ups Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Ooo ja pierdziu. Grubo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Dzięki! Liczę na więcej opinii! Tymczasem sobie troszkę od niego odpocznę, 2 dni malowania innych modeli i powracam do karalucha. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 model piękny a rozmiar dodatkowo daje punkty bo wykonanie warte pucharu ale w tym miodzie jest i łyżka dziegciu... gąska jest założona tyłem na przód a jeszcze jedno, dało by się obniżyć z tyłu szynę z kółkami podtrzymującymi tak aby była w jednej linii z kołem napinającym i napędowym? ( tak żeby nie było tego opadnięcia gąsienicy na koło napinające) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 A gąsienicą fakt - gafa. Ale z ta belką to już problem - sam próbowałem to obniżyć ale gdy delikatnie dam na dół koła się stykają z resorem. Ta różnica z kolei między kołem a belką duża nie jest - tylko może przez dorobienie zwisu tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Widzę, że się porwałeś na "Smoka", szkoda wzroku Konrad . Fajnie Ci idzie. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Tak właśnie spodziewałem się że resor może trochę przeszkadzać. Może spróbuj go trochę spłaszczyć bo za bardzo łukowaty i przez to się trochę obniży. Może dało by się też skrócić kolumny wózków kół nośnych? to też obniżyło by resor i można było by szynę doprowadzić do właściwego położenia. Samo kółko napinające też powinno być mocowane na zębatce i jego oś powinna być i trochę ponad szyną główną a nie równo na niej (na zdjęciach nie widać jak to rozwiązał wydawca modelu) przez co koło pójdzie do góry i zmniejszy dystans czyli ten nieszczęsny uskok. Ta szyna z kołami podtrzymującymi gąski powinna tworzyć jedną linię z krawędziami kół napędowego i napinającego. Ten uskok będzie psuł wygląd boczny modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Kurczę radett szkoda mi to mówić ale już nic z tym nie zrobię. ;( Wszystko jest takie delikatnie, że wolę tego nie dotykać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 no to kiszka ale modelik ładnie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Ładnie wygląda. Aż szkoda go malować ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 No niestety, Szkoda, że nie popatrzyłem wcześniej no i Part też tego nie zrobił jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Witam! Nie bez powodu tytuł zmienił nazwę. ;) Do karalucha dołącza ciężarówka Ursus tej samej firmy, również robiona dla klienta. ;) Oto parę fotek. Instrukcja: Mały in-box: Postęp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Obserwator...TKS na lawecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Przepraszam ale Ty chyba sobie z nas jaja robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Wszystko fajnie ale jesli ma to być komplet z karaluszkiem (transporter) to bez przeróbek sie nie obejdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Zdejmij burty, dorób z polistyrenu i blaszek (tych z burt) dechy-prowadnice do czołgu i będzie znacznie lepiej. Bardzo mi się ten blaszany zestaw podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 no i nie zapomnij o przeróbce drzwi i boków szoferki tuz za drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Depresja mi wraca jak widzę tyle blaszek. No ale pięknie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2011 No właśnie problem w tym, że TKS się tam wogólę nie mieści. ;( Kupiłem nie ta wersję - ten Ursus to samochód ciężarowy a do transportu tankietek jest zupełnie inny: Part też takowego robi. Muszę to jeszcze uzgodnić z klientem. Na razie kończę TK-S. została już tylko gąsienica i karabin ale mam mały przestój bo czekam na farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Zastanow sie jaki podklad na niego nalozysz, bo do plastikow sie nie nada ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Surfacer 1200 delikatnie nałożony i styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Robi wrażenie. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki panowie. Użyję Surfacera 1200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Konrad gdzie kupiłeś Vallejo w litrowych butelkach ? Ja bym musiał chyba elektronowego mikroskopu użyć i coś zajarać żeby rączki mi się nie trzęsły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi