Grzes Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Co do Mi-8 i Mi-2 ze 103 PL, to spokojnie - będzie osobny, spory zestaw, nad którym już pracujemy od jakiegoś czasu )). Jeśli kalki przewidują sprzęt 103.PL to nie zapomnijcie o Bellach-206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Heh, no Bell raczej się w tym zestawie nie zmieści ;). Z przyczyn prozaicznych - to będą malowania do 1989 roku )) Nie wykluczam rzecz jasna drugiego zestawu, z późniejszymi malowaniami, ale to... później ;) Tak w ogóle, to jeśli ktoś ma ochotę pobawić się w projekty kalek do naszych (i nie tylko) 'wiatraków' to zapraszam. Mogę to przecież wydać. Ja się po prostu na tym za bardzo nie znam i potem wychodzą 'kwiatki' różne, że np. zapomnę o jakimś napisie, albo cuś )) Druga sprawa, to czas - nie jestem w stanie wszystkiego zrobić, a z mojego punktu widzenia priorytet mają 'pasażery' w skali 1/144, stąd śmigłowce i w ogóle skala 1/72 to niejako 'efekt uboczny' innych projektów. Ale mogę te rzeczy wydawać - nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Bardzo fajne te kalki do Mi-8 i An -2, ale ja mam prosbę/apel o kalki do polskich Li-2. do właśnie wydanego modelu Amodel w skali 1/72. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Heh, no Bell raczej się w tym zestawie nie zmieści ;). Z przyczyn prozaicznych - to będą malowania do 1989 roku ))Nie wykluczam rzecz jasna drugiego zestawu, z późniejszymi malowaniami, ale to... później ;) (...) A może warto jeszcze taki temat uwzględnić: plastikowe.pl: Polska – Papieskie śmigłowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 A może warto jeszcze taki temat uwzględnić: plastikowe.pl: Polska – Papieskie śmigłowce Po części na poniższych kalkomaniach jest to zrealizowane - kalki LOT to nic innego jak wojskowe śmigła przemalowane na czas wizyty papieskiej Witam. Kalkomania wreszcie stała się 'namacalna'. Znaczy się jest fizycznie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazzy Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Była jeszcze jedna ciekawostka a mianowicie Mi-8 zarejestrowany jako sanitarny latający na potrzebny Morskiej Służby Poszukiwania i Ratownictwa czyli SP-SXR Tu Azerbejdżan ale wersji "ambulance" miało kilka państw ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Bardzo fajne te kalki do Mi-8 i An -2, ale ja mam prosbę/apel o kalki do polskich Li-2. do właśnie wydanego modelu Amodel w skali 1/72.Pozdro Się robią ;) Będą zarówno w skali 1/144 jak i 1/72. Może w 1/48 też, ale to już jako Techmod. Póki co usiłuję zgromadzić dokumentację do imion własnych malowanych pod kabiną (chcę je dać wszystkie w zestawie) we wczesnym okresie użytkowania. Zestawy będą dwa - wczesne oraz późne malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 W Etiopi latal tez co najmniej jeden ze znakami czerwonego krzyza na burtach - bylo by nice takie kalki moc kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Odnośnie Litek ,to góra kadłuba pomalowana na biało to jedno z ładniejszych malowań ,może LKD lub LKI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 ...ewentualnie "alfabet", tak, żeby można było samemu dopasować rejestrację, jaką się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 ...ewentualnie "alfabet", tak, żeby można było samemu dopasować rejestrację, jaką się chce. Taki jest zamysł właśnie. Jak wspominałem - dwa zestawy planuję - wczesne i późniejsze malowania. A w zasadzie to trzy, bo jeszcze jeden będzie - wojskowo-cywilny, ale już nie LOTowski ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Zapewne mało znane zdjęcie Mi-8 ,,629,, z okresu służby w kawalerii powietrznej. Rok 1996. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Identycznie pomalowany egzemplarz n/b 628 latający w tej samej jednostce, czyli 37.PŚT w Leźnicy posiadał stare godło jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazzy Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Przewoziły VIP-ów z plecakami? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Pamiętam, że w tym okresie natężenie szkolenia w Leźnicy Wielkiej było tak wysokie, że ósemki P i S uczestniczyły w normalnych codziennych lotach. Widok lądującej na polach salonki, której załoga ćwiczyła symulowany desant wojska nie należał do rzadkości. To były wspaniałe czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Lima, szykuj te papieskie malowania bo na bank w Deagostini będzie to http://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/4/5/5/BIG_0010253455.jpg więc można coś pięknego zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Artur to pewne info z tym Papamobilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 No przecież malowanie z pierwszej pielgrzymki jest na arkuszu. Z drugiej też, więc o co chodzi ;). A ten PapaStar (DeAgostini) to jest właśnie pierwsza pielgrzymka chyba (poprawcie jeśli się mylę) )) A co do nowych kalkomanii, to teraz czas na Milkę i Jak-40. Dużo Jaków - dwa zestawy - osiem malowań ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Przepraszam, niedopatrzenie moje Star dostępny będzie pewnie jako "Wydanie Specjalne" za 2 lub 4 miesiące, a skala 1/72 taka jak przy strażackim Jelczo-Starze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazzy Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Tak to wydanie specjalne pewnie za jakiś czas będzie dostępne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazzy Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Salonki przed malowaniem LOT-u miały jeszcze inne malowanie z szerokim pasem czerwonym w pobliżu okien i błękitnymi na górze kadłuba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Salonki przed malowaniem LOT-u miały jeszcze inne malowanie z szerokim pasem czerwonym w pobliżu okien i błękitnymi na górze kadłuba ;)A ile ich było w takim malowaniu?Bo ja się spotkałem tylko z jednym takim egzemplarzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 A jakieś fotki tego wspomnianego powyżej malowania? Funkcjonują gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Wyświetli się? Może się wyświetli... ... http://fakty.interia.pl/galerie/historia/gospodarskie-wizyty-edwarda-gierka/zdjecie/duze,1638283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazzy Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Na pewno 620 miał takie ;) Poza tym po wizycie Jana Pawła II na Mi-8 zostało zamalowanie (na granatowo) tylko napis LOT. Pas na osłonach silników pojawił się dopiero później...LOT w 1979 r. wypożyczył 4 "rządowe" Mi-8 i jeden z PUL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi