Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

.Dzięki. Cieszę się,że się podoba.

Pierwsza lina założona. Pierwszy raz coś takiego robię więc proszę o opinię.

P1061114.JPG

Napisano

Dzięki.Kamo malowane tamką z thinnerem gunze.

P1081139.JPG

Obie liny zamontowane. Koła przetarte ołówkiem.Teraz obicia. Ćwiczyłem trochę obijanie pędzlem i jak na razie takie efekty

P1081136.JPG

Napisano

No chyba że lina była malowana w kamo po założeniu, co często miało miejsce. Na wielu fotkach widac narzędzia, zapasy gąsienic, liny malowane w kamo. Ale wtedy nie ma na nich podstawowego koloru, tylko te pryśnięte węzyki, wzorki itp

Napisano

Liny będą malowane. Zresztą jedna już jest. Powoli czas zakończyć ten wątek,bo i tak wyszedł ogromny - zabrałem się za podstawkę. Proszę o opinię odnośnie kompozycji.

P1111158.JPG

• 2 weeks later...
Napisano

Na prośbę Grześka bo umarł mu transfer zamieszczam ciąg dalszych prac nad E. W dniu dzisiejszym obicia:

P1261262.JPG

P1261262.JPG

Prosi o krytykę i dalsze porady, które to zobaczy za kilka dni jak powróci transfer lub mu je na GG przekopiuje jako przejaw dobrej woli .

Napisano

Zróżnicowałbym obicia jeszcze przy zawiasach.

Tam najczęściej farba przy otwieraniu komory silnika itd. się ścierała/odłupywała.

Reszta bez zarzutu.

Napisano

przyjemny model, na koła dawałeś wasz bo jakieś takie mętne są

Napisano

. Dzięki. Nie sądziłem,że sięspodoba,bo chyba za wielkie te obicia zrobiłem. Dziś przejechałem jeszcze gąbką więc jak Daniel się pojawi to prześle foto (dzięki) .

Kami - jak wyjdzie . Będę starał się delikatnie go ubabrać.

Obicia na zawiasach zaraz dorobię.

Kół jeszcze nie washowałem,bo zastanawiałem się czy jest sens - dziwnie wyglądają. Może same śruby przejadę ale nic więcej.

Napisano

Mocny wash na koła i brudzing, wyjdzie na dobre

Napisano

P1261271.JPG

P1261270(1).JPG

Na chwilę obecną Grzesiek podziałał olejami i tył z całości wygląda najgorzej więc czeka na rady jak dociągnąć te niedoróbki w przeciwnym wypadku daje błoto i resztę chemii.

A tłumik dostanie pigmenty po macie.

• 3 weeks later...
Napisano

Zmiana podstawki. Będzie taka

P2121165.JPG

Dojdzie jeszcze znane wam drzewo. Mam nadzieję skończyć e w najbliższym czasie. Jak na razie trwają próby tworzenia gruntu.