Skocz do zawartości

Grille II 17cm Cannon / Trumpeter 00378 / 1:35

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

Zapłacone czekam na wysyłkę

Dziękuje paru osobą które mi pomogły w dorwaniu tych gąsek no i osobie od której udało mi się je odkupić.

ATL-35-92.gif

• Odpowiedzi 204
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Janusz takie jedno pudełko gąsek starczy na tego wielkoluda?

Jest przeznaczone do tego własnie kolosa więc wydaje mi się że nie powinno nic braknąć...

"240 links" to po 120 na strone ,może zbraknąć

Nie wydaje mi się żeby producent dawał do konkretnego zestawu taką ilość ogniw żeby brakło na całość.

Janusz cos Ty taki poważny jak 9-ty miesiąc ? Jajca z Piotrkiem sobie robimy

Wy se jaja robicie a ja przez chwile pomyślałem czy aby na pewno starczy

Jaja se robią, a w duchu ich zazdrość zżera że ci tak dobrze idzie, ha, ha. A czy ze względu na taką ilość ogniw ten zestaw jest droższy od typowych?

Cena identyczna płaciłem 110zł plus 12zł za przesyłkę... i chciałeś powiedzieć Krzysiek że jak na razie dobrze mi idzie.

No to czas na kolejną porcję zdjęć z prac przy moim kolosie...

Działo praktycznie w 90% skończone... pozostało troszeczkę po szpachlować gdzieniegdzie i dokleić kilka drobiazgów.

Nawiasem mówiąc na działo poszło sporo sporo szpachli... ale to nie odstrasza.

Grille%2051.jpg

Grille%2052.jpg

Grille%2053.jpg

Prawie jak "Działa z Navarony".

Ta Niemiecka mania wielkości.

Racja mania wielkosci, kiedyś mój kolega do koleżanki powiedział że nie ważna wielkość tylko technika, a ona na to " następny z małym hu*em"

A model Janusz taki brzydal że aż piękny

Korzystając z chwilowo ładnej pogody sprzyjającej zdjęciom postanowiłem zaprezentować kolejną odsłonę mojego kolosa

Malunek + niewielkie efekty eksploatacji cdn...

Grille%2054.jpg

Grille%2055.jpg

Grille%2056.jpg

Grille%2057.jpg

Grille%2058.jpg

Malowałeś aero czerwonym + pędzlem srebrny i inne?

Jeśli tak, to chyba na 2 fotce jeden z siłowników jest niedokładnie pomalowany srebrnym, choć może to złudzenie.

Koniecznie wykonaj po washu ślady po smarach na wszystkich siłownikach itp. Bo rzadko jest okazja żeby było tyle pneumatyki.

Malowałeś aero czerwonym + pędzlem srebrny i inne?

Jeśli tak, to chyba na 2 fotce jeden z siłowników jest niedokładnie pomalowany srebrnym, choć może to złudzenie.

Koniecznie wykonaj po washu ślady po smarach na wszystkich siłownikach itp. Bo rzadko jest okazja żeby było tyle pneumatyki.

Dokładnie tak jak piszesz... co do niedomalowań to wyszło takie złudzenie przez sido, terpentynę no i słońce

Co do śladów po smarach to będę się starał

No i mam pytanie do wszystkich... wnętrze malować na piaskowy czy może też minia ??

Super, świetny kolor Jak pomalowałeś, to dopiero widać, jakie to działo ma wspaniały detal i jak zostało starannie sklejone

Dotarły dzisiaj Friule... teraz mam pytanko jak je zmontować żeby się nie rozpadały ??

na druty

to ja wiem Robercie tylko czy one nie będą wypadać ??

Witam.

Jak ja składałem Friule do Kinga ( nawiasem ten sam wzór jak twoje ) to tylko wymieniłem drut na stalowy, bo podobno ten co był w zestawie był za miękki, a tak to bez żadnego kleju złożyłem i nic się jak na razie nie rozsypało.