Robert Ostrowski Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 To ja siadam w pierwszym rzędzie popcorn i już mam Adaś nie będę się znęcał obiecuję ale w warsztacie nie popuszczę w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności Ten wytrysk to stara Hasegawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 ...kur... oczom nie wierzę Adam, sam, bez ingerencji sił nadprzyrodzonych zakłada warsztat Oiecuję, że będę się mazał ile wlezie, jak na mazaka przystało A poważnie to będę zaglądał i już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Jestem i "paczę" ...Ten wytrysk to stara Hasegawa? Raczej jej kopia. Części wyglądają tak samo, ale ich rozmieszczenie na ramkach jest inne, no i sam układ ramek różni się od oryginału. Taka sama sytuacja ma miejsce w przypadku SH-60 SK Model. Myślę, że Academy maczała w tym palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Daniel trampki zalozone? Dzisiaj to kalosze raczej - pada. Ale nie ma obaw, mój pies w taką pogodę nosa z domu nie wychyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 no to Adam zasiadam w moim ulubionym (w kinie) ostatnim rzedzie. Bede sie wtracal na Priva jak cos bedzie nie tego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Też będę podglądał A tak z ciekawości ile ten model ma lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 To teraz poproszę o deklarację wstępną. Jakie planujesz dodatki, co chcesz poprawić a co odkładasz na później. Model to nie jest HB więc nie ma co w niego inwestować dużej kasy. Polistyren i druciki wystarczą. Również obiecuję nie męczyć Ciebie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Takie ładne malowanie pudełkowe, a Ty chcesz oliwkę robić? Jak w zestawie masz kalki do łaciatego 584, to ja Cię na takie o malowanie namawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 jesli ktos ma czarne tablice i pulpity do wersji D to poprosze foto oczywiscie - przeskaluje sie druknie i nalepi .... A on nie miał czasem tych turkusowych, toż to przecież wersja D, z turkusem było by łatwiej bo są rysunki w Topshots z Kagero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Świetne malowanie. Będziesz mógł się skoncentrować na wymalowaniu śladów eksploatacji, a nie na plamkach. Tylko materiał wyjściowy trochę ekscentryczny. Ale nic to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Takie ładne malowanie pudełkowe, a Ty chcesz oliwkę robić? Jak w zestawie masz kalki do łaciatego 584, to ja Cię na takie o malowanie namawiam ;) modelik mam bez kalkomania, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Wydarzenie wielkiego formatu, entuzjazm zgromadzonych zaraźliwy Oczywiście, że popatrzymy. Mam nadzieję, że obiekcik będzie godziwie fotografowany, bo lubisz na fotkach sprawdzać skuteczność kamuflażu i ostrość wzroku obserwatorów Mikele ma rację co do kamo - do tego jest szansa zrobić model z legalną szachownicą. A żalu po kalkach nie kumam, boć przecie jesteś znany z samodzielnych umiejętności w tym zakresie Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Roger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 witam. mam ten model i zasiadam do ogladania jesli koledzy pozwiola. czas na nauki od doswiadczonych modelarzy. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Poszpachluj te otwory po wpychaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Wygląda już fajnie , ale słupek jakiś koślawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Ach to żywica, a myślałem że Edamski a słupek/rurkę trza było z jakiegoś autobusu zabrać, z Ikarusa np. Idzie ładnie, mam gdzieś w czeluściach gabloty ten sam model, także podglądowywuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Słupki zdecydowanie lepsze. Chciałbym Cię teraz namówić na trzy rzeczy. 1) Przy takich drobnych elementach zwykły klej jest za gruby. Będą wychodziły nadlewy. Kłania się tu rzadki klej Tamki lub MrColor. Przy klejeniu detali nie ma po nim śladu. 2) Farba podkładowa z sprayu (najtaniej z Leroya). Detal po docięciu i szlifowaniu może mieć pory. Po przyklejeniu go bez małych zniszczeń, trudno je usunąć. Staraj się detale wykańczać oddzielnie i montować do kabiny już gotowe. 3) Nie używaj za dużo gęstej szpachlówki (w kabinie). Ciężko ją potem zaszlifować. Najlepsze są rzadkie, nakładane pędzlem ( mniejsza powierzchnia do szlifowania i cieńsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Dołączam. na razie nie mam czego się czepiać;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Jest więcej niż dobrze. Tylko dlaczego rury wylotowe są takie grube? Nie można było ich pilnikiem obrobić aby kant był cienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) Sam napisałeś, że to model do nauki. Nie ma łatwo. Nie przesadzaj z tym suchym pędzlem. Na rurze i tylnej ścianie nie pasuje to. Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Zależy jakie masz materiały i sprzęt. Biała folia do druku laserowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Ale zawsze coś białego będzie na tej tablicy i ...kolorowe lampki. Papie z drukarki (kredowy) może być za gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 pokombinuje z kalkami pulpitów ze zvezdy Drugim pomysłem, ale jak masz kalki to zdecydowanie na "plan B", jest malowanie błyszczącą czarną farbą zegarów na pomalowanym na matowo pulpicie. Z cienkiego drutu miedzianego możesz też wykonać obwódki zegarów (nawijasz drut na cienki pręcik dla uzyskania odpowiedniej średnicy), naklejasz pojedyncze "zegary" w odpowiednie miejsce i wtedy malujesz. Całkiem dobry efekt końcowy jak na rękodzieło. Pozwoliłem sobie wrzucić swoje zdjęcie z budowy MiG-15bis dla zobrazowania opowiastki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi