Jędrek Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Cos jednak sie dzieje. Powoli ale uparcie idziemy do przodu i o to właśnie chodzi grunt, że prace posuwają się do przodu, tak trzymaj Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Jędruś prponuję nakleić na nadbudówkę kawałki ścin, potem je podszpachlujesz i powinno być ok. Myślę, że ja tak właśnie bym to zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 Jedrus tez o tym myslalem ale w koncu dalem sobie spokoj. Szkoda mi bylo okien, wypalak mial juz inny ksztalt i musialbym robic nowy itp. itp. .... wszystko razem czytaj lenistwo Wyszlo zalamanie widoczne wyraznie na fotkach. W rzeczywistosci juz mniej. Same okna wyszly jak wyszly. Caly czas je poprawiam i dlugo jeszcze poprawiac bede. . Nastepnym razem o ile taki bedzie chyba zastosuje paski kalkomani. Co tam gadka czas pokazac ile sie zmienilo w modelu. Dostal kolorki, ktore na nadbudowce musze nanosic pedzlem. Pisze musze bo caly czas sa jakies poprawki a nanosic biala farbe bardzo nie lubie Wyrownanie granic kolorow nastapi po montazu relingow. Powiekszen nie pokazuje bo szkoda gadac. Zacieki, zadrapania, niedomalowania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 ślicznie wygląda Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Oglądam tą relacje od dłuższego czasu, ale tym razem tama milczenia pękła O ku**a Ja pi*****e Wariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 Witam po paru dniach Od pewnego okresu budowy nie dawalo mi to spokoju i w koncu sie za to zabralem. Chodzi mi o wysokosc kadluba. Byla zbyt niska aby postawic okrecik wsrod fal a na dodatek juz na fotkach orginalu zawsze widac troche czesci podwodnej. Caly kadlub podkleilem 2 x 0,75 czyli podniosl sie o 1,5 mm. Bylo troche pracy ze szpachlowaniem i szlifowaniem calosci oraz wyprofilowaniem na nowo rufy i dziobu ale pomimo duzego wkladu pracy w ta operacje jestem zadowolony z wyniku. No to lukamy wpierw na dziobek: tu na wiekszosc kadluba wsrod odpadow i narzedzi Na koniec i to juz dzisiaj wykonalem wstepne prace nad pewnym elementem, ktory powstal jak widac z dwoch rurek, plytek oraz cienkich patyczkow. Pytanie dla fanow: nad jakim elementem teraz pracuje Z racji wielkiej znajomosci tematu Jedrka wykluczam z udzialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_12 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Nie wiem co to ale robisz to coś na przodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Podstawy pod dziobowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Okonek nie za bardzo się znam na statkach i tankowcach ale ten modelik to bajer super wyszedł jak to zrobiłeś wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Caly kadlub podkleilem 2 x 0,75 czyli podniosl sie o 1,5 mm. Bylo troche pracy ze szpachlowaniem i szlifowaniem calosci oraz wyprofilowaniem na nowo rufy i dziobu ale pomimo duzego wkladu pracy w ta operacje jestem zadowolony z wyniku. jestem pełen podziwu, na tym etapie już by mi się nie chciało... Pytanie dla fanow: nad jakim elementem teraz pracuje Z racji wielkiej znajomosci tematu Jedrka wykluczam z udzialu zapomniałeś wykluczyć też Grzegorza swoją drogą całkiem fajnie wyszedł ten element tylko od rufy zrób większe łuki (masz na to jeszcze zapas materiału ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Na koniec i to juz dzisiaj wykonalem wstepne prace nad pewnym elementem, ktory powstal jak widac z dwoch rurek, plytek oraz cienkich patyczkow. Pytanie dla fanow: nad jakim elementem teraz pracuje Z racji wielkiej znajomosci tematu Jedrka wykluczam z udzialu Od samego poczatku sledze ta relacje - jestem pod wrazeniem. A co do zdjatka - ktos juz wczesniej udzielil poprawnej odpowiedzi, a moje pytanie teraz - bedziesz na nich stawial "harmaty" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Nic takiego tam nie widać Chyba że to jest podstawa pod zórawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Nic takiego tam nie widać Chyba że to jest podstawa pod zórawie No wlasnie - przegladajac caly watek nie znalazlem fotki z dzialami ... Moze bylo to gdzie indziej - ale daje glowe (i tak szybko prosze nie scinac jej), ze to miejsce jest przygotowane pod montaz 2 armat x 2 po 57 mm - te same armaty co na Ropuchach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 No wlasnie nic takiego tam nie ma i na dostepnych fotkach Dniestru tam nie widac. Specyfikacja okretu mowi o 2x2 57 mm AK-725. Byc moze tylko okresowo je tam stawiano, byly przykrywane albo nie wszystkie okrety je otrzymaly http://dizainas.serveriai.lt/kursis/kursis_lt/images/galery/ak725_2.jpg Jako przyklady fotki z tematu o dioramie. PS.Jedek o Grzegorzu zapomnialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Maja 2007 Autor Share Napisano 14 Maja 2007 I znowu ja Dwa kolka, dwa szesciokaty i pare patyczkow i mamy juz druga strone. Relingi doskocza w pozniejszym terminie. Dla przymiarki tylko juz na swoim miejscu z obu stron oraz......... wersja z surowym uzbrojeniem , ktorego nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Zazdroszczę Ci okoniu tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 tylko od rufy zrób większe łuki (masz na to jeszcze zapas materiału ) halo, halo tam jest krzywizna mniej więcej taka sama jak okrągła podstawa pod same armaty, dwa ruchy pilniczkiem i będziesz bliżej rzeczywistości (zaokrąglenia "w rogach" od dziobu i rufy nie są takie same) a tak w ogóle to miodzio Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 I znowu ja Dwa kolka, dwa szesciokaty i pare patyczkow i mamy juz druga strone Hej. Chyba trochę za późno się odzywam bo podstawy już pomalowane i przyklejone ale... ...ale czy one nie są trochę za wysokie ? Przynajmniej tak mi wychodzi z proporcji średnica/wysokość na zdjęciu oryginału i modelu. Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Maja 2007 Autor Share Napisano 15 Maja 2007 (edytowane) Zazdroszczę Ci okoniu tego modelu. Czesc Wojtek Jak widzisz staram sie ale zazdroscic nie ma jeszcze czego halo, halo tam jest krzywizna mniej więcej taka sama jak okrągła podstawa pod same armaty, dwa ruchy pilniczkiem i będziesz bliżej rzeczywistości (zaokrąglenia "w rogach" od dziobu i rufy nie są takie same) oraz ...ale czy one nie są trochę za wysokie ? Przynajmniej tak mi wychodzi z proporcji średnica/wysokość na zdjęciu oryginału i modelu. Wlasnie zmusiliscie mnie panowie do zamocowania relingow. Tylko z nimi widoczna bedzie odpowiedz na Wasze uwagi. Jedrek zaokraglenia sa OK. Wszystkiemu winne sa moje fotki. Nie do konca widac na nich co i jak oraz malowanie pokladu tej wysepki, ktore znieksztalcilo troche rzeczywisty wyglad czesci. ZzB masz racje co do proporcji. Tak mi wyszly za trzecim razem i nie mialem juz ochoty robic kolejnych. Calosc jednak nie jest wyzsza od relingow tak jak w orginale Edytowane 15 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 teraz to miodzio dawaj dalej, robi się coraz ciekawiej Jędrek - pierwszy malkontent Twojej relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Jędrek jesteś gicior . A tak na poważnie, to strasznie mi się podoba Twój model. Natomiast nadal nie mogę się nadziwić, że tankowiec, czyli jakby nie patrzeć okręt handlowy posiada działa dość dużego kalibru Jeszcze się z tym nie spotkałem, ale pewnie jeszcze wszystko przede mną Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Natomiast nadal nie mogę się nadziwić, że tankowiec, czyli jakby nie patrzeć okręt handlowy posiada działa dość dużego kalibru Jeszcze się z tym nie spotkałem, ale pewnie jeszcze wszystko przede mną Pozdrawiam, Przemek Bo to jest Tankowiec zaopatrzenia FLOTY... W marynarce ZSRR dopuszczano, a nawet wymagano (ze względu na sposób użycia...) dużej samodzielności od okrętów wspomagających ich marynarkę wojenną. Stąd uzbrojenie tankowca („fizycznie” przypisanego na stałe do Marynarki Wojennej...) w broń do samoobrony... Nasuwa się pytanie, dlaczego zatem pływały w zasadzie bez uzbrojenia. Ponieważ chciano uniknąć nieporozumień ( w czasie pokoju...)i zadrażnień mogących mieć miejsce np. w trakcie przepływania przez obce wody terytorialne,...W trakcie zwijania do baz przeładunkowych (cywilnych...) Itp.... Nie ma uzbrojenia...Statek handlowym – Tankowiec... Ma uzbrojenie...Okręt zaopatrzenia floty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Dzięki za wyjaśnienie. Chyba faktycznie powody czysto polityczne wpłynęły na to, że działa praktycznie zawsze były schowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Maja 2007 Autor Share Napisano 17 Maja 2007 Cześć. Przedstawiam efekt dzisiejszych zajęć z Nanotechnologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 zaczyna sie... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi