Skocz do zawartości

M3 Lee - 1/35 Tamiya

bazylms

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 192
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Fajnie to wygląda gratuluję

Co do skrzynek to taka mała sugestia z tegoco widzę to większość z nich jest niemiecka:)

Co do skrzynek to taka mała sugestia z tegoco widzę to większość z nich jest niemiecka:)
No bo ja potrzebuję do MG34, a te co kupiem to przynajmniej taką nalepkę mają, he, he.

Waśnie walczę o te dwie figurki z Alpine, może się uda je zdobyć. A potem pomaluję i dam na mostek. Zobaczymy co sie uda zwojować. W razie czego to zawsze mogę kupić te z Tamiya.

Walcz, bo warto. Zdziwisz się jak łatwo to się maluje, bo wszystkie fałdy i detale masz idealnie wyrzeźbione, do tego do każdej figurki powinieneś 2 głowy dostać. Gwarantuję Ci że do Tamiyi nie ma porównania. Maluję właśnie ostatnio zestaw Alpine'a, genialna sprawa. Niestety mój aparat nie pozwala na wykonanie sensownych zdjęć (bezmózg).

Dzięki koledzy. Figurki kupione, ale będą może za miesiąc. Ponadto mostek zaliczył uderzenie puszką farby w garażu. Na szczęście szkody są niewielkie i da się je łatwo usunąć.

Dzięki koledzy. Figurki kupione, ale będą może za miesiąc. Ponadto mostek zaliczył uderzenie puszką farby w garażu. Na szczęście szkody są niewielkie i da się je łatwo usunąć.

W garazu modele trzymasz?

I jakie kupiłeś? W czasie oczekiwania kończysz podstawkę czy zaczynasz coś nowego?

Kupiłem te z Alpine. Będą w okolicy worków z piaskiem na mostku. Przy podstawce już wiele pracy nie zostało, zrobię ją na gotowo a potem to tylko figsy wstawić. Natomast z zaczynaniem nowego projektu chyba poczekam, bo żona mi remont salonu szykuje, zrywanie tapet, gładzie, panele na podłogę, nowe meble więc nie ma sensu nic rozgrzebywać bo będzie mnie ciągnęło, a po co się mamy kłócić o priorytety . Tak więc następny projekt dopiero we wrześniu. W między czasie pomaluję tyko dwóch ruskich które podesłał mi Piotr (pankot13) - pierwszy kontakt z żywicą.

W garazu modele trzymasz?

Tak, generalnie w pudłach sobie leżą i od czasu do czasu jadą na jakąś wystawę. Most niestety zostawiłem na biurku a żona wczoraj zdecydowała się tam posprzątać i niechcący przypadkowo zrzuciła na niego bombę w postaci puchy z farbą. Powiedziała że w ramach odwetu mogę zniszyć to:

rsz_dscf2999.jpg

Ale nie miałbym serca ani ochoty tego dewastować - najwyżej zjeść.

To dobrze, że straty nie były dotkliwe.

Czekam, zatem na dalszy etap.

Jeśli chodzi o wodę to widziałem gdzieś na forum wątek z poradnikiem jak wykonać wodę. Ale nie mogę go namierzyć. Jak znajdę to zapodam.

Obrazek

Ale nie miałbym serca ani ochoty tego dewastować - najwyżej zjeść.

Krzychu kompozycja fajna więc nie bierz odwetu. A co do trzymania modeli w garażu...Budowlanka to mój zawód i często widzę garaże lepiej zrobione niż salony

W sumie racja. To tez jeden z powodow czemu akurat 1:48 wybralem Coprawda mam swoj kat gdzie oprocz warsztaciku modelarskiego walaja sie jakies kosiarki czy inne wiertarki ale przynajmniej reszta rodziny nie mialczy ze akryle smierdza

• 4 weeks later...