Grzes Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 No, ten drugi sposób zrzutu to niezły cyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Dla miłośników Suczek, a także zainteresowanych rosyjskim uzbrojeniem lotniczym podsyłam plik zawierający około 150 zdjęć, z festynu w Mirosławcu i Świdwinie. Są tam detale większości typów broni przenoszonej przez te samoloty czyli m.in. bomby 100-250-500kg, S-24, S-25, UB-32, B-8, B-13, rakiety H-25 i H-29 różnych odmian, SPPU, KMGU, R-60 itp. dodatkowo także zasobnik SPS-141MGWE. Link poniżej: http://www.megaupload.com/?d=UDJEOSTU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Świetna paczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Rozpakowano -teraz trzeba opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Piękne fotki, dzięki. Babciu, może jakąś ściągę napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Ja też się przyłączam do podziękowań! Naprawdę - świetna rzecz young! Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Piękne fotki, dzięki.Babciu, może jakąś ściągę napiszesz? Akurat po Suczkach jestem tylko amatorem, i oreintuje sie raczej co jest czym po napisach na korpusach podwieszeń Ale może jak sie zmobilizuje to spakuję i wrzucę opisy bomb i rakiet stosowanych i na Su i 21 ,Mam parę instrukcji i wydawnictw , gdzie co nieco można podejrzec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Panowie wrzucam to co mam odnośnie uzbrojenia na Suczkach.W poniższym linku jest folder " Podwieszenia SU-22 ",pozwoliłem sobie powrzucać i opisac zdjęcia z fotorelacji younga.Nie odważe się opisać indywidualnie bomb i rakiet kierowanych z folderu younga. W linku ponizej są skany " rakiet , bomb " jak kto ma ochotę sie pobawic w dopasowywanie do konkretnych typów na zdjęciach younga [ tu bym liczył na SAWICZA-Autoryteta w dziedzinie Suczek ] to z chęcią bym też skorzystał. http://www.megaupload.com/?d=FFT0MFZ0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 http://forum.krzesiny.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=79 143 strony o Suczkach [ na razie ], naprawdę wiele ciekawych rzeczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Jeśli trzeba będzie, opiszę typy, które widać na konkretnych zdjęciach. Dajcie czas do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Część z uzbrojenia z wystawki, to chyba tylko w magazynach leżała i albo od wielkiego święta, tak jak na zdjęciach, pokazywana była czy wieszana pod samolotami, co? S-13 już kiedyś ktoś zdjęcie wrzucał na forum (wyrzutnie swoją droga, a gdzie pociski? ) ale takie S-25 to mnie kompletnie zaskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Przeleciałem wszystko o Suczkach na Lotnictwie [ tzn .tam akurat niewiele ], ale np . w końcu fachowiec Sawicz pisze że praktycznie podwieszali bomby tylko 250 , a co niektóre egzemplarze wydają się ciut większe Zresztą z tymi podwieszeniami musi już być bardzo kiepsko, przecież po tylu latach eksploatacji to tak naprawdę chyba niewiele zostało .A sąsiad to chyba niesprzedaje ? Za dużo tu tego "chybania " Odnośnie zasobnika B-13 to ktoś właśnie z Fachowców pokazywał zdjęcie Su-22 z podwieszonym zasobnikiem , jednoczesnie zadając pytanie retoryczne " A rakiety to gdzie są ?" Young jakbyś mógł wrzucić opisy bomb i rakiet kierowanych .Mam co prawda zdjęcia z lotów na poligon którejś z eskadr, ale narobiłeś tyle ujęć , że boję się dopasowywać do swoich bo wyjdzie mi jakiś "babol " Znalazłem jescze jeden z rodzajów uzbrojenia , aż się zdziwiłem że mielismy coś takiego i to podobno używane u Nas.Polska bomba kasetowa ZK-300 KISAJNO Uploaded with ImageShack.us Zasobnik z subamunicją ZR-8, -4 od lewej , też podobno latały na Naszych Suczkach tyle że z Rosjanami Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us To też podobno było stosowane na Su-22- zasobnik strzelecki UPK-23-250 , tym razem z nieruchomymi lufami .Też nie widziałem , nawet na zdjeciu Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 young -teraz już chyba będziemy znali znaczenie kolorów pasków na bombach.Na ostatniej stronie "Uzbrojenia lot. -Wschód " jak byk jest tabelka , a ja szukałem jak wśród słowa pisanego na wszystkich stronach .To prawda ze pod latarnią najciemniej . A jednak trafiłem z rodzajem bomby Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 To też podobno było stosowane na Su-22- zasobnik strzelecki UPK-23-250 , tym razem z nieruchomymi lufami .Też nie widziałem , nawet na zdjeciu Uploaded with ImageShack.us UPK-23-250 były stosowane na Su-20, nie znalazłem takiej podwieszki dla su-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 UPK-23-250 były stosowane na Su-20, nie znalazłem takiej podwieszki dla su-22. Tylko na Su-20 do 4 sztuk ,dwie podkadłubowe oraz dwie na zewnetrznych belkach podskrzydłowych. Ale zdjęć polskich Su-20 z czterema podwieszonymi UPK ami jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Dlatego też jestem trochę zaskoczony .Bo takie swierdzenie odnośnie użytkowania w/w zasobników padło na Forum Krzesińskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Na su-15 też były stosowane ale to inna bajka zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Dla zainteresowanych instrukcje po polsku pocisków H-29T i H-29L http://www.megaupload.com/?d=W29PPU25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Pytanie z innej beki: czy hamulce aerodynamiczne Su-7 i Su-22 miały taką samą wielkość? Kwestia wynika stąd, czy do Su-7 można zastosować blaszki z Su-22 z tym elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Kształt mają podobny, ale z miarką wokół Su-7 nigdy nie latałem, więc z całkowitą pewnością się nie będe wypowiadał. Ale sądzę, że powinne być jeśli nie takie same, to bardzo zbliżone. A co do blaszek - na pewno będą wyglądać lepiej niż to, co KP wytłoczyło na swoim modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Hamulce te same, koła też - można felgi wziąść z blaszki Parta do Su-22. Będą pasować i do su-7 i do su-20. Albo żywiczne: http://www.resinart.cz/galerie/7306/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Zdjęcie z UPK-23-250 było jak się nie mylę robione w Powidzu w roku 1991 z okazji wizyty oficjeli. Pułk wtedy używał Su-20 i Su-22. Pewnie uzbrojeńcy wynieśli co mieli w bomboskładach. Taki arsenał pewnie robił niezły "impreszyn". Kółka pasują, przednia goleń pasuje, hamulce pasują i zobacz Grzesiu ile tym obskoczysz - od Su-7 przez Su-20 do Su-22:). Podobno jeszcze na Su-20 używano zbiorników "sześćsetek" z Su-7 ale zdjęć nie znalazłem. Zresztą, wszystkie te zbiorniki: 600, 800, 1150 wyglądają bardzo podejrzanie podobnie. Tyle tylko, że środkowe sekcje mają różnej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Kółka pasują, przednia goleń pasuje, hamulce pasują i zobacz Grzesiu ile tym obskoczysz - od Su-7 przez Su-20 do Su-22:). Oj nie tak łatwo. Na pewno Su-7 BM i Su-7 U miały inne przednie kółko . Nie tylko że hamowane to jeszcze o mniejszych wymiarach. Moje zastrzezenia do samego wyrobu ResinArt, to wąskawe przednie kółko oraz zbyt wystajace dekle w Mlg. Tak że trzeba niestety kombinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 No i hamulce aerodynamiczne róznia sie mocowaniem.A także panelem w miejscu mocowania . Na Su-7 pokrycie w tym miejscu jest jednorodne. Trzy pierwsze zdjęcia Su-7U, ostatnie Su-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi