jmx62 Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Jak mnie pamięć nie myli to obok Jak-9P to obok stał jeszcze Mi-4 w podobnym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Obecnie ten Mi-4ME jest w MLP w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Irek-M1 jeśli możesz ,odezwij się na pw , bo widzę ,że masz zablokowane otrzymywanie wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 W dniu 4.08.2021 o 15:28, Grzes napisał: Obecnie ten Mi-4ME jest w MLP w Krakowie Ten Mi @Grzesstoi w Dęblinie https://www.airplane-pictures.net/photo/285103/042-poland-navy-mil-mi-4me/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 Adaś, oczywiście masz rację! Człowiek niby nie taki leciwy, a tu myśli Dęblin, pisze Kraków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Grzes napisał: Adaś, oczywiście masz rację! Człowiek niby nie taki leciwy, a tu myśli Dęblin, pisze Kraków... Pesel panie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Adamsky napisał: Pesel panie kolego Panie A. - no co Pan. Pesel od lat taki sam, a pamięci ubywa. To raczej ta skolioza czy jak tam to mówią... Ewentualnie demolicja starcza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Sierpnia 2021 Share Napisano 7 Sierpnia 2021 W dniu 5.08.2021 o 18:55, Adamsky napisał: Ten Mi @Grzesstoi w Dęblinie https://www.airplane-pictures.net/photo/285103/042-poland-navy-mil-mi-4me/ No i mi coś świtało w baniaku że ten Mi to u mnie w Dęblinie zacumował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Noby watek jest o Iskrach a my tu odjeżdżamy od tematu, jakieś śmigłowce itp Wracamy do Iskier. Wie ktos coś więcej na poniższy temat? Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Przykry widok z pokazów w Gdyni, zarówno naszej potęgi lotniczej, jak i zespołu "Biało-Czerwone Iskry". Czy ktoś z Was jeszcze pamięta, że latało tam kiedyś 9 (tak, tak - dziewięć!) samolotów? Ze smutkiem to stwierdzam, ale chyba lepiej wcale niż tak... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) Akurat zdjęć dziewięciu teesów na raz to nie mam ale poniżej wrzucam inne I na koniec taki smaczek: Iskry razem z Orlikami. Marzy mi się żeby jeszcze były Bieliki. Część zdjęć zapożyczyłem z internetu, niektóre są moje. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez jmx62 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 To ja wrzucę przegląd fotek naszych pokazowych Iskier z mojego archiwum (pod ręka miałem od 2010r.): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Przejrzałem swoje fotki od kiedy w miarę regularnie robię zdjęcia, czyli od roku 1999. Maksymalna liczba samolotów w formacji wynosiła 7. Ale mam takie broszurki z początków mojej przygody z pokazami lotniczymi: A w nich piękne fotki: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Oczywiście że w dziewiątkę latali. Pamiętam ich treningi przed różnymi pokazami, niestety nie pamiętam dat. Wtedy jeszcze nie bawiłem się w zapychanie kolejnych dysków komputera miliardami zdjęć o tematyce lotniczej. Jak zacząłem je kolekcjonować(gdzieś tak okolo 2006) to już chyna latali siódemką. No a później wiadomo...coraz mniej...i mniej...i mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 2 Listopada 2021 Share Napisano 2 Listopada 2021 Niestety mój trzytygodniowy poby w szpitalu zaowocował utratą kontroli nad "wystawką do AMW". Kolejna Iskierka zmieniła właściciela, niestety nie wiem co się z nią stało? Zostało 10 egz. Tradycyjnie przepraszam za jakość fotki-komorką z balkonu z odległości około 200m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 20 godzin temu, jmx62 napisał: fotki-komorką z balkonu z odległości około 200m. Pogratulować lokalizacji mieszkania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Ale mieć mieszkanko w takim miejscu i robić zdjęcia telefonem, to się nadaje tylko do 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Ale smutny finał...normalnie by 38 mln. naród z takimi tradycjami lotniczymi nie miał na czym latać pokazowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Na razie jeszcze honoru broni Z.A. Orlik. Szkoda tylko, że przez tyle lat nie doczekali się specjalnego malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 56 minut temu, myszaty napisał: Ale smutny finał...normalnie by 38 mln. naród z takimi tradycjami lotniczymi nie miał na czym latać pokazowo. A czym mają latać? W wojsku cywilny nadzór po szkołach ,,wyzszych,, w zywcu czy siedlcach / nie próbować sie obrazać/ poznał excela i go wyznają. Jedno pytanie , a ile proszę pana kosztuje godzina lotu tego aparatu ? i pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) W tygodniu doszły nowe, aktualnie stoi 16 sztuk w tym jedna łaciata i jedna z zespołu akrobacyjnego "9". A tak to wygląda z poziomu XI piętra. Edytowane 28 Listopada 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Uważaj, żeby Cię tam za szpiegostwo nie zwinęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) Jak Radek Sikorski był ministrem ON to zniósł zakaz foto na terenach wojskowych więc od tamtej pory można pstrykać foty Edytowane 28 Listopada 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Tradycyjnie już, komórka balkon i kilkaset metrów odległości. Coś się zaczęło dziać, jakieś "ludki" w czarnych uniformach roboczych, jakeś samochody holownicze i ... popołudniowy spacer z psem w okolice garaży wykazał nowe nabytki do AMW. Wszystkiego razem 18szt. 16 i 17 seria. 3 łaciate i dwie B-Cz, 9 i nowa 4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetinz Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Będąc w Muzeum SP w Dęblinie w grudniu, dowiedziałem się, że 3 biało-czerwone Iskry mają trafić do Radomia jako pomnik na jednym z rond. Tak przynajmniej twierdziła osoba pracująca w muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi