bazylms Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 No mam nadzieję, że koniec już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Ja też Krzysiek. Zostało mi dokładnie 12 dni na skońćzenie go. Odpuszczam Ferdka. Nie chcę spaprać a boję się,żebym się z E wyrobił. Baza na podłoże. 2 warstwy kleju do płytek zmieszanego z trawą statyczną i rozkruszonymi kamieniami. Znikła tylko faktura kół ale widać zagłębienia więc się nie przejmuję. Z założenia ma to być wiejska droga. Może dołożę do drzewa jeszcze jedną gałąź by nie straszyło tak bardzo. Dałem filtr na gąski ale ciut za bardzo poszły w rdzę więc będę je jeszcze męczył white spiritem. Figurant jeszcze do doszlifowania i muszę resztę zamawiać do niego kolory. Ma ktoś wiedzę jakie kolory powinien mieć (ss). Foty Będzie cos z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Myślę,że będzie. Zerknij tutaj; http://panzerlehr.mojeforum.net/temat-vt577.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Świetna faktura gleby Grzesiek. Ciekawa scenka się zapowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Dzięki. Dziś wydech Nie ma ktoś uchwytów na lewar pasujących do tego modelu ? Lewar już wymieniłem ale uchwyty równie słabe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alone Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Czym ty to malujesz jeżeli mogę się dowiedzieć. Jestem początkujący i nie znam się ale ten model jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Możesz wyjaśnić krok po kroku jak wykonałeś dokładnie podłoże? W czym co mieszałeś i jak nakładałeś na deskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Kamo malowane farbami Tamiya. Podłoże to klej do płytek z dodatkiem trawy elektrostatycznej i posypkami polaka. Całość nakładam gdzie chcę i zalewam unigruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Grzesiek, fajnie ci ta podstawka wychodzi. Szykuje się Twój najlepszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Dzięki. Staram się. Zanim mnie zlinczujecie za ilość wpisów to przedstawię jeszcze raz chyba ostateczny wygląd scenki. Poprawiłem trochę drzewko,dorobiłem blokadę przeciwczołgową (którą muszę wkopać w ziemię). Jeśli będziecie Na tak to biorę się za malowanie ziemi i wklejanie wszystkiego na stałe. Nie gwarantuję,że ostatecznie będzie figurka. Zależy od czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 OStatnie zdjęcia przed malowaniem. Nic już nie będę zmieniał. Dorobiona faktura szpachlą tamki i zamontowany w grunt. Dziś zamawiam farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Rewelacyjnie wyszła ci ta podstawka. Napisz mi proszę na PW poszczególne etapy robienia podstawki, bo za ogólnie póki co na forum opisywałeś. Efekt godzien podziwu młokosie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Dotarły farby italeri więc maluję podstawkę. Swoją drogę fajne te farby tylko dozowniki do kitu. Kolor dobrałem by kontrastował z bardzo jasnym E. Wydaje mi się,że baza wygląda nieźle. Jutro będę to cieniował. Zastanawiam sie tylko czy drzewo nie psuje całej podstawki. Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 I dobrze Ci się wydaje, wygląda super! Drzewko pasuje jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Cieniowanie.Może mogło by być mocniejsze. Tego nie wiem. Nie chciałem odejść zbyt od ciemnej barwy.Jak się widzi to się biorę za brudzenie E, jak się nie widzi to się biorę za poprawę cieniowania. Doszedłem do wniosku,że nie będę matowił E. Spróbowałem na jednym kole i wygląda to dziwnie. Po olejach się nie świeci okropnie więc szkoda by mi było psuć ten efekt matem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Grzesiek mi się podoba obecny efekt... tylko mam pytanko (i tu wyjdzie moje lenistwo ale masz już 12 str) domyślam się że przewidujesz tam trawę ?? jeśli nie to to drzewko słabo się prezentuje. Ale zapewne to głupie pytanie było Zaś co do matowienia to faktycznie z reguły to psuje efekt modelu dla tego ja bym proponował satyne jak na mój gust jest idealna i nie psuje efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 A ja trochę pomarudzę. Jak dla. Mnie to jest trochę ciemno. Poprzednio jakoś bardziej mi się widziało. Teraz prawie wcale nie widać faktury na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Zdecydowanie satynowe wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Krzysiek ma racje, jest super, ale ciut za ciemno, poprzednia odsłona była najtrafniejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Dzięki. Jutro przemaluję i mam zamiar posaić trawę. Końćzę też składanie E i się zacznie zabawa z brudzeniem czyli to na czym totalnie się nie znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Kurde dla mnie też jakoś lepiej wyglądało wcześniej i z drzewkiem , karaluch ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 Dzięki za sugestie. Poprawione. Trawa oczywiście będzie i już jest trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Bdb, nie kombinuj już wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 Nie dawać już więcej trawy Część stoi na drodze więc jeszcze zniknie pod pojazdem.Jeszcze trochę po bokach dołożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Wygląda z każdą aktualizacją coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi