manas Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 (edytowane) Edytowane 9 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Teraz sobie pomyslałem, że te pierwsze dwa - jako ściągniete ze strony Suchoja - może to są prototypy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Fajny klipik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Witam . Poszukuję zdjęć czerwonej 7411,udało mi się tylko jedno odszukać schemat mam z aeroplana z rozpisanymi kolorami plus kalka z intechu.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Ma byc jak na tym zdjeciu ? http://www.danger-zone.fotografeert.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=256829 Cyfry zamalowane w Powidzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Tak bo mam czerwone 7411. Wielkie dzięki em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Rozmyślam nad zrobieniem samolotu o w/w nb ale nie dyspomuję dokumentacją fotograficzną. Zwracam się zatem do wszystkich posiadaczy zdjęć tej szparki z prośbą o udostępnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Jeśli żółta to tylko mam dwie/też myślę o niej jeśli nie dostanę do czarnulki/ i mam schemat z każdej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 To wrzuć na forum albo PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Z tym że jest to jeszcze czerwona 306 Edytowane 9 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 A ja mam model i kalki plastyka dla właśnie tej czerwonej więc na pewno się przyda. Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 w/g tych rysunków numer jest inny niż w kalkach z Plastyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Dokładnie ale przerobienie tego nr to nie problem. Zastanawiam się natomiast jak to będzie jak go pomaluje pędzlem). Boję się kolejnej porażki z kamuflażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Panowie, nie róbcie problemu z tak prostym graficznie numerem, wykonanie najprostrzego szablonu naprawdę nie jest trudny. Ja to robię w taki sposób: kalkuję obrys numeru na taśmę, przyklejam ją na szybę i wycinam co mi jest potrzebne. Wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Ale nikt nie robi z tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Miałem na myśli problem z kamo a nie z nr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 W XXI wieku mordować się z pędzielkiem . Można pomalować kamo z reki aero ale w 1/72 bedą za bardzo rozmyte przejścia. Wałeczki z masy mocującej rozwiazują problem. Malowanie z ręki: W 1/48 małym cisnieniem mozna załatwić sprawę ale w 1/72 to juz trzeba sie nagimnastykować z maskowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Wiem Leszku ale jak się nie ma tego co sie lubi... Dlatego liczę że uda mi się z tą 305 a 306 to na wypadek gdyby poszło nie wg planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Popytaj na tym forum http://www.plmb.fora.pl/ Jedno zdjęcie właśnie stamtąd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Pomyślałem, że dobrze było by mieć na forum zbiorczy temat, analogicznie do tego o MiG-21, o drugiej najliczniejszej rodzinie szybkich w powojennym lotnictwie polskim. Żeby nie rozbijać się na części stworzyłem temat zarówno o stałopłacie Su-7 jak i o Su-20/22 zezmienną geometrią płata. Parę ciekawostek, które znalezłaem w necie: Link z sąsiedniego forum "Lotnictwo.net" (chyba najleszy zbiór informacji o samolotach uzywanych w Polsce w rodzimym języku): http://lotnictwo.net.pl/10-lotnictwo_wojskowe/64-spis_statkow_powietrznych_wojska_polskiego/74-su_7/6256-dyskusja_o_samolocie_su_7_a.html Kolejny link z internetu: Skany z instrukcji do BKŁ http://92.60.138.60/~apacz/smf/index.php?topic=10787.135 Walkaround Su-7BKŁ z muzeum w Monino: http://svsm.org/gallery/su7bklsz?page=1 I na koniec pytanie, czy ktoś z Was dysponuje zdjęciem tylnej półki w kabinie pilota Su-7BKŁ, bo w modelu Kopro panuje straszna susza w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 I na koniec pytanie, czy ktoś z Was dysponuje zdjęciem tylnej półki w kabinie pilota Su-7BKŁ, bo w modelu Kopro panuje straszna susza w tym temacie Laughing Patrz Su-15 lub LzSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Poszukałem, popatrzyłem tu i tam i trzeba będzie w modelu robić od podstaw, bo w zestawie kopro odstawiło "radosną twórczość". I tak w ramach ciekawostki: Kiedyś w jednym temacie z budowy Su-22M4 tu na forum rzuciłem zdjęcie kokpitu zmodernizowanej angolskiej suki. Wkleję też tu, żeby ni zgineło ;) Polska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Jak zwykle paraliż decyzyjny nastąpił. W SP rządzili najpierw ci po 21-ch- skasowali 21-e i przy okazji 23-e, rządzą teraz po sukach i co? Ano Suki powoli kończą pod płotem. Szykuje się zmiana tych po efach, a więc jako ciągłość stylu, pewnie w "połowie życia" nie będzie life update (MLU):-)))) Dwa zdjęcia Su-20- Oleśnica, data jak na zdjęciach. Podczas przejść linie luków pociągnięto pistoletem szarą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Zrobiłem z tego wątek przyklejony - na wzór MiG-21 i Mi-8. Łatwiej będzie dotrzeć i znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi