bazylms Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 W dalszym ciągu bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 i teraz mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 nieźle to wygląda jak cieniowałeś kamo ? bo dla mnie o technologia kosmiczna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Imponujące i inspirujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Witam! cudo. Na razie to wygląda fatalnie, jak model z wystawy LOKu w latach osiemdziesiątych. Teraz jest to płaska bryła bez wyrazu. Malowanie dopiero się zaczyna... Chodził mi ze rewelacyjnie naniosłeś plamy kamuflażu, wiadomo ze to dopiero baza wyjściowa do dalszych czarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Witam! i teraz mi sie podoba Mi też coraz bardziej.... nieźle to wygląda jak cieniowałeś kamo ? bo dla mnie o technologia kosmiczna ... Nie ma tu żadnej kosmicznej technologii. Kamo cieniowałem aerografem, z ręki, na niskim ciśnieniu, za pomocą mocno rozwodnionych Lifecolorów, tak dobranych, by były jaśniejsze od bazowych kolorów. I to cała kosmiczna technologia. Jest to trochę pracochłonne zajęcie (2,5 godziny), ale efekt jest chyba zadowalający. Poza tym popracowałem trochę przy moim Rusku (M4A2) i coś tam polepiłem... Model składa się bezstresowo. Lekkie kłopoty z jarzmem armaty. Trzeba się trochę naszarpać, aby lufa miała ujemny kąt podniesienia. Academy to trochę spaprało. Trochę piłowania i przymiarek i jest po problemie. Podszpachlowałem właz amunicyjny. Trzeba będzie go jeszcze opracować jak to wszystko wyschnie... 50tka jest założona na wcisk, bo jakoś mi nie pasuje do całości. Postoi tak tydzień i pomyślę czy ją zostawię, czy będzie sterczała sama rura z klamką... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Ja się na tych wariantach M4 to kompletnie nie znam, ale czy to aby nie fota twojego tylko w Hamerykańskiej wersji? Może na coś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Witam! Coś tam porobiłem. Model po filtrach (brązowy i rdzawy) i prawie pomalowane wszystko to, co było do pomalowania. Teraz pojazd wygląda tak: Ja się na tych wariantach M4 to kompletnie nie znam, ale czy to aby nie fota twojego tylko w Hamerykańskiej wersji? Może na coś się przyda. Fotka bardzo się przyda. Ale ten KM na ruskim Shermanie jakoś ogólnie mi się nie widzi. Nie pasuje mi. Niue podoba mi się. Sam nie wiem dlaczego. Chyba go wywalę. I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 A no to już jak sobie stryjenka winszuje. A pacyficzny coraz lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Witam! I tyle będzie w temacie kalek. Tzw. "imienne" Shermany z Iwo Jimy, są dosyć dobrze opisane i obfotografowane, więc nie zaryzykuję oklejenia mojego pojazdu konkretną nazwą. Zostanie bezimienny i anonimowy... W temacie M4 coś drgnęło... Pojazd dostał kapcie i wstępnie został oszpecony. Poleży dobę na kaloryferze i dalej go będę paprał. Bambetle na wierzchu leżą luzem. To taka przymiarka. Jakoś mi się nie widzą. Muszę nad nimi jeszcze ostro popracować. Teraz wygląda to tak: A tutaj fotografia rodzinna.... I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Jestem pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Wypad z kapci, Panie Dzieju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Że też ja tak nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Witam! M4 skończony. Zapraszam do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=36948 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Witam! M4A3 USMC potraktowany został wstępnie olejami. Przetarta została wieża, góra kadłuba, przód i boki. Tył, podwozie i dechy na nim muszą jeszcze poczekać. Teraz wygląda to tak: I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Jak zawsze twoja praca z olejami jest zdumiewająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 Witam! Mało ważna i nudna wiadomość: M4A2 tzw "Rusek" prawie gotowy do malowania... I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 A na jaki kolor będzie - olive drab czy russian green? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Ale Waść zasuwasz z tymi modelami. M4A3 USMC podoba mi się najbardziej z całej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Pod wpływem twojego rękodzieła kupiłem dziś po wielce okazyjnej cenie tego USMC Sherman z Italki. Będzie się na czym wzorować, ale to dopiero za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Witam! No to witam w "Klubie". Zdziwisz się jak zaczniesz montować osłonę jarzma armaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 No mam nadzieję że jak już założę ten warsztat za jakieś dwa lata to będziesz jednym z pierwszych którzy mi napiszą co jest skopane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Załóż już teraz, bo zapomni do tego czasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Witam! No mam nadzieję że jak już założę ten warsztat za jakieś dwa lata to będziesz jednym z pierwszych którzy mi napiszą co jest skopane. Ok, będę pierwszy... Załóż już teraz, bo zapomni do tego czasu! Nie, nie zapomnę! Jestem strasznie pamiętliwy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Coś się ruszyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi