michal0281 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Kola i gaski juz na stale, cos tam trzba bedzie przy nich moze jeszcze troche poprawic. wydechy czarnym pigmentem potraktowane, pozostaje zrobic jakies plamki od oleju itp i upaprac caly pigmentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Mam pytanie odnośnie zimmu,jakiego użyłeś aplikatora?. Nie ukrywam że chciałbym skopiować twoje rozwiązanie Co do tygrysa to znasz moje zdanie, wygląda bardzo dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 To byla maszynka afv club, no i wcale za latwo to nie bylo, mam jeszcze jednego tygrysa i juz nie w tym, ale w nastepnym roku go zrobie, a potem juz sie za zimmerit nawet nie bede zabieral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Bardzo ładny, szczególnie fajne są liny holownicze, normalnie jak żywe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 Fajnie, dzieki Dalsze prace to figsy i podstawka ten troche pomalowany figs. to z demobilu co do podstawki to chodnik jest z kostki (jak widac), a sama droga juz bedzie zwykla, no chyba ze bedzie mi sie jeszcze chcialo bawic w kostke, ale raczej w to watpie. Mam tez pytanie, jak zrobic fuge do kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Może zalać rozrzedzonym gipsem szpachlowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Ja tam się na fugach nie znam, ale chyba po prostu bym dał Cekol :-) Niech się wypowiedzą znafcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Jeśli kostki są przyklejone już do podłoża, to proponuję rozrobić lekko wikol z wodą i zalać kostkę brukową. Drugi sposób to specyfik dissolved putty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Ładny model, ale to nie jest wersja Mid... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Jak przeczytasz caly warsztat to zobaczysz ze ten tygrys jest tu na doczepke do drugiego, robilem jednego tygrysa, w miedzyczasie wystartowal nastepny, to zeby nie zasmiecac forum dwa tak pokrewne pojazdy podlaczylem w jeden watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Malowanie ubranek dla wojakow okazalo sie wcale nie latwe Co o tym sadza specjalisci, zwykle tego nie robie, ale teraz sie zapytam: moze tak byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Na moje kamo jak na ta skale wyglada naprawde dobrze. Trzymasz widze merytoryke bo woz z jednostki waffen SS no i figs ma wlasciwy kamuflaz. Nie widze jaka klamre ma pas ale domyslam sie ze sztyftowska wiec pas zrob na czarno. Nie wiem czemu wszyscy sie upieraja ze czolgisci nosili brazowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Jak przeczytasz caly warsztat to zobaczysz ze ten tygrys jest tu na doczepke do drugiego, robilem jednego tygrysa, w miedzyczasie wystartowal nastepny, to zeby nie zasmiecac forum dwa tak pokrewne pojazdy podlaczylem w jeden watek. Jest kilka wątków z midowym Tygrysem, musiałem więc się gdzieś w tym zgubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 W oczekiwaniu na chemie, ktora ma pomoc w wykonczeniu jagdpanzera postanowilem sobie cos wypatrzec w szafie, i jakos padlo na tego tygryska, zaczety 6 lat temu, wydaje sie, ze sa wszystkie czesci, wiec moze uda sie tym razem go zrobic Wykonczylem wnetrze i zainstalowalem zimmerit z ataku, o dziwo nawet jakos to poszlo, mialem stracha, ze bedzie ciezko cos tam do poprawy przy wlazie amunicyjnym bedzie z tym zimmerytem, ale jakos to ogarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Czym przyklejałeś zimmerit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Wydaje sie to malo wiarygodne, ale na zwykly klej modelarski i to dziala!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Mam pytanie zwiazane z tym zdjeciem kolor pod zdjetymi wydechami (ich oslonami) to tylko efekt brudu czy tez podklad bez koloru bazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Maja 2018 Autor Share Napisano 7 Maja 2018 Udalo sie zrobic to co "najfajniejsze" czyli poskladac gaski i przygotowac kola, do tego pewien postep prac przy kadlubie i wiezy czolg zaczynyna przypominac tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 Na moje oko ten ciemny kolor to brud, poniżej mocowania wydechów widać trochę zimmeritu w tym samym kolorze, także to nie podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Maja 2018 Autor Share Napisano 7 Maja 2018 Dzieki, faktycznie masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Maja 2018 Autor Share Napisano 13 Maja 2018 Zdjecia z placu boju, malowanie rozpoczete... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Maja 2018 Autor Share Napisano 15 Maja 2018 Tak sobie wczoraj malowalem a tu juz dzisiaj po 2 warstwach zoltego jeszcze z 2 wieczory i bede mogl zaczac myslec o kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Maja 2018 Autor Share Napisano 17 Maja 2018 Przyjmujac krytyke postanowilem troche sie poprawic Co z tym dalej robic, mzna juz klasc kamo czy jeszcze troche podzialac? Co do samego kamo mam pytanie, czy malowaniw ktore podaje dragon (pudelko modelu, zdjecie na 1 stronie warsztatu) jest prawdziwe czy to tylko taki wymysl grafika, na stronie 5 jest zdjecie tego pojazdu, za wiele z kamo nie widac, ale cos tam na wierzy widac, i mi to przypomina cienkie paski, moze nawet tylko w jednym kolorze, jesli tak to jakim, zielonym czy brazowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Ciekawe malowanie, czym malowałeś i czy pamiętasz proporcje rozcieńczania farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Maja 2018 Autor Share Napisano 17 Maja 2018 Star Bourne tamiya xf60+20%bialego i na to dwa najjasniejsze kolory z zestawu do modulacji ammo miga Spotter popracuje nad zaciekami i cieniowaniem, natomiast co do poprzecznych zaciekow to nie bardzo widze o co chodzi (ktore miejsce?) Wlazy nie zainstalowane bo tak mi wygodniej, jest wnetrze wiec beda otwarte, pewnie by sie z dwa razy urwaly przez przypadek , to ja juz wole dokleic je po malowaniu. Znalazlem takie cos chyba jest calkiem sporo interpretacji malowania tego pojazdu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi