KrzychuP Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 MB ma chyba jakichś Ruchu oporu(Francuskiego)kobieta i 4 mężczyzn w tym niemiecki jeniec ale spokojnie można ich na zwykłych cywili zrobić o takie cuś: http://ibg.com.pl/pl,mb-3551-1-35-french-resistance,3,33,41,71,9596.html#.UFoXC0M080w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Wygląda super Najbardziej podobają mi się te delikatne zarysowania na znakach taktycznych. Są idealne Co do podstawek wacu nie są takie straszne do zrobienia ale masz zdecydowanie zawężone pole do popisu w kwestii popuszczenia wodzy fantazji i własnej inwencji. Jakby nie patrzeć zawsze to półprodukt. Dajesz dalej Krzychu, jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 http://www.jadarhobby.pl/mb-3567-civilians-western-region-ww2-era-135-p-23353.html http://www.jadarhobby.pl/mb-3588-eastern-region-peasants-ww2-era-135-p-22878.html tu masz cywili z wschodu i zachodu jak dla mnie oba zestawy są idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Dzięki piekelny. Jako że nie ma tego zestawu Miniart-u o którym pisałem w sprzedaży (chyba), sklecę więc coś z kilku. A jak kiedyś się pojawi to się coś przrobi. Tak więc pana z brodą z tego: panią i pana od z lewej: oraz może tego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Wiesz co ten zestaw jest chyba w Jadarze a przynajmniej byl kilka dni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 No niestety. Ostatni zestaw Miniart-u kończy się na 35143 a ten o którym pisałem to 35144. Przekopałem już większość znanych mi sklepów internetowych na całym świecie i nigdzie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Ach widzisz ja widzialem 35086 z niby niemieckimi cywilami ale 3 figurki do użycia na każdym froncie.Figurki ciekawe więc rozeszły sie pewnie po świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Będę ich szukał tak czy inaczej, ale na razie kupiłem te trzy zestawy i coś z nich pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 Szybkie pytanie. Jako że nie jestem specem od podstawek - czy takie łączenie murków z podstawką (chodzi mi głównie o te na końcach przy cegłach) będzie ok czy trzeba to zaszpachlować? Malowanie elementów osobno byłoby łatwiejsze, ale jak trzeba to i tak się jakoś da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Z tego co widzę, faktura to tynk tzw "bonia" więc wypadałoby zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 sorry dwa razy mi się wysłało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Z reguły w tych kątach znajduja się śmieci więc jak poszpachlujesz i dasz tam trochę pigmentow szaro-ziemistych(czyt.ulicznych) będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Ja bym zaszpachlował , działaj dalej bo ładnie to wszystko wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Prace malarskie nad podstawką rozoczęte. Nie przewiduję żadnego szału na koniec, ale jak już się ją kupiło to wypadałoby coś z nią zrobić. Nie wiem czy ta lampa za bardzo sie nie świeci? Pomalowana pół-połyskiem. chce ją jeszcze suchym pędzlem po kantach jakimś metalizerem przelecieć. Tak właściwie to nie mam pojęcia jak te metalowe elementy malować. I już pełniejsze zdjęcia podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Ja bym jeszcze z osobna pędzlem rozjaśnił i pociemnił kilka losowych kostek. Ale jak narazie świetnie wygląda, nie mogę doczekać się końca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Wychodzi Ci to bardzo zgrabnie. Co się tyczy kostki to tak jak pisze Michał zróżnicował bym jeszcze te kostki kolorystycznie Krzysiek; źródło;http://www.cgtextures.com/textures.php?t=browse&q=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Przetrzyj melalizerrm właz od kanału i możesz go troszkę przyrdzawić tylko delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Dzięki za wsparcie. Myślałem że uda się po łatwiźnie, ale przy was to chyba raczej nie. Tak więc kostka poprawiona i ona jak i chodnik już po filtrach. Mnie to się podoba więc jutro zabezpieczę to sido i będę się brać za malowanie ogrodzenia. Kanał będzie metalizowany na koniec. Byłem dziś na mieście i zauważyłem że lampy jak moja mają kolor matowy. Tak więc trzeba będzie przemalować na mat. A teraz kolejna prośba. Myślę o wstawieniu jakiegoś drzewka w narożniku nazwijmy to parku. Chciałbym zastosować na liście siatkę Polaka i jakąś matę trawiastą w kolorach jesiennych. Czy ktoś kto tego używał mógłby mi w tym temacie pomóc i dac mi namiar jaka? Byłoby też miło jakby ktoś napisał jak to się stosuje lub jakis namiar na info w necie. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Ta szara aura jest świetna, pracuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Doszły wszystkie paczki więc można było zabrać się do pracy. Pomalowałem kolejnych statystów którzy wezmą udział w prezentowanej scence. Pomalowałem te figurki najlepiej jak umiałem, choć mam świadmość że nie sa najwyższych lotów. Cóż, taki talent. A co tego jegomościa to wygląda jakby był ciosany siekierą, ale chiałem go mieć na swojej podstawce. P.S. Nie wiem jakim cudem rower jest jeszcze w jednym kawałku, bo przy klejeniu miałem zamiar się poddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Najlepszy pan z lewej po nim kobieta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Jeszcze kilka informacji. Każda z tych trzech figurek miała inną bazę wyjściową na twarz. Chiałem zobaczyć która jest najlepsza. I też uważam że na tym z lewej wyszło najlepiej. A Pani? No Claudia Shiffer to to nie jest. Ponadto foty robię nowym aparatem i moga nie być najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Ten w środku wygląda niczym "Adolf" w cywilu. Pan z lewej najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Ciut za wysoki . Możesz zdradzić jaką dawałeś bazę u pana z lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi