Keisyzrk Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Model Tamiy'i 25111 zestaw z weathering setem przeznaczony do testowania zimowego kamuflażu cały model nie jest oszlifowany i jest to wersja z możliwością zamontowania silniczka..... ogólnie taki sobie w moim odczuciu ale do testowania nadawał się bardzo xD Pierwszy raz robiłem zimowy kamuflaż jak mi wyszło oceńcie sami xD Zdj na różnych tłach białym niebieskim i grafitowym ładnie widać jak zmieniają się kolory w moim aparacie nikon L100. Grafitowe tło Ludź Białe Niebieskie Na ludziku nie bardzo mi wyszły cienie, twarz wydaje się jednolita ale pierwszy raz malowałem olejami artystycznymi. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Widać, że potrafisz robić ciekawe obicia, zacieki i ślady eksploatacji, ale... nie w takiej ilości. Model ładnie, poprawnie złożony, ale przesadziłeś jak dla mnie z "postarzaniem". "Suka" wygląda jakby wpadła do rowu i leżała tam nie wiadomo ile. To tylko moja subiektywna ocena. Modeluj dalej, bo ładnie to wygląda. Jednak co za dużo to nie zdrowo, a widać masz talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 O kurde, świetny jest. Zimowe kamo wygląda świetnie, no i brudzenie też mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Fakt - zmęczony strasznie, ale mi się podoba. Jaką techniką robiłeś kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Dzięki za opinie Tak jest zmęczony czyli tak jak lubię najbardziej xD Fakt - zmęczony strasznie, ale mi się podoba. Jaką techniką robiłeś kamo? Na początku spróbowałem lakieru do włosów potem spróbowałem na sidoluks natychmiastowego ścierania białej pactry, i ta druga metoda bardziej jakoś mi pasowała. Bazowy kolor to Humbrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Mi też się podoba efekt postarzania jaki uzyskałeś. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Świetny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam! Zrypany jest straszliwie, ale ma swój urok! Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgadzam się z loskenstainem. A poza tym: malowanie- OK. Sklejanie nie OK! Gąsienice rozłażą się! "Spaw" wokół jarzma działa- bez finezji! "Siatka" nad silnikiem wygląda nieadekwatnie do malowania! Rozumiem, że to trening nakładania powłok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Dzięki za pozytywny odbiór xD Gąsienice rozłażą się! Są gumowe.... to się rozłażą? xD "Spaw" wokół jarzma działa- bez finezji! Wiem że przerypałem xD "Siatka" nad silnikiem wygląda nieadekwatnie do malowania! Da się jeszcze coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam. To zimowe kamo jest genialne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Model też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Gąsienice wymienić na pojedyncze ogniwka i pomalować, pokrywę silnika zdjąć, wyciąć "siatkę" i podszlifowawszy podkleić od spodu siatkę, uzupełnić wzmocnienia z blaszki albo zamienić całą pokrywę na np. z Abera. Spaw jest "mamuci"- nic z nim nie zrobisz, ale na przyszłość poćwicz... Pozdrawiam. A kamuflaż jest ekstra! Jak już mówiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Dla mnie rewelacja. Co do uwag dorzucę, brak szpachlowania na zbiornikach po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Mi się model bardzo podoba. Poza drobnymi mankamentami o których już koledzy pisali. Maszyny zmęczone życiem frontowym mają swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Uwielbiam takie klimaty. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Świetna praca. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Naprawdę dziękuje wszystkim za pozytywny odbiór oraz za pokazanie błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi