Nugget Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Witam ukończyłem model Tamiyi co do zestawu jest świetny, wręcz samosklejalny. Dziękuje kolegom Kornikowi za kalki, a koledze Timiemu za zdjęcia. \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B@RT3K Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 No powiem że model "zacny", a co do tamki to racja "samosklejalna". Podstaweczka uboga ale żeby miał na czym postać to idealna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Witam! Śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Ano podstaweczka taka właśnie uboga jakaś droga krzaczek takie dopełnienie samego modelu. Bardzo cieszę się, że sie podoba. Trochę go robiłem, chyba z 3 i poł miesiąca leżał w stanie warsztatowym. Ale nie miałem czasu-przygotowania przed egzaminem gimnazjalnym. Ale zrozumiałem dzięki temu, że pośpiech jest zły zwłaszcza przy modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Fajnie wygląda. Bardzo mi się podoba . Tylko mi jakiegoś figuranta brakuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Naprawdę ładny model. To prawda brak jakiegoś akcentu w postaci figurki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Świetnie ci wyszedł. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Dzięki za ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Ładny! Krytycznie tylko o workach na przedniej płycie- wyglądają nienaturalnie- jak zaschnięte worki cementu. Reflektory chyba za mocno "przefiltrowane"- nie widać w nich żadnego światła... i gąsienice unoszą się nad ślizgaczami i kółkami powrotnymi wózków... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Dzięki za krytykę, rzeczywiści niektóre worki wyglądaja kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 To jeszcze ja dorzucę swoje. Model bardzo tajnie pomalowany i pobrudzony. Bardzo mi się podoba podstawka, nie jest tam za dużo obiektów, ale są fajnie skomponowane. Jedna mała uwaga, na trzecim zdjęciu chyba widać niedoszlifowane koło (środkowy wózek). Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 No i widzisz! A nie mówiłem, że jak zbierzesz się w sobie, to wyjdzie Ci naprawdę fajne modelisko ? Jestem naprawdę zadowolony zarówno z Ciebie jak i z tego projektu. Robisz naprawdę ogromne postępy zarówno w kwestiach technicznych jak i w pracy nad sobą. Z pewną dozą cierpliwości i Twoim talentem możesz naprawdę wiele zdziałać. Moje uwagi odnośnie modelu już znasz. Tak naprawdę najbardziej (choć lepiej chyba powiedzieć jedynie) przeszkadzają mi nie do końca dobrze położone napisy "WOLA". Niestety nie udało nam się ich w 100% dobrze ułożyć, ale najważniejsze, że udało się je jakoś uratować, po rozerwaniu kalkomanii. Również brezent na pancerzu mógłby być nieco lepiej pokryty i matowy. Na plus stanowczo mogę Ci zaliczyć: 1. Color modulation: Może tego tutaj tak bardzo nie widać, ale podczas prac malarskich modulacja wyszła koledze naprawdę przednio 2. Przebarwienia i zacieki: Świetnie nadają Twojemu modelowi efekt ciężkości 3. Delikatne i subtelnie wykonane obicia 4. Pomimo, że do samych worków można mieć pewne uwagi, to i tak chwali Ci się, że podjąłeś się ich wykonania. Poćwiczysz jeszcze trochę i będzie dobrze 5. To, że lubisz kombinować z roślinnością, bardzo Ci się chwali. Wygląda to coraz ciekawiej i już chyba wiem, kto mi będzie pomagał w robieniu maków do scenki z Monte Cassino Do pełni radochy brakuje mi na Twojej podstawce jakiejś ciekawej tabliczki z opisem modelu, podobnej do tych jakie wykonuje kolega Andrzej_LK. Moim zdaniem byłoby to fajne uzupełnienie. Jeszcze raz szczerze Ci gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Kornik dzięki za ocenę. Pewnie, że z makami pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Model w jedynie słusznych barwach prezentuje się ciekawie. Delikatnie zastosowane techniki dużo dodają modelowi. Cieniowanie plandeki wyszło trochę nienaturalnie - za nocne. Podstawkę wygląda trochę księżycowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Podstawkę wygląda trochę księżycowo. Jak to księżycowo zły kolor gleby ? starałem się odwzorować kolor włoskiej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Gleba jest OK. Chodziło mi raczej o kikuty drzew. Jakieś takie nienaturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 AAA, o to chodzi. No może i tak ucze sie dopiero 2 moja podstawka w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Szczególnie do duże - wymień je. Please. To chyba kłącze z winogrona? Sklejkę pokryłbym lakierem lub Sidoluksem. Matowa słabo się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 To korzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi