czego zrobic pzrewody do tej APY z Armory??

Z kontrówki,albo cyny do lutowania. Trzeba tylko dobrać średnicę i pierdyknąć w kolor gumy.

Hej,

może wiecie z czego zrobic pzrewody do tej APY z Armory??

Polecam cos co nazywa sie lead wire [producent Plus Model], jest to cyna o srednicach od 0,2 do 1,0mm. Swietnie nadaje sie do waloryzacji modeli, w wiekszych skalach do dorabiania przewodow na podwoziu, silnikach, w kabinach itp.

PLU_lead_wire.jpg

W modelu wyglada m/w tak jak na zdjeciu nizej.......

e02ded16e0ea5c23med.jpg

A co tak na prawdę zawiera to Lead Wire

jest to cyna o srednicach od 0,2 do 1,0mm

Kolega czyta czy tylko obrazki oglada?

A kolega ma zły dzień, czy nie potrafi dokładnie wyjaśnić i pokazać? To że to cyna to się doczytałem, pytałem, bo nie wiem czy jest sens kupować coś, co mogę za kilka razy niższą cenę kupić w sklepie "niemodelarskim" - są to zwoje, albo szpulka z jednym, kępki przewodów? Chodzi mi o formę produktu...

na moje to ten cały "lead wire" to próba wyciągnięcia kasy od naiwnych Halsey idź lepiej do jakiegoś sklepu z częściami rtv i tam się zaopatrz

nie wiem czy jest sens kupować coś, co mogę za kilka razy niższą cenę kupić w sklepie "niemodelarskim" - są to zwoje, albo szpulka z jednym, kępki przewodów? Chodzi mi o formę produktu...
Nie ma sensu, zwykłą cynę przetestowałem, jest jak najbardziej ok!

APA_14.jpg

Edytowane przez Gość

Właśnie chciałem do tego dotrzeć z tym naciągactwem od naiwnych napisem - dla modelarzy, że jeśli jest to pocięta cyna, lub jej zwitki, to jaki sens jest przedrażać w modelarskim, bo ma ładną naklejkę i napisane "dla modelarzy", a taka sama cyna w piętnastu innych branżach ma napis "dla xxxxxxxx"

Witaj Grzes

Twoja fotka narusza regulamin forum. Zmien, lub wstaw w kolejnym poscie taka o odpowiednich wymiarach (lub jako miniature). W przeciwnym wypadku bede zmuszony skasowac Twoj post.

9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 800 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych.

Wiecej: viewtopic.php?t=40

Wiecej: viewtopic.php?t=21118

Pozdr.

Pawel

Witam. Potrzebuję fotki wnętrza panelu ze zdjęcia poniżej. Jak ktoś ma to poproszę na maila lub o wklejenie w temacie. Również pomogłoby mi zdjęcie osłony pomiędzy kabinami ale zrobione z I kabiny z góry. Mam sporo zdjęć kabiny Um-a ale tą owiewkę pomiędzy kabinami mam obfotografowany z boku i z II kabiny. Zasobnik na spadochron będzie otwarty, przy okazji przerobię podstawę tego zasobnika bo w zestawie jego dolna część jast nieprawidłowa.:

panel.jpg

panel.jpg

tab1.jpg

Patrząc na te dwa zdjęcia to na pierwszym chyba widać rząd bezpieczników znajdujących się na drugim zdjęciu z prawej strony (od góry do dołu).

bezp.jpg

Pozdr

Ten panel ma w tym miejscu wtyczki (inny kształt i kolor).

Oczywiście IMHO.

• 9 months later...

Witam, długa przerwa w robieniu su-22um( w międzyczasie zrobiłem MiG-21F-13 i MF-a oraz w ramach ciekawostki IS-2M). Ciężka dłubanina w robieniu wnętrza otwartych paneli, na razie kilka prób poszło do kosza. Na razie wózek do prób silnika i zagłuszki (blaszka Part):

P8010013.jpg

Prace trwają

Miałem tylko jedno zdjęcie tego wózka a nie miałem okazji obejrzeć go na żywo, także nie wiem które elementy są płaskie a które okrągłe w 1:1. Koła do wózka są od MiG-17 ( przód) - pilnikiem zmniejszona średnica i szerokość.

Jeśli nic mi nie umknęło to będziesz wykonywał szparke w łaciatym malowaniu. Czy kalki do czarnej, które pokazałeś na pierwszej stronie bedziesz wykorzystywał w przyszłości w takim razie? Ja cały czas takich poszukuję stąd moje pytanie.