Konrad C Napisano 6 Listopada 2011 Autor Napisano 6 Listopada 2011 Dzięki! Liczę na więcej opinii! Tymczasem sobie troszkę od niego odpocznę, 2 dni malowania innych modeli i powracam do karalucha. ;) Cytuj
radett Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 model piękny a rozmiar dodatkowo daje punkty bo wykonanie warte pucharu ale w tym miodzie jest i łyżka dziegciu... gąska jest założona tyłem na przód a jeszcze jedno, dało by się obniżyć z tyłu szynę z kółkami podtrzymującymi tak aby była w jednej linii z kołem napinającym i napędowym? ( tak żeby nie było tego opadnięcia gąsienicy na koło napinające) Cytuj
Konrad C Napisano 6 Listopada 2011 Autor Napisano 6 Listopada 2011 A gąsienicą fakt - gafa. Ale z ta belką to już problem - sam próbowałem to obniżyć ale gdy delikatnie dam na dół koła się stykają z resorem. Ta różnica z kolei między kołem a belką duża nie jest - tylko może przez dorobienie zwisu tak to wygląda. Cytuj
big buba Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Widzę, że się porwałeś na "Smoka", szkoda wzroku Konrad . Fajnie Ci idzie. K. Cytuj
radett Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Tak właśnie spodziewałem się że resor może trochę przeszkadzać. Może spróbuj go trochę spłaszczyć bo za bardzo łukowaty i przez to się trochę obniży. Może dało by się też skrócić kolumny wózków kół nośnych? to też obniżyło by resor i można było by szynę doprowadzić do właściwego położenia. Samo kółko napinające też powinno być mocowane na zębatce i jego oś powinna być i trochę ponad szyną główną a nie równo na niej (na zdjęciach nie widać jak to rozwiązał wydawca modelu) przez co koło pójdzie do góry i zmniejszy dystans czyli ten nieszczęsny uskok. Ta szyna z kołami podtrzymującymi gąski powinna tworzyć jedną linię z krawędziami kół napędowego i napinającego. Ten uskok będzie psuł wygląd boczny modelu Cytuj
Konrad C Napisano 7 Listopada 2011 Autor Napisano 7 Listopada 2011 Kurczę radett szkoda mi to mówić ale już nic z tym nie zrobię. ;( Wszystko jest takie delikatnie, że wolę tego nie dotykać.. Cytuj
radett Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 no to kiszka ale modelik ładnie zrobiony Cytuj
JARD Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Ładnie wygląda. Aż szkoda go malować ;). Cytuj
Konrad C Napisano 7 Listopada 2011 Autor Napisano 7 Listopada 2011 No niestety, Szkoda, że nie popatrzyłem wcześniej no i Part też tego nie zrobił jak należy. Cytuj
Konrad C Napisano 28 Listopada 2011 Autor Napisano 28 Listopada 2011 Witam! Nie bez powodu tytuł zmienił nazwę. ;) Do karalucha dołącza ciężarówka Ursus tej samej firmy, również robiona dla klienta. ;) Oto parę fotek. Instrukcja: Mały in-box: Postęp: Cytuj
Moses Napisano 28 Listopada 2011 Napisano 28 Listopada 2011 Przepraszam ale Ty chyba sobie z nas jaja robisz Cytuj
radett Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Wszystko fajnie ale jesli ma to być komplet z karaluszkiem (transporter) to bez przeróbek sie nie obejdzie.. Cytuj
Jendrass1 Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Zdejmij burty, dorób z polistyrenu i blaszek (tych z burt) dechy-prowadnice do czołgu i będzie znacznie lepiej. Bardzo mi się ten blaszany zestaw podoba. Cytuj
radett Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 no i nie zapomnij o przeróbce drzwi i boków szoferki tuz za drzwiami Cytuj
czak45 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 Depresja mi wraca jak widzę tyle blaszek. No ale pięknie jest. Cytuj
Konrad C Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 No właśnie problem w tym, że TKS się tam wogólę nie mieści. ;( Kupiłem nie ta wersję - ten Ursus to samochód ciężarowy a do transportu tankietek jest zupełnie inny: Part też takowego robi. Muszę to jeszcze uzgodnić z klientem. Na razie kończę TK-S. została już tylko gąsienica i karabin ale mam mały przestój bo czekam na farby. Cytuj
Dumo Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Zastanow sie jaki podklad na niego nalozysz, bo do plastikow sie nie nada ;) Cytuj
Andrzej_LK Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Surfacer 1200 delikatnie nałożony i styknie. Cytuj
Konrad C Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki panowie. Użyję Surfacera 1200. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Konrad gdzie kupiłeś Vallejo w litrowych butelkach ? Ja bym musiał chyba elektronowego mikroskopu użyć i coś zajarać żeby rączki mi się nie trzęsły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi