chudypiotrek7 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 A choćby i tu http://mojehobby.pl/smer-0901-black-falcon-p-1-549353.html wbrew pozorom materiał wyjściowy dość ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 chudypiotrek7 jednak lepiej zrobić od podstaw niż takie coś kupować! A ja brnę dalej. Żagle obszyte, oczka zrobione. Najpierw płócienka poszły do kąpieli herbacianej i nakrapiania woreczkiem herbaty. I co z tego wyszło Teraz na pierwszy ogień poszedł blinżagiel (ten na bukszpryt) Przypiąłem go szpilkami do wypraski i nasączyłem lakierem bezbarwnym matowym (słoiczek na zdjęciu) .Żagiel ciemny bo lakier świeżo położony Prawie wyschnięty zdjęty z wypraski, wygląda tak Jak widać dostał brzucha , i oto chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 17 Maja 2011 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Istny majstersztyk. Szacunek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Genialne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Tak wygląda komplet już "pogiętych" żagli I znów dłuższa dłubanina. Trzeba to teraz wszystko zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Cytując wielkiego kapitana Jacka Sparrowa: "Nobody moves! I drop my brain..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 19 Maja 2011 Autor Share Napisano 19 Maja 2011 No to pierwszy krok za mną. Bezanżagiel na miejscu i uzbrojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Massakra Genialne po prostu... Jestem ciekaw efektu po uzbrojeniu całego takielunku Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 A ja chciałem sobie jakiegoś żaglowca skleić - nie, dziękuję, poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 A dlaczego? Mając taką ściągę jak warsztat Kolegi Ryszarda... Sam bym się zmierzył przez niego z jakimś galeonem, ale tematy Helskie mają priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Szkoda że to tylko obiecanki. Może jednak ktoś się skusi ??!!! A mojemu żaglowcowi przybyło następne "skrzydełko" - blind żagiel ujarzmiony w świetle dziennym wygląda tak a dalej w sztucznym I to na razie na tyle . Żaglomistrze do roboty, szkutnicy do hebli, raszple w dłoń i następne żagielki na start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 I to na razie na tyle . Żaglomistrze do roboty, szkutnicy do hebli, raszple w dłoń i następne żagielki na start No i tym co tu wykonujesz kuuuusisz niesamowicie Kurde - nie ukrywam, że gdyby nie te Twoje "sztańskie" metody raczej nie wyciągnął bym tyle z Pourquoi i Occidenta. A tu mi się jeszcze uśmiecha z półki Wasa . Tylko ostrzegam - jak z nim ruszę to się od Ciebie nie odczepię . Pozdrawiam i działaj P.S. Dzięki za wszystkie wyjaśnienia przy Hawaiian Pilot - dodałeś mi zdrowo roboty . Ruszam powoli z tematem dalej. Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 A tu mi się jeszcze uśmiecha z półki Wasa . Tylko ostrzegam - jak z nim ruszę to się od Ciebie nie odczepię . P.S. Dzięki za wszystkie wyjaśnienia przy Hawaiian Pilot - dodałeś mi zdrowo roboty . Ruszam powoli z tematem dalej. Hej! Ruszaj śmiało, co będę mógł to pomogę. A na początku jak zaczynałem to chciałem się z tego forum coś nauczyć, jak budować modele żaglowców, bo statków i tego całego żelastwa mam na co dzień za dużo ,a jeszcze młodych uczę jak blacha ma pływać. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Kawał dobrej roboty CACKO Kusisz, żeby zabrać się za jakiś żaglowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Wspaniały kunszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NSX Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Panie Ryszardzie. Genialna praca, nie dość, że wykonuje pan model z niezwykłą wręcz dbałością o szczegóły oraz poprawnością merytoryczną, to jeszcze prawie wszystkie elementy wykonuje pan od podstaw we własnym zakresie, również z niezwykłą precyzją i pomysłowością ;) oglądam ten wątek od samego początku i muszę powiedzieć, że mam wielką ochotę zabrać się za jakiś żaglowiec (a w życiu żadnego nie skleiłem), gdyż jak się ogląda pana pracę to wszystko wydaje się być takie łatwe, proste i przyjemne ;) a założę się, że takie nie jest, i tu właśnie wychodzi pański kunszt modelarski ;) jest na co popatrzeć i podziwiać, nie mogę się doczekać ciągu dalszego oraz końcowego efektu gotowego modelu pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Forumowicz ryszardb powinien zostać zbanowany, za to co pokazuje na forum Szczęka nadal na podłodze spoczywa. Super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 25 Maja 2011 Autor Share Napisano 25 Maja 2011 Dziękuję za dobre słowo Teraz lekka przerwa, czekam na bloczki . Ale na pewno niedługo coś znów się ruszy. Czekam na wysyp żaglowców pozdrowienia RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Dziękuję za dobre słowo Trudno Ci ich szczędzić Czekam na wysyp żaglowców Moja lepsza połówka oznajmiła mi właśnie że kolejny mój model to będzie galeon.... Co robić Panowie, chyba trzeba będzie kleić. Zapewne będę często prosił o radę Ryszardzie Ale nie będzie to jedyny model. Coś skrobnę równolegle. Twój fan Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Proponuję załozyć oficjalny fanklub RyszrdaB pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek7 Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 No tak a mi znowu w pracy doszło obowiązków... A model czeka.... Na razie udało mi się opanować technikę opalania nitek nad gazem. Co także bywa upierdliwe. Z perspektywy modelu Ryszarda to mój zostanie ukończony w temacie "Dawno dawno temu w odległej galaktyce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Udało mi się w końcu ujarzmić następny żagielek - fokżagiel. I oto co z tego wyszło : Lin coraz więcej i trudno się połapać co do czego a jeszcze trudniej wiązać następne. Coraz mniej miejsca. A muszę dodać że wszystkie liny obkładam na naglach i knagach, a buchty wiążę z końcówek lin i żadna nie jest doklejana ( tak robiłem na poprzednich modelach). Powoli dostaję oczopląsu , ale pocieszam się że już pozostały tylko 3 żagle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 "Trzy żagle do szaleństwa..." można by zaśpiewać Pracę wykonujesz genialną, z resztą co będę mówił, tylko się będę powtarzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Z tym statkiem już nie zdążę , ale pierwszy raz chcę pokazać swój model większemu gronu i jutro jadę na Dar Pomorza wystawić model "La Sirene" pokazany na stronie http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=17819&highlight=. W końcu będę mógł go porównać z innymi modelami. Zobaczę co jeszcze robię źle i na co bardziej zwrócić uwagę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi