Skocz do zawartości

CAN Leopard 2A6M Tamiya/Hobby Boss 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Już pisałem o tym we wcześniejszych postach. To jest powierzchnia antypoślizgowa wykonana sprayem dupli-color z efektem terakoty.

Czy ten specyfik nada się do siedem-dwójki? Mam w planach Abrams-a i myślę czy by tego nie wykorzystać.

Pozdrawiam!

Myślę, że cienka warstwa czyli dwa pryśnięcia nadała by się do abramsa w siedem dwójce.

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ilość blach powalająca, a samo wykonanie rewelacyjne. Super że powróciłeś, ale z malowaniem nie każ już tak długo czekać.

Napisano

Pytanko: Czy ktoś może dysponuje współczesnymi butelkami z wodą w skali 1/35 lub wie gdzie można takowe nabyć?

Po pierwsze znalazłem w swoim pierdolniku jakiś stary zestaw butelek, które nie do końca są takie jakie bym chciał ale coś z nich wykombinuję

I wydaje się to jedną z najtańszych opcji.

Podpowiem, żeby ewentualnie zostało dla potomności. Meng robi dwa zestawy. Butelki, oraz butelki i zbiorniki.

CDN...
Jest na co popatrzeć!
Napisano

W 1:72 nie ma sensu robić powierzchni antypoślizgowej, bo każda wyjdzie dużo przesadzona. Nawet w 1:35 trzeba z umiarem, żeby wielkość pasowała do skali. Efektownie czasem wygląda to na modelu, ale jest "za duże".

• 1 month later...
Napisano

No to czas na kolejny update.

Podniszczyłem bandaże kół i gumowe nakładki na gąskach imitując w ten sposób ich zużycie, a także naniosłem podkład tamiya fine surface primer na cały model:

IMG_0031_zpse67300f8.jpg

IMG_0030_zps19b1fcc9.jpg

IMG_0028_zpsedd655cc.jpg

IMG_0034_zps55ac81d8.jpg

IMG_0023_zps245ad124.jpg

IMG_0025_zps18315a70.jpg

IMG_0011_zpse7475ad4.jpg

IMG_0035_zps2d79a4cc.jpg

CDN ;)

• 2 weeks later...
Napisano

No to lecimy dalej;)

Najpierw spód czołgu oraz bandaże kół prysnąłem Tamiya XF-69 (Nato Black).

Następnie cały model pokryłem Tamiya XF-67 (Nato green).

Na koniec zmieszałem Tamiya XF-67 (Nato green) z Tamiya XF-57 (Buff) w stosunku 10:3 i rozjaśniłem model nadając mu tym trochę trójwymiarowości ;)

IMG_0120_zpsd036b727.jpg

IMG_0131_zps17ac34e6.jpg

IMG_0128_zps39bff287.jpg

IMG_0130_zps754c2968.jpg

IMG_0132_zps86d56500.jpg

CDN ;)

Napisano

Tak dziś doszedłem do wniosku że nie mam nic do klejenia i bardzo mi tego brakuje bo klejenie modelu to dla mnie największa frajda więc postanowiłem że zacznę jakiś nowy model;)

co chcielibyście zobaczyć na warsztacie w moim wykonaniu??

Polski leopard 2A4

Polski Leopard 2A5

Szwedzki Strv 122

Amerykański Abrams TUSK?

Napisano
Tak dziś doszedłem do wniosku że nie mam nic do klejenia i bardzo mi tego brakuje bo klejenie modelu to dla mnie największa frajda więc postanowiłem że zacznę jakiś nowy model;)

co chcielibyście zobaczyć na warsztacie w moim wykonaniu??

Polski leopard 2A4

Polski Leopard 2A5

Szwedzki Strv 122

Amerykański Abrams TUSK?

polski leopard 2A4 i

polski Leopard 2A5 parka

Napisano

Ok, przekonaliście mnie;) Kolejny projekt będzie polski;)

W związku z tym mam pytanie... Który model Leoparda 2A4 jest lepszy... Revell czy HobbyBoss??

Dziś kolejny mały krok do przodu z kanadyjskim Leopardem czyli pomalowanie kół:

IMG_0152_zpsd0694be2.jpg

CDN;)

Napisano

W związku z tym mam pytanie... Który model Leoparda 2A4 jest lepszy... Revell czy HobbyBoss??

Revellowski ma potrzebne kalkomanie do Polaka (bo kalkomanie kupisz już tylko z 2 ręki), ma ładniejsze szczegóły, ale HB ma podstawowy arkusz blaszek. Ogólnie porównywalne. Revell ma źle odwzorowane powierzchnie antypoślizgowe na przodzie kadłuba.

Napisano

Revellowski ma potrzebne kalkomanie do Polaka (bo kalkomanie kupisz już tylko z 2 ręki), ma ładniejsze szczegóły, ale HB ma podstawowy arkusz blaszek. Ogólnie porównywalne. Revell ma źle odwzorowane powierzchnie antypoślizgowe na przodzie kadłuba.

Blaszki i kalki do A4 już mam wiec głownie zależy mi na szczegółach modelu. Mam już co prawda A4 HobbyBossa ale muszę się zastanowić nad kupnem A4 Revella.

• 2 weeks later...
Napisano

Fajoski ten Leoś ;) Też mnie korci taki. Mam pytanie co do rozjaśniania. Malując jaśniejszym zielonym omijałeś "linie działowe"? Jak dokładnie to zrobiłeś?

Pozdrawiam i kibicuję ;)

Napisano
Fajoski ten Leoś ;) Też mnie korci taki. Mam pytanie co do rozjaśniania. Malując jaśniejszym zielonym omijałeś "linie działowe"? Jak dokładnie to zrobiłeś?

Malowałem z ręki aerografem z bliskiej odległości. Dysza w aerografie 2mm.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...