Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki!

Liczę na więcej opinii!

Tymczasem sobie troszkę od niego odpocznę, 2 dni malowania innych modeli i powracam do karalucha. ;)

Napisano

model piękny a rozmiar dodatkowo daje punkty bo wykonanie warte pucharu ale w tym miodzie jest i łyżka dziegciu...

gąska jest założona tyłem na przód

a jeszcze jedno, dało by się obniżyć z tyłu szynę z kółkami podtrzymującymi tak aby była w jednej linii z kołem napinającym i napędowym? ( tak żeby nie było tego opadnięcia gąsienicy na koło napinające)

Napisano

A gąsienicą fakt - gafa.

Ale z ta belką to już problem - sam próbowałem to obniżyć ale gdy delikatnie dam na dół koła się stykają z resorem.

Ta różnica z kolei między kołem a belką duża nie jest - tylko może przez dorobienie zwisu tak to wygląda.

Napisano

Tak właśnie spodziewałem się że resor może trochę przeszkadzać. Może spróbuj go trochę spłaszczyć bo za bardzo łukowaty i przez to się trochę obniży.

Może dało by się też skrócić kolumny wózków kół nośnych? to też obniżyło by resor i można było by szynę doprowadzić do właściwego położenia.

Samo kółko napinające też powinno być mocowane na zębatce i jego oś powinna być i trochę ponad szyną główną a nie równo na niej (na zdjęciach nie widać jak to rozwiązał wydawca modelu) przez co koło pójdzie do góry i zmniejszy dystans czyli ten nieszczęsny uskok.

Ta szyna z kołami podtrzymującymi gąski powinna tworzyć jedną linię z krawędziami kół napędowego i napinającego. Ten uskok będzie psuł wygląd boczny modelu

Napisano

Kurczę radett szkoda mi to mówić ale już nic z tym nie zrobię. ;(

Wszystko jest takie delikatnie, że wolę tego nie dotykać..

Napisano

No niestety, Szkoda, że nie popatrzyłem wcześniej no i Part też tego nie zrobił jak należy.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam!

Nie bez powodu tytuł zmienił nazwę. ;)

Do karalucha dołącza ciężarówka Ursus tej samej firmy, również robiona dla klienta.

;)

Oto parę fotek.

Instrukcja:

obraz5001a.jpg

obraz5q.jpg

Mały in-box:

dsc09652t.jpg

dsc09650z.jpg

Postęp:

dsc09649m.jpg

dsc09648.jpg

dsc09646x.jpg

dsc09647z.jpg

Napisano

Przepraszam ale Ty chyba sobie z nas jaja robisz

Napisano

Wszystko fajnie ale jesli ma to być komplet z karaluszkiem (transporter) to bez przeróbek sie nie obejdzie..

Napisano

Zdejmij burty, dorób z polistyrenu i blaszek (tych z burt) dechy-prowadnice do czołgu i będzie znacznie lepiej.

Bardzo mi się ten blaszany zestaw podoba.

Napisano

no i nie zapomnij o przeróbce drzwi i boków szoferki tuz za drzwiami

Napisano

No właśnie problem w tym, że TKS się tam wogólę nie mieści. ;(

Kupiłem nie ta wersję - ten Ursus to samochód ciężarowy a do transportu tankietek jest zupełnie inny:

Part_A007-72c.jpg

Part też takowego robi.

Muszę to jeszcze uzgodnić z klientem. Na razie kończę TK-S. została już tylko gąsienica i karabin ale mam mały przestój bo czekam na farby.

dsc09692i.jpg

dsc09691bi.jpg

dsc09693nz.jpg

Napisano

Zastanow sie jaki podklad na niego nalozysz, bo do plastikow sie nie nada ;)

Napisano

Dzięki panowie.

Użyję Surfacera 1200.

dsc09696b.jpg

dsc09694fi.jpg

dsc09695f.jpg

Napisano

Konrad gdzie kupiłeś Vallejo w litrowych butelkach ?

dsc09693nz.jpg

Ja bym musiał chyba elektronowego mikroskopu użyć i coś zajarać żeby rączki mi się nie trzęsły