Darek M Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Jest super. Mam nadzieje, że orzełek się wybieli. Jeśli mogę coś zasugerować to ja bym go bardziej widział w takim pozimowym kamo, które w dużej ilości już spłynęło niż w pełnej bieli z przebłyskami zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 to ja bym go bardziej widział w takim pozimowym kamo, i tak chyba będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Piotrze malowanie rewelka. No faktycznie szkoda go kamo paprać. Może kup jakiegoś KW i tamtego papraj. No ale jak musisz, to na lakier jak nie robiłeś polecałbym trening na jakimś złomie. Różnie to bywa a szkoda go zniszcyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) Darek mam właśnie zamiar tak zrobić. To dokładnie będzie już resztka zimowego kamo tylko na górnych powierzchniach pojazdu. Krzysiek właśnie biorę się za trening Właśnie pobawiłem się z wieżą.Warstwa lakieru do włosów musi być dość cienka. Na wieży będzie najwięcej pozostałości białego kamo. Schodząc w dół pojazdu będzie go coraz mniej. Na podwoziu i kołach jezdnych nie będzie go już w ogóle. Będę to jeszcze poprawiał białą olejną; Edytowane 22 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Super ! Malowałeś na lakier do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Tak na lakier.Moje pierwsze podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 SZACUN NA DZIELNI!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 OOooo Rewelacja naprawdę kawał porządnej roboty. Chciałbym taki efekt osiągnąć na moim KW-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 No i piknie. Dodatkowo efekt można urozmaicać zróżnicowaniem w ilości białej farby nanoszonej na poszczególne części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Jest pięknie, idealna faktura-rozmiar tych wytarć i obdrapań. OPAD SZCZENY!!!!!!! Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Swietnie-i to pierwszy raz-szok.Podoba mi sie tym bardziej ze nie robilem tego typu zabiegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Dzięki Panowie. Podczas pierwszej próby na wraku dałem za grubo lakieru i zmyłem całą białą farbę. Trzeba dawać cienką warstwę. Jednak jak dla mnie ta metoda jest dość trudna w praktyce.Wszystko zależy od ilości lakieru i czasu jaki damy białej farbie na wyschnięcie. A na końcu i tak wychodzi to dość różnie bez prawie żadnej kontroli nad tym. Jak się uda tak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Oj Królu Złoty będzie Pięknie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 PIĘKNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Dzięki Pojechałem dalej z lakierem. Dalsze poprawki zrobię już tylko olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 szkoda pisać ta emotka mówi wszystko gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Ciekawie i teraz sie zaczal najfajniejszy etap malowania czyli oleje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Brawo Piotrze. Już jest super, a po olejach to będzie dopiero bajer. Masz idealną podstawę do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Jeśli to jest debiut zimowego malowania to bardzo udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Nic dodać nic ująć rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Piotr ale mam jedną uwagę ,jeśli to ma być ten wóz to gdzie jest numer na wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Cieszę się,że wam się podoba moja dotychczasowa praca.Dzięki. Abym teraz tego nie zepsuł Robert masz rację.Numerów brak niestety. Nie posiadałem żadnych kalkomanii o takim rozmiarze. Próby wykonania szablonu też się nie powiodły,a malowanie numeru z ręki to nie dla mnie. Tak,że będzie to niezidentyfikowany wóz z jakiejś bliżej nieokreślonej Polskiej jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 a malowanie numeru z ręki to nie dla mnie. : Oj tam oj tam ,przy Twoich zdolnościach to małe miki a może spróbuj na kawałku przezroczystej kalki wymalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi