Erolek Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Nadszedł koniec prac nad kolejną skrzydlatą pokraką. Dla zainteresowanych przebiegiem nierównej walki z plastikiem - warsztat do prześledzenia TUTAJ. W założeniach miało powstać coś takiego: Samolot w formie, w jakiej widziałem go podczas odwiedzin Luftwaffenmuseum w Berlin-Gatow w 2009. Od tego czasu samolot został wyremontowany, odmalowany i stoi w tej chwili z rozłożonymi skrzydłami i zamkniętą komorą bombową. Zestaw użyty to Trumpeter. Mechanizm składania skrzydeł, to wkład własny, komora bombowa - żywica FAA Models, Cywile z zestawu cywili Preisera, pies i gołębie z zestawu "Farm Animals" Pegasusa. Zdecydowanie muszę się przerzucić na skalę 1:48, bo malowanie flecktarnu w 1:72 wykończyło mnie nerwowo. Tyle gadania, oto obrazki: Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Brawo, Gannet świetny, bardzo mi się twój model podoba. Podmalowałbym trochę tu i ówdzie trawnik, choćby suchym pędzlem. Nawet nie wiedziałem, że tam wpuszczają z psami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Piękny!!!! Idziesz z nim na wystawę w Dublinie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Gołębie wymiatają! wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Idziesz z nim na wystawę w Dublinie?? Oczywiscie ze idzie, zamierza nawet cos nim wygrac podejrzewam:) Mozna sie przyczepic kilku drobnych szczegolow ale po co. Calosc prezentuje sie swietnie. Pzdr Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Ekstraklasa modelarska. Fajny pomysł, świetne wykonanie. Na wystawie IPMS Deutschland w Berlin-Gatow (http://www.modellversium.de/modellbau-termine/ausstellung2011.php?id=6) nagroda murowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Super klimat, scenka, model i duzo innych superow. Bardzo mi sie calosc podoba. Gratuluje. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Świetny jest, rewelacja po prostu Mikroskopijny minus to linie papilarne na kadłubie po lewej stronie ale to jak sądzę wypadek przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Pokuszę się o stwierdzenie, że to jeden z najciekawszych i najładniej wykonanych samolotów ostatnich miesięcy na tym forum. Na pewno jest to jak do tej pory Twój najładniejszy (pomimo, że sam samolot urodą nie grzeszy ) i najsolidniej wykonany projekt. Skrzydła chociażby wyglądają bajecznie i są moim zdaniem największym atutem tego Ganneta. Wykonanie scenki z motywem "muzealno-podchmurkowym" było bardzo dobrym i oryginalnym pomysłem. Jak dla mnie rewelacja i czysta przyjemność oglądania Moje najszczersze gratulacje kolego Erolek! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Piękna praca , bardzo mi się podoba wykonanie i pomysł. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Piękny model, ciekawa scenka. Za psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Model przepiękny zaiste w swojej brzydocie! Wspaniałe wykonanie, gratulacje!!! Jedyny zarzut, to patrząc na oryginał widać, że jest czystszy i bardziej kontrastowy. Zacieki na modelu wyglądają naprawdę przekonywująco, tylko że na zdjęciu prawdziwego samolotu ich nie ma, a przynajmniej są sporo słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Dzięki wszystkim za dobre słowo. Jestem łasy na pochwały, więc nabieram chęci do kolejnego projektu. Co do zacieków, to zależy od pogody i zdjęcia. To, które wrzuciłem na początku robione było przy silnym słońcu. Odrobina wilgoci, albo inne ujęcie i całośc wygląda tak: Zgadzam się, że lekko przeholowałe z zaciekami, ale to troche dla wzmocnienia efektu. Linie papilarne jak zauważył Artoor_K są, błędów i słabych momentów jest znacznei więcej. Częśc wynikła z niecierpliwości, część z braków warsztatowych. Jestem ich świadom i staram się poprawiać w następnych modelach. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Aranżacja pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Pełne zawodostwo, nawet trawa w dylatacjach się zdadza z tą na lotnisku Gatow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi