Dumo Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Piootreek mi tezsie tamto podobalo bardziej. Zobaczymy co zmodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Teraz już i tak za póżno. Więc podoba mi się. Zobaczymy co wymodzisz teraz. A jak się pozbyłeś tamtego kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 A jak się pozbyłeś tamtego kamo? Kret zmywacz wamodu Nie no ja też czekam co będzie dalej ,a piorunujący efekt finalny i tak bankowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Zmywałem całe malowanie Krzysiek. Zmywacz Wamodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Teraz dopiero widzę że orzełek jest inny. Po cichaczu malnąłeś go całgo jeszcze raz. Myślałem że pozbyłeś się tylko kamo, bo kolor pancerza to zależy od oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Poprzedni orzełek był ładniejszy - ten wygląda trochę jakoś tak ... hm gruby jest. Natomiast samo malowanie wygląda super. Czekam na brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Nie powiem, ale tamto malowanie było ładniejsze - tak jak orzełek. Ale to też jest piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 ejjjjj...a wlasciwie to dlaczego pomalowales go jeszcze raz ?...bylo spoko (teraz tez jest)...ale bylo fajniej ....no nic teraz dopiero sie zacznie zabawa z malowaniem...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Chyba macie wszyscy rację. Tamto kamo było lepsze mogłem z nim jeszcze powalczyć. A ten orzełek jest trochę za duży. Muszę to wszystko na nowo przemyśleć. Dzięki wszystkim za komentarze i kibicowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Tylko nie mów, że znowu będziesz mył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Tylko nie mów, że znowu będziesz mył . Na razie model idzie do kąta razem z lakiernikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Jak chcesz to mu najwyżej trochę białym olejem takich nacieków dorób, coś jak spływające kamo. Ponadto możesz dać trochę więcej syfu, bo to przecież odwilż była. Ale nie zmywaj - jest super. A nie mówiłem Piotrze że był ok. A teraz powalcz z tym co masz. Z twoimi zdolnościami dasz radę. P.S Czy wyście się z Konradem założyli kto więcej razy umyje ten sam model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 P.S Czy wyście się z Konradem założyli kto więcej razy umyje ten sam model? Na razie przegrywam bo skończył mi sie zmywacz Wamodu. Na razie mam dość tego teciaka. Muszę zamówić nowe kalki,te które dostałem od Roberta niestety zmarnowałem. Jak jeszcze raz usłyszycie ode mnie,że chce robić zimowe kamo to kopnijcie mnie w cztery litery. Chyba nie potrafię tego jakoś realistycznie postarzeć. Przepraszam wszystkich obiecuję,że go skończę.Niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 P.S Czy wyście się z Konradem założyli kto więcej razy umyje ten sam model? Na razie przegrywam bo skończył mi sie zmywacz Wamodu. Na razie mam dość tego teciaka. Muszę zamówić nowe kalki,te które dostałem od Roberta niestety zmarnowałem. Jak jeszcze raz usłyszycie ode mnie,że chce robić zimowe kamo to kopnijcie mnie w cztery litery. Chyba nie potrafię tego jakoś realistycznie postarzeć. Przepraszam wszystkich obiecuję,że go skończę.Niebawem. Pamiętaj Piotr że wiem gdzie mieszkasz Mi tam osobiście zimowe kamo u praktycznie każdej osoby się podoba... bo sam bym lepiej nie zrobił ale jak już tak piszesz to zainwestuje troszkę pieniędzy i podjadę do Ciebie Odpocznij sobie i walcz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Nie będę cię kopał jak usłyszę o zimowym kamo bo bardzo dobrze ci wychodzi. Ale masz ode mnie pewnego kopka jak jeszcze raz coś wykąpiesz. Ja nie robię może super modeli, ale sobie powiedziałem że moczył ich nie będę. Zresztą za leniwy na to jestem. Dlatego nie kupuj więcej Wamodu i działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Nie no Piotr nie myj go już rób dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 No cóż. Szkoda tego pierwszego malowania bo było pierwszego sortu. Pozostanie zapamiętać sentencję ,że "lepsze" jest wrogiem dobrego. Co i tak nie zmienia faktu ,że 3mam za projekt kciuki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Chyba popełniłeś Piotr ten sam bład co ja przy Isie. Powinieneś raczej wyjść z takiej bazy jak za pierwszym razem. Zdecydowanie ładniejszy kontrast, zdrapki i w końcu orzełek . Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Chyba popełniłeś Piotr ten sam bład co ja przy Isie. Powinieneś raczej wyjść z takiej bazy jak za pierwszym razem. Zdecydowanie ładniejszy kontrast, zdrapki i w końcu orzełek Masz całkowita rację. Dlatego zmyje to jeszcze raz. Sam zielony przed białym wyglądał jeszcze OK. Ale gdy go psiknąłem wyszła straszna kicha i ogromny kontrast. Ta zieleń strasznie gryzie się z tym białym. Jednak przyzwoite pomalowanie białego kamo jest trudniejsze niż sądziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Zgodnie z obietnicą dostajesz kopka. Teraz jednak jak go pomalujesz na zielono to najpierw zdjęcia, a potem dalej. Teraz żart. Musimy zrobić coś al'a bojkot zmywaczy i po myciu przestać komentować. Inaczej te modele nigdy nie zostaną ukończone. Spoko, dalej będę tu zaglądał i pisał. Nie spiesz się Piotrze tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Zgodnie z obietnicą dostajesz kopka. Teraz jednak jak go pomalujesz na zielono to najpierw zdjęcia, a potem dalej. Teraz żart. Musimy zrobić coś al'a bojkot zmywaczy i po myciu przestać komentować. Inaczej te modele nigdy nie zostaną ukończone. Spoko, dalej będę tu zaglądał i pisał. Nie spiesz się Piotrze tym razem. A coś ty się tak uczepił tego zmywania?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 No bo za każdym razem szykuje się fajny model, już się nie mogę doczekać końca, a tu bach... wszystko od nowa. A po drugie szkoda waszej ciężkiej pracy. Ale masz rację - koniec z marudzniem. Najważniejsze że Piotrek i Ty odwalacie kawał dobrej roboty i niezadowalacie się miernym efektem. Tak więc Kondziu kończ Sdk-a i dawaj kolejny model na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Z drugiej strony łatwość z jaką przychodzi Wam zmywanie farby wprawie mnie w osłupienie. Jak ja to robiłem to nigdy nie obyło się bez strat dla modelu. Ten zmywacz Wamodu, hmmm po prostu maczasz w nim model? Czy smarujesz pędzlem? Ha, albo to kwestia tego, że przy aero macie znacznie cieńszą warstwę farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Ten zmywacz Wamodu, hmmm po prostu maczasz w nim model? Czy smarujesz pędzlem? Tak zanurzam w nim model i zmywam farbę pędzelkiem. Czasem jakaś blaszka odpadnie ale to sporadyczne wypadki. Doszedłem do takiej wprawy,że udaje mi się zmyć prawie 100% farby. Czasami zostaje tylko w jakiś wgłębieniach.Po umyciu i wyschnięciu w większości i tak udaje się ją usunąć krótkim sztywnym pędzlem lub sama odpada po psiknięciu powietrzem z aero. Raczej grubość farby nie ma tu nic do rzeczy. Zobacz u mnie:podkład,dwie warstwy zielonego,białe kamo i dwie warstwy sidoluxu.Model wymyty do zera Zaraz Krzysiek mnie zjedzie ,że propaguje zmywanie modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Nie spoko. Kto wie co się kiedyś wydarzy. Warto wiedzieć. Narzekałem bo chciałbym go zobaczyć w końcu w pełni ukończony. Ale niezależnie ile jeszcze razy będziesz coś kąpał, ja i tak zawsze będę zaglądał do twoich warsztatów, bo robisz niezłe cacka. Także myj go prędko i jedziemy od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi