Silmeor Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Tak. Załadowane wyrzutniki są czerwone (flary) lub białe (chaffy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Na zdjeciu ktore wrzuciłem sa oba wyrzutniki ,ten z przodu do dipoli , istotnie naboje sa białe ,tylny do pułapek o ile pamietam naboj koloru metalicznego .Same wyrzutnie/moduły pomaranczowe .Co tam moze być czerwonego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Owszem na zdjęciu są kontenery zarówno do flar i do dipoli. Pomarańczowe są ścianki oddzielające poszczególne naboje od siebie. Co do metalicznego koloru to niestety źle pamiętasz. :-) Załadowane flary mają kolor czerwony, metaliczne są ale od strony wewnętrznej ukrytej wewnątrz płatowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 To nie łatwiej napisać , pułapki maja zakończenie/wylot w kolorze czerwonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Wylot to może mieć lufa. Jak zobaczysz kiedyś załadowany kontener to sam stwierdzisz jaki ma kolor: czerwony czy pomarańczowy i czy to wylot jest czy co innego. Pytanie było o kolor wyrzutników, o czymś takim jak wylot pułapek termicznych dotąd nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Zagłuszki na moduły są czerwone. Zadałem sobie trudu troche, nie dużo i typ pułapek stosowany u nas jest cały metaliczny. Nie słyszałes, to jak nazwać tą część pułapki przez którą zawartość uwalnia się do atmosfery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 To nie jest odpowiedz, to sa zagłuszki technolpgiczne z czerwonej gumy. Bo cartridge wkłada się do module .http://www.ordtec.com/FlaresIR.html#MJU7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 em, takie tylko pytanko: widziałeś Ty kiedyś na żywo pojemnik z MJU-7? Czy wiedzę czerpiesz z internetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 A da rade znależć to w internecie ? Widziałeś i powtórze, naprawde zmienia kolor z pomaranczowego na czerwony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 em, co zmienia kolor z pomarańczowego na czerwony? I wierz mi, załadowany na samolot kontener flar nie jest barwy metalicznej. Jest czerwony. Tylko z bardzo bliska widać przerwy pomiędzy poszczególnymi pułapkami termicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Albo nie czytasz tego co napisałem , albo celowo piszesz w ten sposób.... Na zdjeciu ktore wrzuciłem sa oba wyrzutniki ,ten z przodu do dipoli , istotnie naboje sa białe ,tylny do pułapek o ile pamietam naboj koloru metalicznego .Same wyrzutnie/moduły pomaranczowe .Co tam moze być czerwonego ... i o zmianie koloru pisałeś Ty...przesledz to co napisałes na stronie 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Napiszę najprościej jak się da żeby dotarło: puste kontenery mogą na zdjęciu wyglądać jak pomarańczowe, kontenery po odpalonych pułapkach mogą wyglądać jak czarne (osmalenia), załadowane kontenery z flarami wyglądają na czerwone, z dipolami na białe. Koniec kropka. Jeśli masz zdjęcie, które pokazuje to inaczej to je wrzuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Toć pisałem tak od poczatku ,jednak Ty kręciłeś . Z tymi zdjeciami to dobra inicjatywa pokaż kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 em, czy Ty chłopie czytasz co sam napisałeś? Odpowiedziałem na zadane pytanie, Ty posiłkując się zdjęciem z pustymi kontenerami próbujesz udowodnić swoją rację zamiast przyznać się do pomyłki. I tak: załadowany kontener zmienia kolor z pomarańczowego na czerwony. Zadowolony? Aha, odpalony kontener zmienia kolor z czerwonego na czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Nie odwracaj kota ogonem...gdy napisałem o czerwonych wylotach pułapek,i można było kończyć temat, zgrabnie odpisałeś o karabinie....i takie tam teraz czysto modelarsko , 3 zdjecia ten sam samolot podczas startu, pierwsze samolot na prawo ode mnie, drugie na przeciwko ,trzecie na lewo ode mnie ,widać osmalenia powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Chrystusie ale wojne calkiem niechcacy wywolalem... Ale panowie moze i na ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 http://www.defence24.pl/news_nieznana-przyczyna-katastrofy-greckiego-f-16-uszkodzone-samoloty-nato Niefajne wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 4054 po wizycie w spa. http://www.airplane-pictures.net/photo/492767/4054-poland-air-force-lockheed-martin-f-16c-jastrzb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Wychodzi na to, że on faktycznie jasny szary kolor ma w niebieskim odcieniu. Tak biadoliliście na te kontury, a teraz wygląda śmiesznie... Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Może się w WZL naoglądali modeli i zobaczyli, że prawie nikt ich nie maluje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Wychodzi na to, że on faktycznie jasny szary kolor ma w niebieskim odcieniu. Ciekawe, że tylko na samolocie. Zbiorniki teoretycznie powinny być w tym samym kolorze (FS36375), ale są wyraźnie mniej niebieskie. Wyglądają na stare, nie przemalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Właśnie to jest dowód, że coś schrzanili. Nawet jeśli zbiorniki są stare i brudne, to jest różnica. Ciekawie wygląda też jasna plama na prawo od szachownicy na stateczniku pionowym. Jakby ten właściwy odcień... Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 To wygląda trochę tak, jak podmalówki przed lakierowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Ło matko, ale burza Ja myślałem, że się ludzie ucieszą, że możliwości do pokolorowania jastrzębi będzie więcej, a tu że robota spartolona i inne takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Ło matko, ale burza Ja myślałem, że się ludzie ucieszą, że możliwości do pokolorowania jastrzębi będzie więcej, a tu że robota spartolona i inne takie O tym samym pomyślałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi