Jurgen75 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Model: Ford TFb RPM 1/35 Podstawka: MiniArt Zakres prac: - poprawa wizualna zawieszenia - wydłużenie płyt osłaniających zawieszenie - poprawienie przebiegu i miejsc łączenia płyt pancernych, maski, osłony chłodnicy - wymiana wizjera kierowcy - poprawienie przebiegu nitów i śrub - wymiana reflektorów - nowa wieża i uzbrojenie Link do warsztatu: http://www.whiteeagle.net.pl/viewtopic.php?f=13&t=653 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Niby stary, słaby RPM a tu taki fajny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Miodek psze kolegi,miodek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Bardzo piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Dziękuję. ...teraz zauważyłem, że kuźwa, korka do chłodnicy nie przykleiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Bardzo ładny, podoba mi się kamuflaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Bardzo ciekawy że względu na konstrukcję jak i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Wielkie dzięki - malowanie jest taką kompilacją kamuflażu niemieckiego rodem z WW I. Jest to chyba pierwszy seryjny polski pojazd pancerny - wyprodukowany na podwoziu Forda T przy użyciu niemieckich tarcz okopowych. Okazał się dość niezawodny i bardzo skuteczny. W czasie wojny polsko-bolszewickiej pojazdy te zapisały piekne karty na szlaku bojowym. Pojazd malowałem aero - z ręki - bez maskowania, co niestety miejscami widać. Najfajniejsze w tym jest to, że jest on wielkości karty kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Gratuluje Jurgen piękny Fordziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 A te czarne linie czym robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Czarne linie robiłem pędzelkiem nr 00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 śliczny model. będzie w Olsztynie na wystawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Bardzo ładny model. Super malowanie zwłaszcza, że z ręki malowałeś. Musisz mieć stalowe nerwy. Podstawka też fajnie wyszła. Powiedz czy pokrywy kanalizacji robiłeś sam czy można je dostać w jakimś zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 śliczny model. będzie w Olsztynie na wystawie? Będzie Andrzeju razem z Vickersem i 7-TP. Może do tego czasu powstanie coś jeszcze. "Na żywo" prezentuje się lepiej niż na zdjęciach. Powiedz czy pokrywy kanalizacji robiłeś sam czy można je dostać w jakimś zestawie? Właz i kratka, oraz cała ulica to zestaw MiniArt 36041 "Cobblestone Street Section" - przycięty do rozmiarów ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cpt.Price Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Bardzo piękny ale jak dla mnie zabardzo widać suchy pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 To kurz... Nie używałem suchego pędzla, ale dzięki. To co się tak wyświeca na kantach to po prostu odbicie światła z mega żarówki. Nie mam jeszcze bezcieniowego namiotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cpt.Price Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 A no to zwracam honor. Może to też wina mojego monitora. Ale zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 BRAWO !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Model bardzo fajny, bardzo mi się podoba. Tylko jedno pytanko podstawka to mini art plus ramka, właśnie skąd ramka bo całkiem fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Bardzo fajna interpretacja. Przyjemnie się ogląda. Gratuluję. Może figurka ożywiła by nieco całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 Tylko jedno pytanko podstawka to mini art plus ramka, właśnie skąd ramka bo całkiem fajna. Ramka, to po prostu ramka od zdjęcia - chyba 15x10 - dokładnie taka jak tu: http://allegro.pl/foto-ramka-10x15-kol-i-13-kolorow-producent-knor-i1924018188.html Może figurka ożywiła by nieco całość? Zgadzam się co do figurki - niestety nie jestem znawcą okresu wojny 1920 roku. Choć w tym czasie Polacy używali różnego umundurowania, to nie można tu wstawić figurki pierwszej z brzegu. Pojazdy walczyły w określonym czasie i miejscu i niestety nie potrafię rozstrzygnąć jakiego rodzaju figurka może być użyta. Jeżeli uda mi się to ustalić, to oczywiście figurka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Super Ci to wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Witam! Prawie jak nowe Mondeo! Piękny modelik, super pomalowany.Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Serdeczne dzięki za dobre słowa. Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi