pankot13 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Wyszło fajnie.Kolor chyba nie jest za ciemny.To wina fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 no faktycznie może lekko ciemno wyszło czyja to wina - pewnie moja niemniej jednak postanowiłem pobawić się z tym co miałem, po kilku zabiegach wygląda tak kilka zbliżeń - pewnie niepotrzebnie a na koniec w towarzystwie starszych braci dla porównania koloru całość pewnie jeszcze nieco zmatuję zdecydowanie wolę "budować" , malowanie nigdy dobrze mi nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Malowanko super. Jedyne co mnie razi to strzępy na plandece. Trochę to psuje efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 W tej "trójce" wygląda super. I mam pytanie, jakich gąsek użyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Jest super Patrząc na rodzinne zdjęcie wychodzi że, kolor nie jest taki ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Załóż gąsienice, pryśnij bezbarwnym matem na koniec i na wystawy (półkę w domu). jest super, ja nie osiągnę jeszcze długo takich wyników w cieniowaniu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 A ja się wychylę i powiem, że mi się malowanie nie podoba. Baaardzo razi zbyt mocny preshading, teraz już pewnie nic nie będziesz zmieniał, ale radziłbym jeszcze siknąć cienką warstwą, żeby wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 kurcze, szkoda tego modelu, tyle pracy...na takie malowanie (zbyt mocny preshading- zgadzam się z tym- wręcz razi, sam kolorek natomiast super) jeśli możesz to jeszcze poprawić- stonować to błagam Cię zrób to. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do tego malowania to schowaj model na kilka dni, tak byś go nie widział. Po kilku dniach wyciągnij, pierwsze wrażenie odnośnie malowania będzie właściwym, pozdrawiam i gratuluje takiego projektu, bo podglądałem z przyjemnością, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Ładnie wyszło. Te ciemne krawędzie nadają modelowi ciężkości, cecha bardzo porządana w modelach pancernych. Widać, że dobrze się czujesz w tych klimatach i wychodzi bardzo ładnie dla oka. Napisz tylko dokładniej o całym malowaniu i tych krawędziach, bo to chyba nie tylko preshading nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Zgadzam się, cieniowanie bardzo mocne jak na tą skalę. Przy 1/72 byłoby ok (dlatego na tak małych zdjęciach wygląda to w porządku), ale tak to nie wygląda na cieniowanie, ale tak jakby metal miał prześwitywać, przez co efekt jest mało naturalny. Poza tym jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 eh... wykończy mnie ten projekt na koniec stare vs. nowe czy lepiej - pewnie lepiej nie mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 zdecydowanie lepiej ,jest zaj..ście Tet jak żywy Powiedz co zrobiłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Zmiana w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Zdecydowanie lepiej. Ogromne gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Share Napisano 9 Listopada 2012 Witam przysięgam, że następny model będzie jakimś gotowcem, a może nie - CW-34 też czeka ale do tematu Dużo lepiej. Uf... no to dobrze Powiedz co zrobiłes. no więc po pierwsze trochę się wściekłem ale chyba dość pozytywnie bo już po chwili zaplanowałem zmiany zrobiłem sobie kawkę i jako że nic nie dzieje się samo osobiście musiałem przemalować to i owo zgodnie z waszymi sugestiami rozjaśniłem lekko kolorek i zmniejszyłem intensywność cieniowania reszta bez zmian: brązowy i czarny waszyk, trochę obić oraz lekkie przetarcia nadal nie jest idealnie ale pracujemy nad tym Zmiana w dobrym kierunku. to już wiem ale może dacie mi jeszcze jakieś wskazówki bo jak widać sam błądzę Ogromne gratulacje. dzięki wszystkim za dobre słowo aha i jeszcze tak na marginesie można prosić o jakiś dobry przepis na gąski ? nie chodzi mi o to co trzeba zrobić, tylko jak zrobić to dobrze jakie są wasze doświadczenia? PS: pudełkowy T-43 coraz bliżej pozdrawiam Damian - maszynista93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Jak dobrze pamiętam, to Friule dajesz? Ocet i Domestos 1:1, nie zakręcaj słoika i nie wdychaj. Co jakiś czas zamieszaj. Po godzinie wyjmij, opłucz i usuń biały osad - dobrze daje radę szczotka w Dremelu. Później wszystko można rozwiązać papierem ściernym i pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Witam. Drugie malowanie choć jest mniej ,,efektowne" od pierwszego to i wygląda lepiej. Teraz czas na brudzenie. Będziesz go mocno tyrał czy raczej tylko troszkę kurzu i kilka rysek na pancerzu ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Ja jeszcze friule na koniec potraktował washem z Brązu Van Dyke - kolorek wyszedł taki jaki chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 A jeszcze jak ci idzie z nim ? http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=32746 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 no....nie było mnie kilka dni a tu taka pozytywna zmiana... dzięki, że dałeś się przekonać co do malowania, wielu modelarzy na tym etapie powiedziałoby że nie będą go zmieniać, bo dużo pracy już włożyli i takie tam...szacuneczek, w taki układzie podglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 Witam przepraszam za dłuższą nieobecność ale musiałem lekko nadgonić inne projekty a wracając do tematu Ja jeszcze friule na koniec potraktował washem z Brązu ja też tak zrobiłem ostatnio, to chyba dobry pomysł dla tego też i tym razem to zastosowałem na przedni pancerz trafiła lampa ze starszego tetea przemalowałem też nieco plandekę - nie wiem czy dobrze ale chyba tak już zostawię bo przynajmniej ładnie się odróżnia od pancerza całość została delikatnie ubłocona, bez przesadyzmu - to odpowiedź na pytanie kolegi Is-7 wygląda to tak A jeszcze jak ci idzie z nim ? viewtopic.php?f=87&t=32746 co do CW-34 to tak jak mówiłem - na razie czeka może jak skończę t-43 zabiorę się za niego ale nie obiecuję bo czekają na mnie jeszcze inne ładne modele Panthera z DRAGONA, polski T-55 z Tamki czy T-34/85 AFV Club-u (podarunek od kolegi pankot13) który wypadało by w końcu zrobić Pozdrawiam - miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Dzięki za odp. Wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 No i pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Ponad 5000 odwiedzin 100 postów i 8 miesięcy pracy ... wszystkim serdecznie dziękuję i zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi