p_bladek Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Witam Wszystkich ponownie, dzisiaj dalszy ciąg odsłony US Navy Model Hobbyboss. Dodatki: działko Master, Alfa probe Master, Small tractor deck i pokład od SkunkModel, RBF - Eduard + dodatki własne. Model wbrew obiegowej opini składał sie jak klocki lego, duużo przyjemniej niz Hasegawa. Model z założenia miał byc prosto z pudła z małym uzupełnieniem. Szczególne podziękowania dla grupowych chłopaków którzy dzielnie wytykali moje kolejne babole (nie wszystkie poprawiłem), ale to tajemnica Kokpit M61 Luk silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_Thorz Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 No, no. Trzeba przyznac że każdy kolejny kocurek jest coraz lepszy. Ten mi się naprawde podoba. Czysto, poprawnie i delikatnie. Jedynie brakuje mi do pełni szczęścia delikatnego zapuszczenia lini podziału ciemno szarą farbą aby trochę uwydatnić linie podziału. Przynajmniej te od dołu. Bo górne powierzchnie są w miare dobrze uwidocznione. Ogólnie u mnie masz 5- Gratuluje pięknego Tomcat-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 No nareszcie odmiana jakaś Miałem napisać że co kocur to lepiej, ale zostałem uprzedzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Wow kolejny super wykonany F-14 naprawdę miło jet oglądać Twoje kocurki, gratuluje super wykonania, bardzo mi się podoba. I czekam na kolejne he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Przemku chyle czola, model wykonany naprawde fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Zaiste przepięknie wykonane "Kocurzysko" Przemku Gratuluję! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Mały meeting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Przemku podziwiam Twoje zamiłowanie do F 14. Nie da się ukryć że jest to kolejny bardzo udany Twój model. Na dodatek tak bardzo na czasie ....klimatyczny. Ciekawie zrobione przebarwienia farby. Szkoda że tak mało widać dołu. Nie wiem czy tak powinno być, ale dysza moim zdaniem mogła by być, choć trochę przepalona, wtedy, wyglądała by bardziej realistycznie. Zdecydowanie nie jestem zwolennikiem modeli "brudasów", ale tutaj troszeczkę bym podcieniował okolice działka, wnęki przy stopniach pod kabiną, może jeszcze parę drobiazgów. Ale model ogląda się z przyjemnością. Gratuluję jeszcze raz udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Świetnie wyglądają razem! Czyżby rodzinka szykowała się do wigilii ? Jeszcze raz gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Kocur dosłownie. A takie pytanko dysze czym malowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Dysze, malowane pół/pół modelmaster gold/pactra gunmetal. Niektórzy sie rzeczywiscie dopatrzą złego koloru, gdyz dysze sa z tytanu i przy bliskim kontakcie sa koloru srebra, ale masa zdjęc ukazuje odbicia światła słonecznego, które nadaje im odcień złota ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Dokładnie takiego koloru widać na zdjęciach, może od przepalenia się takiego koloru nabiera a i taki sam kolor występuje w F-16. Jeszcze raz wyśmienicie Ci wyszedł Kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Piękna kolekcja! Możesz wrzucić taką fotkę ze wszystkimi swoimi Jolly Rogersami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Postaram się ;) a wiecie że mnie kusi teraz Tomcat zMastercrafta w malowaniu Irańskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Się znaczy chcesz do konkursu dołączyć ? Jedziesz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 No niestety to skala nieprzewidziana 1:48 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Bardzo fajny Tomcat, ładnie wyszło cieniowanie. Chciałbym żeby moje Tomcaty tak wyszły. Jakie było spasowanie wlotów powietrza do kadłuba? (na ARC nie wygląda to najlepiej, może wstawisz jakieś fotki) a czekają dwa z tej firmy w kolejce. Pozdrawiam. GIUSEPPE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Jeżeli chodzi o pasowanie całego modelu, są to klocki lego ;) porównanie wlotów, nie duza róznica ale jest, u mnie modelu ona nie dyskfalifikuje. HB HAS Dla mnie jak najbardziej akceptowalne ;), wg mnie na Arcu przesadzaja, ja nie poprawiłem nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Świetnie pomalowany, dobra robota a przy okazji: imponująca kolekcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Model nic dodać nic ująć.. Amazing.. Ile jeszcze f-14 w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Przypomniało mi się dzieciństwo "trupie czachy" i film "Top Gun" Piękna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Gratuluję Modelu i zdjęcia Admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Gratulacje! Podwójne! Pierwsze dla Przemka za piękny model Drugie dla admina, 3 lata minęły i jest w końcu fota na pierwszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Dziękuję, dziękuję W planach cała szafa jak czasu starczy, a nie mam go teraz za wiele. Coś tam dłubię, ale jest to puki co "wiatrak". Po nim będzie F-14 w wersji D w malowaniu Bounty Hunters VF-2 , kusi mnie ten upaćkany egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Noooo gratulacje fotki admina. Model pięknie wykonany, zwłaszcza malowanie. Mój F-14 cierpliwie czeka na swój jdzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi