Klepas Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Już pisałem o tym we wcześniejszych postach. To jest powierzchnia antypoślizgowa wykonana sprayem dupli-color z efektem terakoty. Czy ten specyfik nada się do siedem-dwójki? Mam w planach Abrams-a i myślę czy by tego nie wykorzystać. Pozdrawiam! Myślę, że cienka warstwa czyli dwa pryśnięcia nadała by się do abramsa w siedem dwójce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Myślę, że cienka warstwa czyli dwa pryśnięcia nadała by się do abramsa w siedem dwójce. Dziękować i oglądam co będzie dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Ilość blach powalająca, a samo wykonanie rewelacyjne. Super że powróciłeś, ale z malowaniem nie każ już tak długo czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 …Pytanko: Czy ktoś może dysponuje współczesnymi butelkami z wodą w skali 1/35 lub wie gdzie można takowe nabyć? …Po pierwsze znalazłem w swoim pierdolniku jakiś stary zestaw butelek, które nie do końca są takie jakie bym chciał ale coś z nich wykombinuję … I wydaje się to jedną z najtańszych opcji.Podpowiem, żeby ewentualnie zostało dla potomności. Meng robi dwa zestawy. Butelki, oraz butelki i zbiorniki. CDN... Jest na co popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Yo Klepas!! Kurde, wygląda przednio!! Maluj, maluj. A na moim kurz zalega.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 29 Września 2014 Bardzo fajnie, że wziąłeś go na tapetę - będę kibicował. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 W 1:72 nie ma sensu robić powierzchni antypoślizgowej, bo każda wyjdzie dużo przesadzona. Nawet w 1:35 trzeba z umiarem, żeby wielkość pasowała do skali. Efektownie czasem wygląda to na modelu, ale jest "za duże". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 No to czas na kolejny update. Podniszczyłem bandaże kół i gumowe nakładki na gąskach imitując w ten sposób ich zużycie, a także naniosłem podkład tamiya fine surface primer na cały model: CDN ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 No to lecimy dalej;) Najpierw spód czołgu oraz bandaże kół prysnąłem Tamiya XF-69 (Nato Black). Następnie cały model pokryłem Tamiya XF-67 (Nato green). Na koniec zmieszałem Tamiya XF-67 (Nato green) z Tamiya XF-57 (Buff) w stosunku 10:3 i rozjaśniłem model nadając mu tym trochę trójwymiarowości ;) CDN ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 14 Listopada 2014 Autor Share Napisano 14 Listopada 2014 Tak dziś doszedłem do wniosku że nie mam nic do klejenia i bardzo mi tego brakuje bo klejenie modelu to dla mnie największa frajda więc postanowiłem że zacznę jakiś nowy model;) co chcielibyście zobaczyć na warsztacie w moim wykonaniu?? Polski leopard 2A4 Polski Leopard 2A5 Szwedzki Strv 122 Amerykański Abrams TUSK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Tak dziś doszedłem do wniosku że nie mam nic do klejenia i bardzo mi tego brakuje bo klejenie modelu to dla mnie największa frajda więc postanowiłem że zacznę jakiś nowy model;) co chcielibyście zobaczyć na warsztacie w moim wykonaniu?? Polski leopard 2A4 Polski Leopard 2A5 Szwedzki Strv 122 Amerykański Abrams TUSK? polski leopard 2A4 i polski Leopard 2A5 parka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Rób Polaków W Twoim wykonaniu będzie zapewne miazga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Też głosuję za Leopardami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Tak, zdecydowanie Polski Leopard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Ok, przekonaliście mnie;) Kolejny projekt będzie polski;) W związku z tym mam pytanie... Który model Leoparda 2A4 jest lepszy... Revell czy HobbyBoss?? Dziś kolejny mały krok do przodu z kanadyjskim Leopardem czyli pomalowanie kół: CDN;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 W związku z tym mam pytanie... Który model Leoparda 2A4 jest lepszy... Revell czy HobbyBoss?? Revellowski ma potrzebne kalkomanie do Polaka (bo kalkomanie kupisz już tylko z 2 ręki), ma ładniejsze szczegóły, ale HB ma podstawowy arkusz blaszek. Ogólnie porównywalne. Revell ma źle odwzorowane powierzchnie antypoślizgowe na przodzie kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 W związku z tym mam pytanie... Który model Leoparda 2A4 jest lepszy... Revell czy HobbyBoss?? Revellowski ma potrzebne kalkomanie do Polaka (bo kalkomanie kupisz już tylko z 2 ręki), ma ładniejsze szczegóły, ale HB ma podstawowy arkusz blaszek. Ogólnie porównywalne. Revell ma źle odwzorowane powierzchnie antypoślizgowe na przodzie kadłuba. Blaszki i kalki do A4 już mam wiec głownie zależy mi na szczegółach modelu. Mam już co prawda A4 HobbyBossa ale muszę się zastanowić nad kupnem A4 Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Jeśli masz możliwość możesz zrobić porównanie typu Revell vs. HobbyBoss, będzie to dobry materiał na poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 Fajoski ten Leoś ;) Też mnie korci taki. Mam pytanie co do rozjaśniania. Malując jaśniejszym zielonym omijałeś "linie działowe"? Jak dokładnie to zrobiłeś? Pozdrawiam i kibicuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 26 Listopada 2014 Autor Share Napisano 26 Listopada 2014 Fajoski ten Leoś ;) Też mnie korci taki. Mam pytanie co do rozjaśniania. Malując jaśniejszym zielonym omijałeś "linie działowe"? Jak dokładnie to zrobiłeś? Malowałem z ręki aerografem z bliskiej odległości. Dysza w aerografie 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Dzięki, będę próbował. Rozumiem, że trzeba uważać żeby było równo względem linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Prac malarskich ciąg dalszy: CDN;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 No to lecimy dalej;) Rozjaśniłem kamuflaż i pomalowałem kilka detali: CDN;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Świetnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Ale cukierek kolorowy Czekam na dalszy ciąg zabawy z kotem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi