slawekmalysek Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Krzysiek będzie kurzenie jeszcze, na razie tylko koła bo po wklejeniu ciężko sięgnąć ale z tym silnikiem to muszę coś zrobić bo monotonny strasznie najlepiej przemaluj, weż na pędzel cleanluxa i wycieraj ,potem jeszcze raz pomaluj chyba że możesz go wymontować wtedy masz łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Krzysiek będzie kurzenie jeszcze, na razie tylko koła bo po wklejeniu ciężko sięgnąć ale z tym silnikiem to muszę coś zrobić bo monotonny strasznie najlepiej przemaluj, weż na pędzel cleanluxa i wycieraj ,potem jeszcze raz pomaluj chyba że możesz go wymontować wtedy masz łatwiej Wyjmować już nie będę znalazłem jakieś fotki i kolory się zgadzają tylko niektóre elementy nie mają być czarne, to dam radę zrobić bez demontażu, nie mam jednak pojęcia o waloryzacji silnika bo suchy silver nie bardzo mi się widzi, moze masz jakieś pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 na walorkę to juz trochę za późno jeśli dasz radę to zmyj jak najwięcej farby i maluj od nowa ja w przypadku silników uzywam emali mocno rozcieńczonych oczywiście kładzionych na akryl ale każdy ma swoją metodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Krzysiek będzie kurzenie jeszcze, na razie tylko koła bo po wklejeniu ciężko sięgnąć ale z tym silnikiem to muszę coś zrobić bo monotonny strasznie najlepiej przemaluj, weż na pędzel cleanluxa i wycieraj ,potem jeszcze raz pomaluj chyba że możesz go wymontować wtedy masz łatwiej Wyjmować już nie będę znalazłem jakieś fotki i kolory się zgadzają tylko niektóre elementy nie mają być czarne, to dam radę zrobić bez demontażu, nie mam jednak pojęcia o waloryzacji silnika bo suchy silver nie bardzo mi się widzi, moze masz jakieś pomysły Pokaż te fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 no i popatrz sam blok silnika-aluminium, to samo gaźnik etc. co jest czarne ? ok 30% tego co u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Co mogłem poprawiłem,według mnie nie jest już tak monotonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Zostało jeszcze dołączyć do modelu kilka brakujących elementów jak zapas i bańka na wodę. Jak wszystko wyschnie chcę jeszcze przykurzyć boki ale już bez utrwalania tak by zrobić delikatne przejście między spodem a górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziółek Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Świetna robota ;-) Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Świetna robota ;-)Pogratulować Śmierdzi mi ten post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Świetna robota ;-)Pogratulować Śmierdzi mi ten post. Postów 1 w tym temacie to już wszystko może się zdażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Kubek skończony. Planuje takie rozmieszczenie figurek, ze względu na pozy nie ma czym zaszaleć . pierwszy szkopek siedzi oparty o koło i pali papierosa. Ten stojący rozmawia z kierowcą który popija dla orzeźwienia wodę, i próbuje znaleźć przyczynę awarii, dostanie jeszcze zestaw narzędzi podręcznych. Jeśli macie leprze pomysły to słucham propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Mały wstęp do podstawki, piasek jeszcze mokry i nie malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 A ten przy silniku tak będzie siedział czy dostanie coś pod dupę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Jakieś propozycje? A tu jest potrzebny Czak. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Jakieś propozycje? A tu jest potrzebny Czak. Pzdr Zgadzam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Daj mu kanister pod dupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Daj mu kanister pod dupę. albo jakiś brezent a tych dwóch leserów wyp...l znaczy usuń/wyrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 Może skrzynkę narzędziową ( mam taką), tylko nie wiem czy w kubku takie wozili, może w schowku za tylnym fotelem? A lesery muszą zostać bo ten sam to się opie***lał będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam forumowiczów. Podstawko prawie gotowa, Figurasy w trakcie malowania( oj zejdzie mi trochę), natomiast kubek poza drobną kosmetyką dostanie jeszcze trochę kurzu, przede wszystkim na oponach i chyba niedużą plamkę przy wlewie do zb. paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, czasu mało więc i progres niewielki. Jako że nastąpił czas próby "malowania" figurek to i ochota taka nijaka , ale zostały jeszcze tylko dwie. Na chwilę obecną całość prezentuje się tak. Tylko nie nabijajcie się z figuranta, w tej chwili nie wyciągnę więcej z moich "umiejętności" . A tak serio jak patrzę na niego z 40 cm to nawet fajnie wygląda ale na zbliżeniach na fotkach to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 O już wiem komu zlecę malowanie figurek jak dla mnie fajnie szkopek wyszedł taki opalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Co te zdjęcia takie mroczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Było by fajniej gdybyś ściągnął trochę tego piachu z nad tylnych błotników. Rozumiem,że zbierał się tam kurz ale taka ilość piachu nie miała by prawa się utrzymać w takim obłym miejscu. To samo dotyczy ryflowanych drzwi jest go za dużo Daniel.Zapasowe koło rozumiem mogło się tam zebrać go sporo,ale nie na pionowych powierzchniach. Natomiast sam kubeł mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi