Skocz do zawartości

T-70 Mini Art 1:35

Michał96

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, rozpoczynam kolejny projekt-od jutra ferie

Jest to znany wszystkim model T-70 od firmy MiniArt. Części wydają się być nawet dobre.

Kamuflaż wybrałem-będzie to tradycyjne zielone ruskie malowanie. Zrezygnowałem z wersji niemieckiej.

Nie lubię zbytnio niemieckich rusków. Najpierw zacznę od dorobienia spawów, mam kilka fotografii na podstawie których je wykonam. No i trzeba będzie zrobić fakturę odlewu na pancerzu.

Tutaj in-box http://www.mojehobby.pl/MiniArt-Niemiecki-Ta70-743-r-z-za-og--p-1-548537.html

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wiesz co, tak naprawdę to nawet nie zdążyłem się zmęczyć Ledwo co święta były i już ferie.

Nie będę go jakoś waloryzował, prosto z pudła. Jedynie tak jak wspomniałem jakieś tam spawy.

Masz racje Markuz, is-7 to o te płyty walcowane mi chodziło-wyglądają troszkę jak jakiś odlew.

I spawy zrobione-są to moje pierwsze w życiu Spawy zrobiłem też na uchwytach. Faktura jażma gotowa.

Teraz zabieram się za dół.

img0452fpp.jpg

img0450ns.jpg

img0449on.jpg

Nie wiem sam, nie dam rady zrobić mniejszych. Mi się wydają nawet dobre. Zapaskudze i porysuje tylko pancerz. Po pomalowaniu powinno być dobrze.

Witam!

Trochę mocarne te spawy, ale mogą być. Ważne że tobie się podobają. Osobiście zostawił bym te fabryczne. Sama wieża jest tak skopana przez MiniArt, że nawet najlepiej wykonane spawy nie poprawią jej wyglądu. Wieża w wykonaniu MiniArt jest symetryczna, a tak naprawdę jarzmo armaty było szersze i przesunięte na prawo od osi wieży. Aby zlikwidować ten błąd, trzeba by poszerzyć jarzmo armaty z prawej strony około trzech milimetrów, a co za tym idzie osłonę jarzma. Osłona spawana jest łatwiejsza do poprawki, z odlewaną są większe problemy. Dlatego zignoruj te spawy i zrób ten modelik co by dla oka był przyjemny.

Aha dzięki , nawet nie wiedziałem. Spawy dorobiłem tylko w miejscach, w których powinny być, bo MiniArt ich tam nie zrobił.

Te co są zrobione przez producenta, to ich nie będę poprawiał. W sumie to tani model, więc jakieś błędy na pewno są. Jarzma nie będę raczej poprawiał, nie dam rady. Co do tych spawów, to czytałem, że Ruscy spawali wszystko niechlujnie i masywnie, żeby się jak najmocniej trzymało.

No i tak to wygląda. Wahacze przyklejone, górny pancerz gotowy w 80%. Dzisiaj porobię jeszcze błotniki. Koła będę malował osobno na wykałaczkach w stryopianie-z racji bandaży.

img0448sf.jpg

img0451eq.jpg

img0454ut.jpg