Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przykro patrzeć.Żenada....wciąż króluje zdanie że ludzie łykną wszystkich co im sie powie....profesjonalna folia do klejania aut chyba.

Napisano
A tak wyglądał "czerwony tygrys" po lądowaniu w Norwegii":

Polish AF F-16D 4082 at Ørland (ENOL), 21. june 2013

To czekamy na taki zestaw kalkomanii

Napisano

Modelarskie podejście: skoro olejnego washa kładzie się na akrylowej warstwie zabezpieczającej, żeby móc go zmyć (w przypadku modelu - częściowo), to może na eFach machnąć jakiś malunek za pomocą farby o osnowie innej niż "hamerykańska".

Pozdrawiam,

JK

• 1 month later...
Napisano
Wszystko oczywiście kwestia gustu, ale te malowania takie jakieś hmm... bardziej jak ludowe makatki niż tygrysie skóry.

a co powiecie na tego Gripena?

t69b.jpg

Napisano
Wszystko oczywiście kwestia gustu, ale te malowania takie jakieś hmm... bardziej jak ludowe makatki niż tygrysie skóry.

a co powiecie na tego Gripena?

t69b.jpg

Trochę jak z lotniczej Parady Równości

Napisano
Cześć, mam pytanie odnośnie do znawców F-16. Czym różni się wersja F16CJ od wersji F16A ?

Hmmmm

Wszystkim ?

Łatwiej zadać pytanie: czym się NIE różnią?

Napisano

Cześć.

Czy mógłby ktoś podzielić się zdjęciami przetłoczeń (wnętrza) pokryw podwozia głównego? Mimo zgromadzenia blisko 1500 zdjęć nie mam dobrego ujęcia tego elementu...

Dzięki,

Adam

• 1 month later...
Napisano

I jeszcze jedno chcialem spytac. Nie wiecie czy jakas firma wypuscila juz F-16 w wersji Block 52 w 1/48? Chodzi o te dodatkowe zbiorniki paliwa wzdluz kadluba. Ciezko by je bylo dorobic...

Mister craft wypuścił.

• 2 months later...
Napisano

Czy może ktoś poratować zdjęciami naszych Jastrzębi z GBU-12? Chciałbym zrobić swojego w konfiguracji z pojedynczymi GBU-12 na pylon, ale nie wiem jak nasze są malowane. Widziałem fotki z Red Flag, ale tam chyba są podwieszone treningowe.

Napisano
W Mastercrafcie nie ma tych zbiorników. Chodzi o CFT - conformal fuel tanks na kadłubie. Są same podskrzydłowe.

CFT są na bank w modelach Kinetic.

Napisano
Czy może ktoś poratować zdjęciami naszych Jastrzębi z GBU-12? Chciałbym zrobić swojego w konfiguracji z pojedynczymi GBU-12 na pylon, ale nie wiem jak nasze są malowane. Widziałem fotki z Red Flag, ale tam chyba są podwieszone treningowe.

Powyższe dalej aktualne. I kolejne pytanko. Jak nazywa się ten pojazd do montowania uzbrojenia? Może ktoś poratować fotkami?

ZDJ_14.JPG

ZDJ_13.JPG

ZDJ_6.JPG

• 4 months later...
Napisano

Mam pytanko dotyczace kalek Techmodu w skali 1:48 do naszych 16-ek... Otoz kalki te podczas zdejmowania z podkladu papierowego zwijaja mi sie okrutnie... Co moge zrobic zeby polozyc je w calosci na modelu? Stosuje oczywiscie plyny do kalek

Napisano

Przyłóż na płasko do modelu i zsuwaj powoli wacikiem. Jak Ci od jednej krawędzi uda się dokładnie zsunąć kalkomanię to dociśnij ją do modelu i ostrożnie wysuń papier. Możesz też spróbować ściąć krawędź papieru lekko ze skosa, powinno pomóc przy zsuwaniu kalki.