mae Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Moja pierwsza zimowa scenka. Model bez waloryzacji, robiony dla relaksu, dodatkowe ogniwa na wieży i kadłubie to Legend, bambetle od Tamiyi. Stwierdzam, że dość ciężko się pracuje z zimowym kamuflażem, tak samo jak i z zimowym terenem. Scenka wyszła mi dość duża, sam Churchill razem z przyczepką jest spory WARSZTAT Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Dla mnie scenka dosłownie doskonała. Sam model, jak i cała reszta SUPER !!! Jak dla mnie model złożony, i pomalowany doskonale, bardzo ładny kamuflaż zimowy jak i obicia itp. Świetny pomysł z tym kościotrupem. Gdzie go można nabyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Zdecydowanie bardzo fajna scenka jedyne co nie podoba mi się trup w wodzie, figurka dośc słabo pomalowana i woda troszku nie wyszła. Widzę duży postęp. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Trup w wodzie jest super, ja bym się jedynie przyczepił do tych tobołków na pace - trochę z byt jednolite - to samo kanistry. Ale poza tym na 5! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Ale ten czołg jest brzydkii, oczywiście jeśli chodzi o bryłe bo samo wykonanie jest super i ten trup hehe nieźle tylko jak to jest fryc z tej wojny to nie pytam co mu się stało ;p pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Bardzo fajnie zrobiony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Muszę przyznać ciekawa praca. Churchill ładnie Ci wyszedł, hednak to co naprawdę przyciągnęło moją uwagę, to podstawka. Dawno nie widziałem tak dobrze odwzorowanej zimy. Oryginalny pomysł z trupkiem w kałuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Ależ pokraczny jest ten krokodyl... natomiast model, bardzo ciekawy. Świetne malowanie, efektowna podstawka. Podoba mi się. Gratuluję samozaparcia, a w konsekwencji rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Dzięki za komentarze Świetny pomysł z tym kościotrupem. Gdzie go można nabyć ? Trup z allegro, nie wiem czyjej produkcji jedyne co nie podoba mi się trup w wodzie, figurka dośc słabo pomalowana i woda troszku nie wyszła. Być może mógłbyś wypunktować słabości figurki i wody? Nie wszystko stracone ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Świetnie wykonany model, a sama scenka nieco mroczna i intrygująca Całość robi bardzo fajne wrażenie. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Co do figurki głównie chodzi o głowe, nie widać że to czaszka. A woda myślę że mógłbyś dodać jeszcze parę warstw still water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Czołg sam w sobie to istotny brzydal Cała diorama oczywiście jest fantastyczna - obicia, obtarcia o błocie nie wspominając. Bardzo ładnie rozlokowałeś śnieg, nie wszystko jest nim pokryte. I tak z ciekawości zapytam z czego go robiłeś ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 mnie także praca bardzo się podoba, naprawdę cieszy oko. dwie rzeczy tylko nie dają mi spokoju - jak trzymał się kanister z tyłu po prawej stronie i czy woda aby nie powinna być zamarznięta jak to zimą bywa. a jak zamarznięta to może trochę przysypana śniegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Witam! Pięknie i tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Jeszcze raz dziękuję za komentarze, a także administracji za fotkę admina Śnieg to nic innego jak soda oczyszczona sypana na żywicę MIGa, lakier do włosów lub still water Co do kanistra to faktycznie, trzyma się na niewidzialny klej xD Odpuściłem sobie ten element świadomie, ponieważ model Tamki generalnie jest dość uproszczony, a ja jak zaczynam waloryzować to później kończy się na liczeniu nitów :P Waloryzację ograniczyłem do wymiany uchwytów (tych odlanych z pancerzem nie mogłem przeżyć :P). Woda pewnie mogłaby być i zamarźnięta, ale wówczas straciłbym efekt przeźroczystości, co było dla mnie dość istotne, bo w wodzie pływa brud który fajnie się rozkłada trójwymiarowo na wiele poziomów głębokości wody (na fotkach tego nie widać, bo albo światło się odbija albo efekt wychodzi spłaszczony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Ładny.I podstawka też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Model, rewelacja! Podstawka doskonale skomponowana. Co do figurki to wydaje mi się, że nie wygląda powalająco nie przez złe malowanie, ale dziwne proporcje. Nie potrafię powiedzieć co możesz zrobić by to jakoś poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Model niesamowity i w zasadzie tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi