BALROG Napisano 26 Października 2011 Autor Share Napisano 26 Października 2011 tak bedą tego samego typu choć zastanawiam sie czy nie zróżnicować sprzętu Mam w domu ten model http://www.ww-model.pl/galerie/i/italeri-0211-1-35-sd-kfz_5494.jpg zastanawiam sie też nad tym http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/92/36/87/1892368753 Wtedy by były na 3 kolejnych platformach King Tiger, JagdTiger, Elefant co myślicie o takim zróżnicowaniu ?? Na razie walcze z podwoziem lokomotywy Trumpeter sie nie popisał i jest masa szpachlowania i części trzeba sklejać na dwa etapy bo trzeba naciągać W palenisku musiałem dodać paski polistyrenu by nie pękło przy naciąganiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Myślę, że Jagdtigera można by tam wcisnąć, jednak ja bardziej skłaniałbym się ku wersji z podwoziem Henschla. Elefant, no nie wiem... Swój debiut zaliczyły pod Kurskiem. Trochę niefortunnie wybrałeś tego Tygrysa, gdyż jest to wersja walcząca od Arden do końca wojny, więc nie ma tutaj już aż tak wielkiego wyboru pojazdów. Chyba, że nie zależy Ci aż tak bardzo na poprawności historycznej. Zresztą poczekajmy, może inni forumowicze coś podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Rewelacyjny pomysł Jak byś potrzebował jakieś dodatki to zerknij tutaj... http://modelworld.com.pl/kolejnictwo-kolejnictwo-135-c-125_68.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Projekt bardzo ambitny i z rozmachem. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że zrealizujesz go w stu procentach. Jeżeli chodzi o zróżnicowanie na platformach to raczej na pewno Elefanta bym odpuścił a został przy Tygrysach albo Tygrysach Królewskich, plus do tego może bym dorzucił jakiś pojazd zabezpieczenia technicznego np. Bergepanther. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Powodzenia życzę z lokomotywą bo jest tragiczna, masa szpachlowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 Rewelacyjny pomysł Jak byś potrzebował jakieś dodatki to zerknij tutaj.. Zastanawiałem sie nad towarówką z tego sklepu ale ceny lekko odstraszają Powodzenia życzę z lokomotywą bo jest tragiczna, masa szpachlowania No sam wcoraj myslałem że nią cisnę o ścianę w tylnej części kotła mam szpary 1-1,5mm a w przedniej musiałem na ciepło formować od nowa kocioł bo miał profil trójkąta zaokrąglonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Ale zdjęcia, choć kilka z pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Właśnie - gdzie fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Ceny nie są niskie to fakt ale wykonanie jest na najwyższym poziomie mimo że to żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 BALROG, wybieraj: fotki, albo ban . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 Właśnie - gdzie fotki? i z groszówką BALROG, wybieraj: fotki, albo ban . Ban Ceny nie są niskie to fakt ale wykonanie jest na najwyższym poziomie mimo że to żywica. mam WR-360 i planuje Dampflokomotive BR86 w przyszłości zakupić więc o wagonach można pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 BALROG, wybieraj: fotki, albo ban . Bierz BAN , taka druga sytuacja może się nie powtórzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 żeby spasować dwie części do siebie, musiałem je lekko podgrzać i wstawić wręgi aby kształt po obu stronach się zgadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 No to masz nież jazdę przed sobą. Dzięki za foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 Dziś dostałem od kolegi zaglądającego na forum mały prezent ( teraz czekam aż przyjdzie ), jest to JAGa czyli JAGDTIGER z dragona Tutaj zapożyczony IN-BOX http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=38647 Czyli na pierwszej platformie czteroosiowej typ SSy będą stały Sd.kfz. 251/22 Ausf.D i Pak 43/41 "Scheunotor". Na pozostałych trzech platformach sześcioosiowych typ SSyms kolejno KingTiger, JagdTiger i być może Elefant ale jeszcze nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Zastanawiam sie gdzie to pomiescisz.... musisz miec na prawde duuuuzy "duzy" pokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 tak spektakularny projekt nie zdarza się czesto ;O Jak już dojedziesz do budowy tygrysa to chetnie pomoge:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 tak spektakularny projekt nie zdarza się czesto ;O Jak już dojedziesz do budowy tygrysa to chetnie pomoge:D Chętnie skorzystam bom z czołgów cienki Wiem jak wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Jeżeli nadal zastanawiasz się na produktem firmy Italeri tj. Elefantem to możesz sobie go podarować bo to straszny gniot i przy tych zestawach co planujesz zrobić, będzie trochę słabo wyglądał. Proponuje ewentualnie zakup Elefanta/Ferdinanda ale firmy Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Jeżeli nadal zastanawiasz się na produktem firmy Italeri tj. Elefantem to możesz sobie go podarować bo to straszny gniot Ni pies ni wydra ,ni Ferdek ni Elefant szkoda nerwów i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 No masz!Hihy śmichy a ty w końcu zrobisz tego yamato w 1:35 .A ja poluje na tego jagdtigerka od jakiegoś czasu. jakby ci nie pasował na wagonik,ciut za duży czy coś to melduj może się dogadamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 Rezygnuję z elefanta być moze bedzie jeszcze jeden KingTiger dokładnie taki sam zestaw jak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Może się przyda http://www.vonabt.co.uk/dios/class52/index.html Skala co prawda 1:6 ale można się poinspirować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 znam ta stronkę ( kilka dni temu wyszukałem ) ale dzięki Po wczorajszych analizach zdjęć odpada malowanie czarnobiałe lokomotywy, bo tamta posiada inny tender. Jest usadowiony na dwóch osobnych wózkach dwuosiowych. posiada inny kształt boku i kabinkę. Wybierać będę miedzy tymi dwoma malowaniami teraz pytanie do znawców Co to za działo samobieżne tu na tenderze wydać pojedynczego flaka 20mm co o tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Niesamowity projekt . Co do twojego pytania o to działo samobieżne to jest to chyba Sturer Emil. Sam nie znam się za bardzo, ale poszperałem trochę w google i wikipedii i chyba to będzie TEN zestaw. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Jest ciekawie, choć nie ukrywam, że najbardziej czekam na czołgi. Co do pojazdu na platformie, to Paweltomasik1 ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi