bazylms Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Zmęczony walką, ale mi się podoba. Jedynie te kolory na zdjęciach. Do galerii będziesz musiał coś z tym wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Piechotę czas zacząć, o jakości zestawu Alangera nie będę się wypowiadać bo widać na fotkach. Instrukcja jest tak czytelna że równie dobrze mogło by jej nie być wcale. Trafiła się nawet szpara którą wypełniłem masą dwuskładnikową bo o konkretnym szlifowaniu nie ma mowy. Ale słowo się rzekło i piechota będzie. Oraz cała czwórka razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Ciekawi niejako ci wyjdzie ich malowanie, bo u mnie to rosyjska ruletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Ciekawi niejako ci wyjdzie ich malowanie, bo u mnie to rosyjska ruletka. Krzychu właśnie jestem po trzech podejściach do malowania gęb, i wszystko wylądowało w myjce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Po prawie trzech godzinach pierwszy czołgista gotowy, chyba. Jeszcze coś wymyślić z naramiennikami bo kalek znaleźć nie mogę i matowy lakier na całość i więcej przy niej grzebał nie będę. Trochę mam już dość a jeszcze osiem zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Większą fote poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Przed błotem mi się podoba, teraz jest taki sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Sorki Krzychu nie dam już rady dziś powrót do pracy więc następna aktualizacja dopiero za miesiąc. Konrad wiem że lubisz czystsze , "taki sobie" to nie do niczego. Jako że to moja pierwsza praca z żywicą i pigmentami oraz filmem Miga oraz biorąc pod uwagę że od początku miał być usyfiony( być może na gotowej winietce zrozumiecie mój zamysł) to chyba tragedii nie ma. Oczywiście nie popadam w samozachwyty, bo wiele rzeczy jest skopane, i pewnie teraz zrobił bym to inaczej ale jak to mówią uczymy się całe życie, dzięki za opinię. Co do ilości to moje zdanie znacie, wielu kolegów z forum lubuje się w modelach mniej styranych, ja akurat wole te drugie, co nie znaczy że nie podobają mi się czyste {czasami ), ale świat był by do dupy jakby wszystkim podobało się to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Darth, czy paski od broni to są gotowce czy zrobiłeś je sam? Jeśli sam to proszę o przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Darth, czy paski od broni to są gotowce czy zrobiłeś je sam? Jeśli sam to proszę o przepis. Paski robiłem z papieru do drukarki, po do cieciu i dopasowaniu pociągnięte lakierem dla sztywności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Konrad wiem że lubisz czystsze , "taki sobie" to nie do niczego. Jako że to moja pierwsza praca z żywicą i pigmentami oraz filmem Miga oraz biorąc pod uwagę że od początku miał być usyfiony( być może na gotowej winietce zrozumiecie mój zamysł) to chyba tragedii nie ma. Chodzi o kolor błota, jego rozmieszczenie i fakture. Ale rób dalej, zobaczymy co z tego bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Znalazła sie chwilka i chyba fotki trochę leprze ale dalszy ciąg prac jak pisałem za jakiś miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Będziesz tylko musiał jakoś go zmatowić - też mi się czasem świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Będziesz tylko musiał jakoś go zmatowić - też mi się czasem świecą. Jasne Krzychu na koniec pójdzie mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Panowie jak wy to malujecie u mnie zawsze wszystko staje się takie jednolite aczkolwiek mimo wszystko jestem pod wrażeniem Waszych figurkowych malunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 Panowie jak wy to malujecie u mnie zawsze wszystko staje się takie jednolite aczkolwiek mimo wszystko jestem pod wrażeniem Waszych figurkowych malunków. Krzyśku przy malunku posiłkowałem sie filmikiem tylko całość uprosciłem sobie do bazy jednego rozjaśnienia i jednego cienia na filmie jest chyba po osiem. Może kiedyś poprubuję ale jeszczę nie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Marca 2013 Autor Share Napisano 6 Marca 2013 Kolejna figurka, powoli mam ich dość ale słowo się rzekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Nie narzekaj. Ja mam teraz 11 do malowania. A idą mi tak średnio. Maluj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Daniel BOMBA Do cioteczki zawitasz to jakiegoś bronka spijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Pierwszy z Grossów, uczucia mam mieszane bo nie ma pełnego zadowolenia, pozostaje tylko próbować dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Tak to wygląda na chwilę obecną, oczywiście dopiero na fotce zobaczyłem że jeden piechociarz nie ma naszywki Grossów . Teraz czas na teren wokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Brawo Daniel, cieszę się że się bierzesz za podstawkę. Walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Dzięki Krzychu. Teren wstępnie ukształtowany teraz chyba najgorsze. Mianowicie wyryte błoto po bokach śladów gąsienic, oraz kałuże. Pytanko czy ktoś próbował robić kałuże z żywicy miga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Małe postępy. Jeśli są jakieś uwagi lub pomysły prosił bym teraz puki na bieżąco można by zmienić. Rozstawienie figsów znacie, po prawej od czołgu bedzie łąka z kawałkiem starego płotu po lewej ugór i moze też kawałek jakiegoś zdezelowanego płotu. przed czołgiem kałuże jeśli wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Nie za głębokie te bruzdy? Chyba,że planujesz dużo błota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi