R_Mazzi Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) Skończony. Model właściwie prosto z pudła, zmodyfikowałem tylko jarzmo, dorobiłem km'y, uchwyty i pocieniłem osłony podwozia. Kalki pudełkowe. Figurka też Emhar, podciosana na tyle na ile umiałem. Malowany pędzlem farbkami Lifecolor. Relacja warsztatowa jest TUTAJ Ostatecznie wygląda tak: Zdjęcia przy sztucznym świetle ale wydają mi się nie najgorsze. Model raczej z gatunku łatwych prostych i przyjemnych. Za bardzo nie wiedziałem jak zagospodarować te hektary pancerza. Wyszedł jak wyszedł. Zadowolony jestem z figurki, przynajmniej biorąc pod uwagę jak wyglądała na początku Dziękuję za zaglądanie do warsztatu, doping i cenne uwagi. Chętnie wysłucham Waszych opinii. Im więcej tym oczywiście lepiej Edytowane 24 Października 2019 przez R_Mazzi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Piękni Ci to wszystko wyszło. Jestem pod wrażeniem tym bardziej,że to 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Bardzo ładny. Ja nawet aero tak nie umiem pomalować. Budzenie rewelka. Rafale świetna robota. P.S. A jednak nie byłem pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Brudzenie jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Klasa kolego,klasa.Fakt - hektary pancerza[w swoim utknąłem na bazowym kolorze- brak koncepcji na resztę].Figurant - dużo wyciągniete z Emharowskiej kukiełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Model, bez figurki miałem okazję oglądać na Łambinowicach. Moje zdanie na ten temat znasz, model jest świetny, ziemia jeszcze lepsza, ale całość w ogóle do mnie nie przemawia i w końcowym rozrachunku całość mnie nie powala. Powód jest jeden- jednokolorowe A7V po prostu mi nie leżą, wolę je w kamuflażach. Tak więc obiektywnie jest świetnie, subiektywnie to jednak nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Zawsze podziwiam tych którzy" dłubią" w tej skali- jest na co popatrzeć gratuluję eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Świetna robota Moje gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Jak zwykle - bardzo ładna i gustowna miniaturka. ...Powód jest jeden- jednokolorowe A7V po prostu mi nie leżą, wolę je w kamuflażach. Tak więc obiektywnie jest świetnie, subiektywnie to jednak nie to Z tego, co zauważyłem, ten model na pewnym etapie powstawania dostał łaciaty kamuflaż, jednakże zniknął on pod warstwą kolejnych "upiększeń" . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Dzięki za opinie! Jak Grześ zauważył łatki były ale się rozmyły Wnioski wyciągnięte Mark IV powinien wyjśc bardziej kolorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Mistrzu, twoje pędzelkowanie powala i wbija w glebę. Całość bardzo mi się podoba, jedynie tych plamek szkoda.... Bryka pierwsza klasa, nic, tylko wsiadać i jechać, udało Ci się doskonale zagospodarować te hektary stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Jak zajrzałem tutaj to swojego do kreta wrzuciłem Piękny jest jedyne co by można poprawić dla realizmu to wyraz twarzy pana z granatem, wiem że jest to prawie nie wykonalne, ale jak by rozdziawić mu paszcze to wtedy wyglądał by bardziej przekonywująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Chyba przebiłeś Chucka Norrisa. Ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Świetny model i zdrowe odreagowanie po batalionach panter, królików, tygrysów, i tym podobnych. Antenki na berecie szturmowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Normalnie zbieram szczękę z podłogi. Powiem szczerze, że dawno nie widziałem tak dobrze zrobionego pierwszowojennego czołgu w tej skali. I na dodatek pomalowanego pędzlem. Szacun Wg mnie idealnie go wybrudziłeś i przez to wygląda bardzo realistycznie. Do tego podstawka, przyznam dość skromna ale idealnie dopełnia całości. Ja tutaj widzę fotkę admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Dzięki chłopaki! Trzeba przyznać, że potraficie człowieka zmotywować do dalszego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Rafale,mam nadzieję że nasza motywacja zadziała, bo temat z Markiem błąka się gdzieś w połowie drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 Rafale,mam nadzieję że nasza motywacja zadziała, bo temat z Markiem błąka się gdzieś w połowie drugiej strony. Nic na to nie poradzę, średniej dwóch modeli na rok raczej nie dam rady przeskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 A już myślałem, że to ja najwolniej składam modele - od tygodnia walczę z gąsienicami pewnego małego modelu, a tu taka niespodzianka . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Ja też mam średnią dwa. W tym był KV-1 i teraz Pz.kpfw.II. Granta już chyba w tym nie skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Może trochę odgrzany kotlet, ale dopiero teraz to zauważyłem, sennie przeglądając galerie dodane ostatnimi czasy - nie wydaje się Wam, że żołnierz rzucający granatem trzyma go w jakiś taki nienaturalny sposób? Próbowałem tak jak on wykrzywić rękę i bez bólu nie da się... A, czepiam się. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Wcale się Grzesiu nie czepiasz, masz rację. Bardzo trudno było by rzucić skutecznie (czyli mocno) z tego wygięcia ręki. Skończyłoby się wywichnięciem stawu, lub co bardziej prawdopodobne rozerwaniem się własnym granatem. Niestety figurka była tak, a nie inaczej wyrzeźbiona, a ja nie zwróciłem na to uwagi przy jej poprawkach. Łapka mi też do końca nie pasowała ale stwierdziłem, że "ujdzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 ...lub co bardziej prawdopodobne rozerwaniem się własnym granatem. No właśnie. Mam nieodparte wrażenie, że ten granat wysuwa mu się z ręki, a on próbuje go za wszelką cenę, ostatnim wysiłkiem woli, złapać, wykrzywiając nienaturalnie rękę. I tak sobie to tłumaczmy, niech tak zostanie . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T200pl Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 Jak malować model pędzlem z takim efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2022 W dniu 23.11.2022 o 06:10, T200pl napisał: Jak malować model pędzlem z takim efektem Malowany pędzlem farbkami Lifecolor. Relacja warsztatowa jest TUTAJ Zerknij do warsztatu tam starałem się to w miarę wyjaśnić, jak byś miał jakieś pytania to śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi