Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Jako ,że pozyskałem w/w zestaw /dzięki Sławek / rozpoczynam nowy projekt ,kolejny szybki w mojej kolekcji /piąty/ Jak w tytule będzie to 2408 z 10 plm w siwym malowaniu jak to trafnie określił Young "mgła o poranku I pierwsze pytanie:kokpit w kolorze ruska zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 To nie moje określenie było Zapamiętałem to z tego forum, określił to ktoś kto widział te s-ty w czasie służby. Kolor kokpitu raczej "ruska zieleń". W końcu kamo poremontowe to i kabina taka powinna być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Na moje, że raczej ten taki "turkusowy" niby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Będę zaglądał, zwłaszcza że chdzi o maszynkę z Łasku Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Jedziesz z nim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Ambitne starcie. Mam nadzieje, że z tymi dodatkami i "upiększaczami" to nie będzie przerost treści nad formą, bo jakie są formy to wszyscy wiemy ;) Nie jestem obeznany z MiGami 21, ale dlaczego w zestaw o wartości 10zł, chcesz wepchnąć dodatki znacznie przekraczające jego wartość? Chyba są lepsze zestawy w 72, do których mógłbyś to wszystko włożyć? Nie traktuj tego jako krytykę tylko czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2011 Autor Share Napisano 12 Maja 2011 Ambitne starcie.Mam nadzieje, że z tymi dodatkami i "upiększaczami" to nie będzie przerost treści nad formą, bo jakie są formy to wszyscy wiemy ;) Nie jestem obeznany z MiGami 21, ale dlaczego w zestaw o wartości 10zł, chcesz wepchnąć dodatki znacznie przekraczające jego wartość? Chyba są lepsze zestawy w 72, do których mógłbyś to wszystko włożyć? Nie traktuj tego jako krytykę tylko czy to ma sens? Widać ,że nie masz pojęcia o czym piszesz miałeś w ręku model Bilka,wnioskuje po Twojej wypowiedzi że nie, jeśli masz Migi z Bilka po 10zeta to chętnie przyjmę każdą ilość. Wypraski detalem nie grzeszą/po to mam zestawy z walorką/ale faktura powierzchni jest nie wiele gorsza od Zvezdy. Po za tym to PF jest tylko z Bilka a więc alternatywy innej nie ma/widziałem na allegro PF z Fujimi ale nie wiem co jest w środku i jest niedostępny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Wiem ze sie czepiam, ale ta kalka jest tragiczna... kto to projektuje? Przecie ten numerek 2408 ma sie nijak do tego na fotografii. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2011 Autor Share Napisano 12 Maja 2011 Paweł masz rację jest inny /4 i 8/ mam szablony wycięte ploterem zobaczę jak będą lepsze to wymaluję zamiast tej kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 jeśli masz Migi z Bilka po 10zeta to chętnie przyjmę każdą ilość. Ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 MiG-21PF z fujimi wygląda mniej więcej tak: http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal2/1401-1500/Gal1497_MiG-21_Poulic/00.shtm Ostatnio kręcił się na allegro za jakieś 70 zł. Pekaty jak wszystkie bis/MF/RF z fujimi. Bilek + dodatki też dadzą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Maja 2011 Autor Share Napisano 13 Maja 2011 Kilka białych-szarych DDR co prawda ale będzie się na czym wzorować http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/1768-mig-21sau-bis-fishbed-n-fujimi.html http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/8359-mig-21mf-fishbed-j-academy.html http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/3607-mig-21bis-fishbed-l-fujimi.html http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/965-mig-21bis-fishbed-l-academy.html i kilka innych http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/seite16.html Nie znam niemieckiego ale w opisie podane sa dwa kolory/zmieszane?/ FS 36495 i FS 36622 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Wiem ze sie czepiam, ale ta kalka jest tragiczna... kto to projektuje? Przecie ten numerek 2408 ma sie nijak do tego na fotografii. Pozdr. Pawel Mało tego, kto widział dwa rozmiary szachownic na szybkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Maja 2011 Autor Share Napisano 13 Maja 2011 Oj tam czepacie sie A tak na poważnie,oczywiście ,że tych szachownic nie użyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Nie znam niemieckiego ale w opisie podane sa dwa kolory/zmieszane?/ FS 36495 i FS 36622 Nawet trzy (bialy jeszcze), ale proporcje nieznane. Na oko robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 No to ruszam,tablica z blaszki Edka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Na przyszłość, nie wyszedł trochę za jasny ten kolor? Jak jakieś mydło jeśli już bawimy się w porównania Czarny na tylnej ściance raczej zbyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Youn to jest autentyk z Testorsa do ruskich kabin,mydlany na zdjęciu wina lampy ale jest ok,na szynie czarny ale przymierzyłem fotel i nic nie widać. Pytanie fotel szary?/tak dla pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Ten kolorek kabiny raczej podchodzi pod Su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Ten kolorek kabiny raczej podchodzi pod Su-27 Leszku ale to jest Model Master 2135 Interior Blue-Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Hmm, dziwna sprawa. MM2135 też nie jest idealny ale najbardziej zbliżony z farbek ''gotowców''. Miałem dwie te farbki pierwsza była prawie ok, druga jasna jak Twoja. Póżniej już mieszałem na oko niebieską z zieloną - też wyszło tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Kokpit UM tym samym kolorem malowany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Po za tym to PF jest tylko z Bilka a więc alternatywy innej nie ma/widziałem na allegro PF z Fujimi ale nie wiem co jest w środku i jest niedostępny/ No gwoli ścisłości jest jeszcze model Innex-u. Całkiem niezły, w zestawie porządne kalki i nawet "blaszka". Powierzchnia chropowata jak w późniejszych Bilekach (Su-22,An-2) i takie linie podziału czyli dość płytkie i niestety ciut za szerokie. Pod tym względem czeski PF punktuje. Z takim zestawem dodatków oraz twoim zapałem również byłby świetny model. Wracając do meritum. Kokpit rzeczywiście ciut blady, może fotki w naturalnym oświetleniu bez lampy rozwiałyby wątpliwości. Czekam jak poradzisz sobie z "poranną mgłą". Oby nie była smoleńska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 http://album.reality.hu/OLD/panos/repnap/mig21/ Może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Witam Kokpit ,fotel,wnęki podwozia i statecznik sklejone ,podstawa statecznika wymagało ingerencji szpachli jak równiez połówki k-ba. Mam wrażenie ,że fotel siedzi za wysoko ale po przyłożeniu owiewki jest ok/ owiewka i tak będzie podniesiona/ ...Z takim zestawem dodatków oraz twoim zapałem również byłby świetny model....... Czekam jak poradzisz sobie z "poranną mgłą". Oby nie była smoleńska. Z tym zapałem to różnie bywa ,Su leży w pudełku rozgrzebane i zapałem do niej nie pałam ,co innego "21" . Na "mgłę " mam "przepis" FS 36495 i FS 36622 plus biały zobaczymy będę się konsultował na bierząco, tęż mi na myśl smoleńska przeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi