tofik Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Dzięki ale kiedyś trzeba się nauczyć waloryzacji własnymi środkami. Zawiozłem się i dzisiaj zrobiłem kolejne cztery jutro je pomaluje i zobaczymy czy pod farba wyjdą jakieś poważniejsze niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Tofik sam wykonałes te rakiety? Świetnie wyszły, naprawdę, duzo lepiej niz te z zestawu HB, które ja mam... Napisz może jak je wykonałeś, przyda się na przyszłość taka wiedza. Przy okazji może tutaj spytam, bo ten wątek zapewne odwiedza więcej osób, co oznaczały i jakim kolorem były malowane te prostokąty widoczne na przedniej klapie podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Te rakiety to są przerobione zestawowe z Italeri. Odciąłem stateczniki bo były krzywe i grube oraz zeszlifowałem na gładko bo obręcze były w złych miejscach i za grube.Stateczniki dorobiłem z puszki po napoju. Jak pomaluje to z foli aluminiowej albo z puszki dorobię srebrne obręcze uchwytów. Te rakiety z HB nie wyglądają aż tak źle, gdyby w italeri były takie stateczniki jak w HB to pewnie bym tego nie ruszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 co oznaczały i jakim kolorem były malowane te prostokąty widoczne na przedniej klapie podwozia? Nie zauważyłem aby było coś tam malowane oprócz ewentualnych numerów bocznych... Może to fragment większego napisu na dolnej powierzchni, np US NAVY albo US MARINES? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Na niektórych maszynach było, na niektórych nie, nie jest to część napisów podskrzydłowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Może nie na temat ale i tak powiem. Jeeeeeeeest dostałem się do wybranego technikum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 I jeszcze mam pytanie czy pokrycie corsaira było matowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Półmat, z czasem matowiejący. Gratulacje przyokazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Nie pamiętam jakie masz mieć malowanie, ale jeśli farba to "dark sea GLOSS" to jak najbardziej jest to kolor błyszczący! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Wiem że to farba błyszcząca tylko się pytałem czy na samolocie jest matowa bo nie wiem czy ją pomalować lakierem matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Samolot powinien być wykończony na wysoki połysk, coś w tym rodzaju: Chyba, że robisz egzemplarz bardzo podniszczony, to można w ostateczności dać werniks połmatowy. Jeśli idzie o matowe wykończenie, to późne Corsair czasem miały pas antyodblaskowy przed kabiną w takim samym kolorze, ale matowy. A tutaj fajne porówanie wykończenia wcześniejszego trójbarwnego (półmatowego) i późniejszego (błyszczącego) Corsaira: 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Bartek, o co właściwie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Banny dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Półmatowy czarny podkład nałożony Zamaskowane pod malowanie komór podwozia IG. Celownik oraz panele sterujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Strasznie ciemny ten dark sea... Chyba że to czarny? I wyrazy uznania, że chce ci się maskować wnęki. Ja to zazwyczaj "załatwiam" pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Dark Sea właśnie taki jest. Zależy w jakim świetle go robisz czasem właśnie prawie "czarny" wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Półmatowy czarny podkład nałożony Muszę większe światło dawać pomiędzy zdjęciami I wyrazy uznania, że chce ci się maskować wnęki. Ja to zazwyczaj "załatwiam" pędzelkiem. Nie ma opcji na pędzelkowanie, Interior Greena mam Vallejo Air :( (właśnie może zna ktoś dobrą emalię w tym kolorze?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 (właśnie może zna ktoś dobrą emalię w tym kolorze?) Model Master 1715 - Interior Green FS34151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 K^%*%*&%&!!!!!!!!! Przy Birddogu kupowałem farby, pierwszy raz Tamiye akrylowe, m.in czarną (oczywiście nie patrzyłem na etykietę). Do Corsaira kupiłem też tamiye XF-17. Wcześniejszy czarny okazał się farbą Sea Blue, który nie jest niebieski tylko KURDE czarny. Więc mam dwa niebieskie będące tak naprawdę czarnym. A żeby to wszystko..... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Ja kupiłem Model Master 1717 i powiem, że na małych elementach jakie na razie nią pomalowałem wygląda bardzo GSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Ja już mam model pomalowany dziś być możę nałożę kalki i w piąek byłaby galeria ale nie wiem. Z malowania nie dokońca jestem zadowolony gdy maluję farbami vallejo to powierzchnia jest zawszę płaska tu natomiast widać małe ślady. Zdjęcia robione wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Uuuu.... a co się stało z powłoką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Model został pomalowany farbami Italeri które były w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Ja bym powiedział, że model został wypackany farbą a nie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi