SAAB Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Teraz windy są OK, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Haller skończony - dostał podstawkę i poprawione kabestany. Więcej tu: viewtopic.php?f=77&t=35444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2012 Prace przy Gryfie małymi kroczkami idą do przodu. Zrobiłem resztę pomostów, wyposażenie nadbudówek i relingi: Nadbudówka dziobowa i pomost bojowy, śródokręcie, nadbudówka rufowa, widok ogólny, oczywiście na bieżąco pojawiają się rzeczy do poprawienia, które staram się poprawiać. Na zakończenie kilka fotek z niepomalowanym i nie dokończonym jeszcze masztem. Zdjęcia robione trochę na szybko, więc jakość trochę marna. Z tego miejsca chciałbym złożyć Wszystkim najserdeczniejsze życzenia zdrowych, pogodnych i wesołych Świąt oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Śliczności A z masztem wygląda dostojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Kolejny update warsztatu. Tym razem detale które zapełnią oba pomosty - główny artyleryjski i ćwiczebny. Na zdjęciach jeszcze przed malowaniem: Dalmierze, Reflektory - bojowe i sygnałowe, wyposażenie pomostów - manipulatory, powtarzacze itp Dalsza część drobiazgów, które będą zamocowane od wewnętrznej strony do osłon pomostów oraz rury głosowe. Teraz cały ten cyrk trafi do lakierni, a potem po dodaniu jeszcze kilku szczegółów stanie w przewidzianych do tego miejscach na pokładach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Zaglądam tu z niekłamanym podziwem i oczekiwaniem. Nie mówię za wiele bo dech zapiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 Dzięki, miło mi, detale pokazane kilka postów wyżej pomalowane, wypieszczone i umieszczone na swoich miejscach. Skończyłem ponadto walkę z masztem głównym. Oto efekty: Pomost artyleryjski, , Pomost ćwiczebny, , Stanowisko rufowego dalmierza Widok ogólny. Następny etap prac to szalupy i pokład łodziowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Piękne piękne... tylko te burty na wysokości pierwszego działa (lub raczej miejsca, gdzie będzie...) trochę dziwnie wybrzuszone... no ale nic, całość jest wspaniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2013 Bo tam klej nie chwycił, co ja się namordowałem, żeby to wyprostować, nawet wstrzykiwałem strzykawką z igła super gluta i nic w końcu dałem spokój, na szczęście jest to tylko po jednej stronie. Lekcja na przyszłość, jak zresztą cały ten warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 A, to tak... no ale nic. Choć ja na Twoim miejscu bym jeszcze próbował. Tak czy owak, model bardzo ładny. Zawsze można tak ustawić, żeby tego typu problemy były mniej widoczne, tym bardziej, że detalizacja na pokładzie jest imponująca. Ech, może kiedyś doczekam się jakiegoś zestawu polskiego okrętu z II wojny światowej w 1/72... Powodzenia przy dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Myślałem o tym, ale boję się, że coś mogę przy okazji uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 E, no to nie wygląda na coś super trudnego i jeśli to tylko kwestia podejścia, to może dasz radę ułożyć model na czymś miękkim na bakburcie, no i spróbować dostać się przez dno (znaczy linię wodną), jeśli to możliwe? A pomysł ze strzykawką faktycznie przedni. Sorry, że się przyczepiłem, ale oglądam ten model od dłuższego czasu i drażniło mnie to, aż w końcu zdecydowałem się napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 Też o tym myślałem, no zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 MARW - podkrec tempo bo.... ja prawdopodobnie w lipcu ewentualnie w sierpniu , bede cumował we Władysławowie ,i chetnie bym go oblukał na żywca :P Swietna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 Ale ja daję ostro, od trzech tygodni walczę z szalupami, latem na pewno do oglądania będzie Haller. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Przez ostatni miesiąc dłubałem przy szalupach i wyposażeniu. Praktycznie dobrnąłem do końca. Na początek łodzie: Kuter oficerski, Szalupa dziesięciowiosłowa, Szalupa sześciowiosłowa, żurawiki i szlupbelka. Wszystkie szalupy mają pokrycie klepkowe a to co drewniane wykonałem z forniru. Szalupy po pomalowaniu i uzupełnieniu o detale, zostały umieszczone na swoich miejscach: Szalupy sześciowiosłowe wiszą na żurawikach, nie są przyklejone do żadnej innej części modelu. Poza szalupami zrobiłem czerpnie powietrza do Diesli: ...i trochę innych drobiazgów: ...takich jak trapy, żurawiki trapowe, kotwiczne czy okrętowy system car audio czyli głośniki. Część z nich jest już zamontowana na swoich miejscach, część jeszcze czeka na swoją kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 No pokład łodziowy robi wrażenie... gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Nieźle, nieźle, nie najgorzej ;) Z utęsknieniem czekam na finisz prac. Można spytać, jaki klej najlepiej ci się sprawdza w pracach z fornirem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Gęsty superglut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Dzięki! Nie dość , że robotny, to i pomocny wielce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 No, super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Marcinie, czy możemy żywić nadzieję, że podczas II Bałtyckiego Festiwalu Modelarskiego będziemy mogli podziwiać Gryfa w stanie takim, w jakim będzie pod koniec maja br.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 Na pewno go przytargam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi