Przemo1CK Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Witam Oto mój najnowszy wynalazek, czyli Trumpeterowski traktor Staliniec S-65 z lekką modyfikacją - kabiną Mercedesa L3000. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Z zewnątrz model śliczny Cz kabina jest pusta w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Czołem W kabinie jest wszystko co w zestawie dali + wywaliłem fotel i wrzuciłem drewniane skrzynki, żeby było na czym "cztery litery" posadzić Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Robi wrażenie, gratuluję wykonania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Możesz zdradzić jak malowane/brudzone gąsienice? Wyglądają pięknie jak cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Fajny wynalazek. Bez szyb to i klime ma . Bardzo podoba mi się brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 To było tak: wpierw gąski posmarowałem (aerografem), jak i cały model czarną pactrą. Po czym wymalowałem resztę na zielono. Na gąski kolejno: łoszyk ( ciemny brąz ), płyn AK do gąsek ( track wash ), później metalizer. Na koniec mieszanka pigmentów Miga: ruska ziemia, afrykańska ziemia, piasek i odrobina ceglanego pyłu. Nanosiłem pigment dość obficie, na koniec pędzelkiem z grubym włosiem "przejechałem" po modelu kilka razy, aby pozbyć się resztek pigmentów z miejsc gdzie być ich nie powinno i gotowe. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Jak się ogląda Twoje galerie- to człowiek ma wrażenie, że czytał i oglądał historię nie z tych podręczników co trzeba. Gratulacje- świetny temat i świetne wykonanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Eeee...zatkało mię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Piękny ! Brakuje oszklenia ale... tak ! To jest to ! Beczki pospadają, powinny być jakoś przymocowane. ( Ciekawe czy Trumpeterzy wydadzą kiedyś S-65 z kabiną od Gaza... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Trzymasz poziom, jak zawsze. Bardzo ładny - lubię te twoje wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Modelarzu drogi - nie ma oszklenia, bo w oryginale nie było. O dziwo to nie przeróbka niemiecka, tylko sowiecka. Dorwali budę od Merca to wrzucili, co im miało po kalesonach wiać A beczki są przymocowane - cyjanoakrylem Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Piękna i oryginalna maszynka Przemku. Bardzo miło się ją ogląda Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Modelarstwem param się dobrych 30 lat i czegoś takiego pod względem malowania i zwerniksowania jeszcze nie widziałem. Niby prosty model a jak realistyczny. Można go oglądać na okrągło. Moje najszczersze gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Aaa, cyjanoakrylem.... to już wtedy tego używali ? ( ) I nawet na Twojego bloga zajrzałem - bardzo udane modele, przyjemnie jest na nie popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Pięknie wyszedł. Brudzenie pierwsza klasa.Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Piękny ,co tu dużo pisać Czym pigmenty utrwaliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Dzięki, dzięki. Pigmenty utrwalone można by rzec - od spodu. Podkład robię z płynów AK, a na to pigment. Dlatego wygląda gdzieniegdzie na przesiąknięty itp... Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 A mi się nie podoba, bo ładniejszy od moich modeli. Idę a potem w łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Mii też model bardzo się podoba szacun za brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Zbladłem jak zobaczyłem, bo teraz też takiego kleję... i powaliło mnie. Jedna uwaga - gąsienice idą pod prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi