Skocz do zawartości

Mi-14 PŁ "1010", 1:72, Hobby Boss + Armory

Robroy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 249
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dziekuję , też już nie mogłem doczekać się właściwego wyglądu i barw, ale pracy wbrew pozorom pozostało jeszcze sporo. A tak na marginesie to wg. mnie Mi-14 to jedna z najładniejszych sylwetek współczesnych śmigłowców

....i tu jak na mój oczywiście śmigłowcowy gust....jednym podpadnę,ale z tobą się zgodzę.....Piękna sylwetka ...wogóle śmigłowce MIL-a zdecydowanie w moim typie.....może jak ANNETRA wypuści MI-8/17 w 48,to ktoś zrobi jakąś konwersję z żywicy do MI-14...hm najlepiej cały model w plastiku ........dobra to se pomarzyłem. .

.....może jak ANNETRA wypuści MI-8/17 w 48,to ktoś zrobi jakąś konwersję z żywicy do MI-14...hm najlepiej cały model w plastiku ........dobra to se pomarzyłem...

eee tam... marzyć zawsze warto

Obiecałem kilka zdjęć więcej to je wrzucam, przy okazji kończę sobie magnetometr (wózek zrobiłem już jakiś czas temu), w sumie będą dwa, ten i na torpedę. Wywaliłem też wszystkie okna, bo były jak dla mnie zbyt wklęsłe, wziąłem nowe z innego mila (dostarczyciela części ), zeszlifowałem je i na styk wkleiłem od zewnątrz tak żeby były nieco wypukłe (czyli jak w prawdziwym), przednie białe reflektory to zestaw z AK Interactive maja 1,5 mm i są jak w rzeczywistości w metalowej otoczce. To na razie tyle

DSC_1604._zpswcy7gfgm.jpg

DSC_1583._zps3xlnwqzl.jpg

DSC_1607._zpso6drtzzd.jpg

DSC_1617._zpswc4csdhr.jpg

pracy jeszcze sporo, ale cdn...

• 3 weeks later...

Dzięki

A tymczasem kilka roboczych fotek zrobionych tak na szybko. Dostałem zdjęcia to grzech było nie zrobić sobie drabinki z podestem (będzie z tyłu mila przy magnetometrze, zrobię sobie jeszcze jeden wyższy, który będzie stał przy śmigle ogonowym do tego wózek na torpedę i będzie komplet (z tymi, które zrobiłem wcześniej).

WP_20160302_007_zpsgcjogadq.jpg

WP_20160302_010_zps1suei46f.jpg

WP_20160302_009_zpsuuwdoit9.jpg

WP_20160302_008_zpswxkgrp4q.jpg

cdn...

• 1 month later...

Tak, kółka to plasterek profilu + trochę innych drobnych drobiazgów.

A tymczasem doszedł kolejny pomocny sprzęt śmigłowcowy - drabinka pod śmigło ogonowe

DSC_1650_zpsxeqiiawy.jpg

DSC_1651_zpso73gmeoy.jpg

DSC_1652_zpsn8kfuw6q.jpg

DSC_1653_zps1jecaxfp.jpg

Pozostał doz robienia ostatni...wózek pod torpedę.

Fajnie,że masz foto i wymiary.......a do MI-8/17...też podobnego sprzętu używają

Sławek, jeśli będziesz robił 0608 lub 5528 to sprzęt lotniskowo- hangarowy będzie identyczny :-)

• 3 weeks later...

A tymczasem mała relacja z dalszej budowy, tym razem wózek pod torpedę, w sumie to był najtrudniejszy gadżet lotniskowy do dorobienia. Jeszcze tylko torpeda (w trakcie budowy) i będzie komplet.

DSC_1905_zpsmzxpqahb.jpg

DSC_1907_zpso04tjqhh.jpg

cdn...

W oryginale wieżyczka ma podest z okrągłymi małymi otworami, więc poszukałem sobie w swoich rupieciach z blaszkami czegoś podobnego i wyciąłem sobie odpowiedni kawałek. Ale gdybyś czegoś podobnego potrzebował, to part takie blaszki robi.

pozdrawiam,

Wystrugałem torpedę MU90 Impact, brakuje kilku drobiazgów m.in. pasków i 2 uchwytów, ale to będzie dorobione jak torpeda przejdzie proces "rozmnożenia" A jak będzie już pomalowana to jeszcze otrzyma obejmę na krawędzi tylnego pokrowca.

DSC_1911_zpszjzet6rm.jpg

DSC_1912_zpsehvwmyxy.jpg

DSC_1915_zpsc5oxnjkf.jpg

I w komplecie z wózkiem:

DSC_1917_zpssbqsgdll.jpg

DSC_1919_zpsudmwadmg.jpg

cdn...