em Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 114 ,115 Barczaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Pytalem o to poniewaz na zeszlo rocznym swiecie na lotnisku w Janowie na statyce MiG-29 byl uzbrojony w cztery wyrzutnie npr i dwa pociski szkolne UZR - 73. Dlatego niewiedzialem czy to tylko na potrzeby o wystawy czy w rzeczywistosci tez tak sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 szukam fotek wodzidła do mig-a 29, chciałbym sobie zrobić, bo ARMORY ma troszkę cenę z kosmosu i odrazu zapytam w 48 jaka średnica rury wodzidła, bo mam kilka wałeczków i nie wiem jaki dobrać - z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 dziękuje Jacko, a średnica może być taka jak przednia goleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Dżak srednica wodzidla Armory to 3 do max 3,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Tazman79 dziękuje, jeśli masz ten zestaw możesz pokazać jak on wygląda i podać podstawowe wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Hmmm mam ten zestaw i moge Ci zdjecia przeslac na prywatnego maila... A jakie wymiary Cie intetesuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Mam nadzieję, że to odpowiedni dział na to pytanie - jeżeli nie to proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce. Zwracam się do osób które znają dobrze temat MiG'a 29 lub mają dostęp do fotografii konkretnego samolotu o nr. 64. Rozpoczynam dziś sklejanie tego modelu i chciałbym go wykonać w kamuflażu umieszczonym poniżej: Jednak zastanawiam się czy aby na pewno w tym malowaniu występuje kolor niebieski? Fotki które znalazłem w sieci są dość leciwe często skany z papieru i nie bardzo mogę dostrzec na nich miejsca z niebieskim kolorem, więc tu pojawia się moje pytanie czy aby na pewno był tam ten kolor? Jestem już tak zdezorientowany że zacząłem rozważać ten sam egzemplarz w innym kamuflażu. Jedno jest pewne musi to być nr.64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Ten pierwszy schemat to malowanie fabryczne, przejrzałem trochę fotek tego egzemplarza i żadnego niebieskiego koloru nie zauważyłem. Jasno szary góra-dół + na górze ciemnoszaro-oliwkowy + czarny pas przeciwodblaskowy. Drugi schemat to późniejsze malowanie komo natowskie, trzy odcienie szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Ten pierwszy schemat to malowanie fabryczne, przejrzałem trochę fotek tego egzemplarza i żadnego niebieskiego koloru nie zauważyłem. Jasno szary góra-dół + na górze ciemnoszaro-oliwkowy + czarny pas przeciwodblaskowy. Drugi schemat to późniejsze malowanie komo natowskie, trzy odcienie szarości. Też nie mogę się doszukać na fotkach niebieskiego koloru a ten kamuflaż bardziej mi pasuje do mojego modelu, mam nadzieję że nei będzie to wielka wpadka jak nie będzie niebieskiego którego nie tylko ja nie mogę dostrzec na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Ten kolor i ktory idzie spor to wg mnie jest kolor szaro - niebieski podchodzacy pod FS36375. W pewnym momencie eksploatacji znalazly sie na tym samolocie (i innych rownierz) podmalowki... Chyba Tobie wlasnie wysylalem schemat malowania z Polish Wings jeszcze przed podmalowkami... Masz wiec pelen material dotyczacy malowania, podmalowki zrob wg schematu ktory zamiesciles i bedzie git... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 http://galeria.aviateam.pl/photo/24658 - Specjalne malowanie jakie otrzymała malborska szparka 4105. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Czy mi się wydaje czy troszkę im nie symetrycznie maska się nałożyła ;) troszkę w lewo sciąga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 http://galeria.aviateam.pl/photo/24659 full opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Myślełem, że obejrzę z bliska podczas OAD, a doczytałem przed chwilą, iż w tym roku się nie odbędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Bardzo sympatyczne malowanie. Mam nadzieję, że kolorki zostaną te, które są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 LUX Dawajcie więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Robię nr taktyczny 111, czyli malowanie z sylwetką Mirosława Ferica, no i mam pytanie - co to jest ten prostokąt w kółku (chyba nie na każdym zdjęciu tego samolotu jest)? No i jak to wygląda w zbliżeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Tak jak napisał arek , naparawa poszycia .Czyli mówiąc prościej ,nakładka z blachy , ma zfazowane boki tu lepiej widać http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=7410649&nseq=33 tu pieknie widac http://airfoto.pl/?module=Photos&action=Single&id_ph=116113&size=2 , http://galeria.aviateam.pl/photo/24712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Wygląda na to że ,tylko zmodernizowane mają tą pionową nakładke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 A rakiety? Mam to: Rozumiem, że R2 to R-27 - nie podczepiać. Mam 4 szt. R1, czyli to jest R-73. Pylony 2 i 3 to to samo, do R-73, ale zestawowe za małe (żywicznych mam tylko 2 szt.). Czy pylony 4 to pylony do R-60, których nie mam? Czyli, jeśli bym dał 4 szt pylonów 2 i 2 szt. pylonów 4, to uzyskałbym taką konfigurację, jak poniżej? No i wtedy można podwiesić 4 szt. tych R-73, zewnętrzne pylony zostawić puste. A może dać tylko takie mocowania na zewnątrz, jak tu: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 A rakiety? Mam to:Rozumiem, że R2 to R-27 - nie podczepiać. Tak. Mam 4 szt. R1, czyli to jest R-73. Pylony 2 i 3 to to samo, do R-73, ale zestawowe za małe (żywicznych mam tylko 2 szt.). Czy pylony 4 to pylony do R-60, których nie mam? Czyli, jeśli bym dał 4 szt pylonów 2 i 2 szt. pylonów 4, to uzyskałbym taką konfigurację, Tak to pylony do R-60 .jeśli masz edwardowego Mig-21 wez R-60 z niego . Możesz równiesz podwiesić jeden szkolny R-73 na lewym pylonie , ale chyba nie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Dzięki, mam MiGa i mam R-60! Już wyciąłem i zaczynam obrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi