Robroy Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Dokładnie o tym samym pisałem, wyrówna się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Ale cacko Nie mogę wyjść z podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Dziekuję , też już nie mogłem doczekać się właściwego wyglądu i barw, ale pracy wbrew pozorom pozostało jeszcze sporo. A tak na marginesie to wg. mnie Mi-14 to jedna z najładniejszych sylwetek współczesnych śmigłowców ....i tu jak na mój oczywiście śmigłowcowy gust....jednym podpadnę,ale z tobą się zgodzę.....Piękna sylwetka ...wogóle śmigłowce MIL-a zdecydowanie w moim typie.....może jak ANNETRA wypuści MI-8/17 w 48,to ktoś zrobi jakąś konwersję z żywicy do MI-14...hm najlepiej cały model w plastiku ........dobra to se pomarzyłem. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 .....może jak ANNETRA wypuści MI-8/17 w 48,to ktoś zrobi jakąś konwersję z żywicy do MI-14...hm najlepiej cały model w plastiku ........dobra to se pomarzyłem... eee tam... marzyć zawsze warto Obiecałem kilka zdjęć więcej to je wrzucam, przy okazji kończę sobie magnetometr (wózek zrobiłem już jakiś czas temu), w sumie będą dwa, ten i na torpedę. Wywaliłem też wszystkie okna, bo były jak dla mnie zbyt wklęsłe, wziąłem nowe z innego mila (dostarczyciela części ), zeszlifowałem je i na styk wkleiłem od zewnątrz tak żeby były nieco wypukłe (czyli jak w prawdziwym), przednie białe reflektory to zestaw z AK Interactive maja 1,5 mm i są jak w rzeczywistości w metalowej otoczce. To na razie tyle pracy jeszcze sporo, ale cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Piękny jest :-) ,świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 No ładnie z podświetleniem, będzie widać, że całe wnętrze zrobione Super - fajne zdjęcia ze zbliżeń, podoba mi się malowanie i detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 2 Marca 2016 Autor Share Napisano 2 Marca 2016 Dzięki A tymczasem kilka roboczych fotek zrobionych tak na szybko. Dostałem zdjęcia to grzech było nie zrobić sobie drabinki z podestem (będzie z tyłu mila przy magnetometrze, zrobię sobie jeszcze jeden wyższy, który będzie stał przy śmigle ogonowym do tego wózek na torpedę i będzie komplet (z tymi, które zrobiłem wcześniej). cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Porządny sprzęt lotniskowy to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Zawsze mnie zastanawia, jak się wycina takie ładne kółka? Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Chyba najprościej ciachnąć plaster z okrągłego profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Tak, kółka to plasterek profilu + trochę innych drobnych drobiazgów. A tymczasem doszedł kolejny pomocny sprzęt śmigłowcowy - drabinka pod śmigło ogonowe Pozostał doz robienia ostatni...wózek pod torpedę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Liczyłem po cichu, że się na tegoroczną wystawę we Wrocławiu wyrobisz z czternastką. Za rok, mam nadzieję, pochwalisz się już efektami na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Za rok na pewno , a najwcześniej to Kraków albo Świdnica, ale to wszystko zależy jak zwykle od czasu. Niby zostało już niewiele, ale wszystko mega czasochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Elegancko i czyściutko. Masz plany czy na oko ze zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Dzięki, Na oko to... znasz przysłowie Do wszystkiego mam foto plus wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Fajnie,że masz foto i wymiary.......a do MI-8/17...też podobnego sprzętu używają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Tak używają, generalnie te drabinki pod śmigło ogonowe są różnego rodzaju, ja akurat wybrałem sobie taką jak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Fajnie,że masz foto i wymiary.......a do MI-8/17...też podobnego sprzętu używają Sławek, jeśli będziesz robił 0608 lub 5528 to sprzęt lotniskowo- hangarowy będzie identyczny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Mariuszu.....czytasz w moich myślach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 A tymczasem mała relacja z dalszej budowy, tym razem wózek pod torpedę, w sumie to był najtrudniejszy gadżet lotniskowy do dorobienia. Jeszcze tylko torpeda (w trakcie budowy) i będzie komplet. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Wózeczek miodzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Bardzo lubię takie gadżety. Przy okazji pytanie - przed wózkiem wykonałeś uroczą "wieżyczkę ratownika znad morza" - z czego tam jest zrobiona podłoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 W oryginale wieżyczka ma podest z okrągłymi małymi otworami, więc poszukałem sobie w swoich rupieciach z blaszkami czegoś podobnego i wyciąłem sobie odpowiedni kawałek. Ale gdybyś czegoś podobnego potrzebował, to part takie blaszki robi. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Wystrugałem torpedę MU90 Impact, brakuje kilku drobiazgów m.in. pasków i 2 uchwytów, ale to będzie dorobione jak torpeda przejdzie proces "rozmnożenia" A jak będzie już pomalowana to jeszcze otrzyma obejmę na krawędzi tylnego pokrowca. I w komplecie z wózkiem: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Przepięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi