PiterATS Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Witam Coś takiego ostatnio zdziergałem. Pantera Dragona w skali 1/35, z serii Smart Kit. Model spudlony, z wyjątkiem gąsienic i lufy. Gąski to Friule, a lufa to produkt RB. Model przedstawia późną wersję Panthery G, w znanym malowaniu wozu 421, z 11 Dywizji Pancernej Wehrmachtu. Tory natomiast to zestaw RPM’u. Najpierw chciałem kupić tory z Trumpetera, ale jak zobaczyłem jaki to chłam i dziadostwo, to dałem sobie spokój. Produkt RPM’u dla odmiany ma wiele detali, jest dobrze odlany i przyjemnie się go składa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Przyczepie się, szkoda że nie zrobiłeś rozjaśnień na kolorze bazowym. Co mi sie podoba to brudzenie zdecydowanie na poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Witam! Ładny! Podoba mi się. Pobrudzony z umiarem tak jak lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 bardzo mi sie podoba, pod kazdym wzgledem. Przyczepie się, szkoda że nie zrobiłeś rozjaśnień na kolorze bazowym to bylo mocne; pan "inzynier" chyba pod raz kolejny przesadza; takie szukanie dziury w calym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Bardzo ładny kociak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Panterka wyszła bardzo ładnie. Podoba mi się twój pomysł na podstawkę. Fajnie to razem wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 bardzo mi sie podoba, pod kazdym wzgledem. Przyczepie się, szkoda że nie zrobiłeś rozjaśnień na kolorze bazowym to bylo mocne; pan "inzynier" chyba pod raz kolejny przesadza; takie szukanie dziury w calym Do inżyniera jeeszcze prawie 2 lata Nie dziury w całym tylko dodatek który bardzo dobrze sie prezentuję, zajmuje chwilę a odmienia cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Usyfiłeś i poniszczyłeś ją solidnie, to zdecydowanie najmocniejszy punkt Pantery. Dodatkowo podoba mi się kolor zieleni, to jakaś gotowa farba, czy mieszałeś? W kwestii rozjaśnień zgadzam się z Rafałem, myślę że delikatne zróżnicowanie bazy by tutaj nie zaszkodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 to bylo mocne; pan "inzynier" chyba pod raz kolejny przesadza; takie szukanie dziury w calym Zapewne w Gasgow i innych brytyjskich miastach inżynierów na zmywaku z Polski nie brakuje?Jak to ich tam nazywają? Whitepak? Dumo ma rację, przydałaby się modulacja kolorów, a Pantera prezentowała by się jeszcze lepiej, więc nie rozumiem Twojego przytyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Dzięki za odpowiedzi. Co do modulacji, to ona tam jest, aczkolwiek na tyle delikatna, że po dalszych pracach malarskich prawie zanikła, choć na żywo można ją dostrzec. Ogólnie nie jestem zwolennikiem zbyt mocnej modulacji i rozjaśnień, bo w/g mnie nawet po filtrach i dalszych malunkach takie modele wyglądają po prostu sztucznie i tandetnie. Coś takiego jest dobre na obrazach, ale nie na przestrzennych bryłach, jakimi są modele, których odbiór przez ludzkie oko, dodatkowo kształtuje zmieniające się oświetlenie naturalne lub sztuczne. Wolę to zrobić z umiarem, a w przypadku tego modelu osiągnąłem to w takim stopniu, jaki założyłem sobie i ja i osoba zamawiająca model Oczywiście każdy ma różne gusta i dla jedych wszystko będzie ok, a inni powiedzą że modulacja jest za mała. Nie mniej przy kolejnym projekcie, zastosuję nieco mocniejszą modulację, by po skończeniu modelu, była ona bardziej widoczna, ale ciągle w minimalnym stopniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Świetna praca. Gratuluje Podstawka rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Jak zrobiłeś rdzę? Bo ja wciąż próbuję i nic mi nie wychodzi. ________________________ Ej jamra, mają tu ciepłe bułki! No i co? Kupiłem sobie dwadzieścia... Żadne tam ABW, ani CBA nie wie o Tobie tyle, co Twój admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Zapewne w Gasgow i innych brytyjskich miastach inżynierów na zmywaku z Polski nie brakuje?Jak to ich tam nazywają? Whitepak? Dumo ma rację, przydałaby się modulacja kolorów, a Pantera prezentowała by się jeszcze lepiej, więc nie rozumiem Twojego przytyku. Ja natomiast nie rozumiem Twojego przytyku. Żyjąc stereotypami można któregoś pięknego poranka obudzić się z ręką w nocniku. Osobiście nie znam nikogo pracującego na zmywaku, a jestem na wyspach już siedem lat, zdziwiłbyś się jakie moi znajomi mają stanowiska. Wiesz dlaczego pod moim avatarem nie ma miejsca obecnego pobytu? Jak myślisz? Przepraszam, że trochę nie na temat. Model jak i podstawka dobre, co do rozjaśnień, to chyba nie o nie tu chodzi, lecz o zbyt ciemne kolory wyjściowe i ogólny, zbyt ciemny wash. Też nie jestem zwolennikiem rozjaśnień, szczególnie trudno je kontrolować w przypadku plam itp. Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) Fajna Panterka, ladnie pobrudzona i fajne dwukolorowe camo. Lubie w wersji G bez zimmeritu bo jest w nich cos 'masywnego' przez te duze plaskie powierzchnie z przodu. Co do rozjasnien...Rafal ma troche racje ale z drugiej strony brud i zacieki roznicuja kolor bazowy tak czy siak. Prosta podstawka ale ladnie skomponowana. Tory spoko to bylo mocne; pan "inzynier" chyba pod raz kolejny przesadza; takie szukanie dziury w calym Zapewne w Gasgow i innych brytyjskich miastach inżynierów na zmywaku z Polski nie brakuje?Jak to ich tam nazywają? Whitepak? Mierzu - masz troche glupi stereotyp o wyksztalconych Polakach w Anglii i mam nadzieje ze napisales to troche nieopatrznie i w nieco innym kontekscie. Ja mam doktorat z chemii i pracuje na bardzo dobrym uniwerstecie, a na zmywaku smigam tylko po godzinach ....... w domu jak gotuje kolacje Mam miejsce zamieszkana w awatarze i wcale sie nie wstydze. Mieszkam gdzie mieszkam, robie to co lubie. Mozna i z trzema 'fakultetami' byc bezrobotnym w Polsce.... Z reszta co za roznica gdzie ktos pracuje i z jakie ma wyksztalcenie....praca na zmywaku jest rownie potrzebna i ktos ja tez musi wykonywac. Mysle ze na tym forum nie musimy sobie wytykac (dotyczy wszystkich).....to nie Onet Edytowane 15 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Super model, może trochę za bardzo poobijany, ale .. można to pominąć. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi