Skocz do zawartości

Jagdpanther Revell + Voyager + RB 1:72

Tenggeri

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przyszła jesień, sezon motocyklowy się skończył, więc ruszam z nowym warsztatem. Tym razem będę próbował coś wyrzeźbić z zestawu Jagdpanther Revella. Dorzuciłem dedykowane blaszki Voyagera oraz aluminiową lufę RB.

imag0128dq.jpg

img2754dn.jpg

Co do malowania to jeszcze nie wiem jakie wybiorę, jest kilka opcji i nie wiem co wybrać.

Na razie muszę skupić się na tym, żeby przy sklejaniu tego wszystkiego do kupy nie zrobić jakiegoś babola.

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam,będę śledzić twój wątek zwłaszcza że to JagdPanther late.Podziwiam modelarzy którzy sklejają modele w skali 1:72,kiedyś próbowałem złożyć JagdPanther Late z Dargon-a w tej samej skali ale oczy i dłonie nie chciały współpracować i jej nie skończyłem.Te modeliki są z decydowanie dla mnie za małe.Jestem ciekaw ja wyjdzie ci ten model ponieważ zauważyłem że będziesz go solidnie waloryzował a co do malowania to proponuję ci kamuflaż trój kolorowy w pasy.Jest bardzo prosty i efektowny.JagdPanther w takim kamuflażu bardzo dobrze się prezentuje.

To jest jedyna słuszna skala i widzi się wszystko

Kolega przy tym modelu ostro zaszalał, będzie jazda (warsztat) bez trzymanki.

PS. ty będziesz go robił na tym skrawku biurka?? Tym bardziej będzie ciekawie.

PS. ty będziesz go robił na tym skrawku biurka?? Tym bardziej będzie ciekawie.

Wszystkie moje modele robię na tym kawałku biurka Po prostu trzeba uważać żeby nic z pincety nie wyskoczyło

Dzięki wszystkim za miłe słowa wsparcia, aż chce się robić z takim wsparciem kibiców

Na tą chwilę model wygląda tak:

img2776b.jpg

img2782l.jpg

img2778r.jpg

img2779vo.jpg

Pracuje się przy nim miło i przyjemnie, jedynie przy połączeniu wanny z górą kadłuba powstało parę szczelin które trzeba zaszpachlować, zostały one zaznaczone na czerwono. Poprawiłem też fakturę odlewu na jarzmie działa.

Nie wiem czy gąsienice masz już kompletne, ale chyba ich bieg nie jest poprawny. Za kołem napędowym powinna opadać.

Gąsienice kompletne, sklejone tak aby aby, w razie czego mogę skorygować ich bieg. Jest z nimi problem innej natury, dziury na zęby koła napędowego są zbyt blisko siebie, albo koło jest za szerokie, bo zęby nie chcą wchodzić w otwory w gąsienicach. Szczerze mówiąc wolałbym założyć jakieś DS Tracki z Dragona, więc jeżeli ktoś ma takie i chce się pozbyć chętnie odkupię.

Jak na moje standardy to masz błyskawiczny postęp prac nad modelem ,ja też już bym chciał mieć sklejony kadłub.Będę dalej śledził twój wątek jestem ciekaw jak złożysz te blaszki w tej skali .

Hehe sam nie wiem jeszcze, trochę tej drobnicy jest, ale będę walczył

Fajny model , nie wiesz pzrypadkiem o ile jest większy od poprzedniej wersji Rvella dawnego matchboxa? Na zdjęciu widziałem, że masz metalową lufę od tygrysa królewskiego. Czy one nie miały przypadkiem tak jak pantera? Bo jak tak muszę sobie dwie takie kupić bo zamierzam zrobić dwie w tej skali. Tylko ja mam Trumptera, a może nawet trzy bo chyba stare Esci. Jakim aparatem robiłeś zdjęcia?