Patterson Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 W tym wątku będę wrzucał postępy przy modelach Panther, jak wiadomo nie będzie to jeden model, a ciąg, więc po co bałaganić setką wątków. Do rzeczy, obecne prace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Świetnie to wygląda, będę tu zaglądał i podziwiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Szkoda, że mam ich jeszcze ledwie garsteczkę. Muszę pomęczyć pewnego "gitarowca" co to się już plastikowymi zabaweczkami przestał bawić , żeby poszukał więcej tego dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 a....co to za warsztat, skoro widać prawie gotowy model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Akurat na takim etapie jest ta JP, ale mam już 5 sklejonych Panther w kolejce do malowania, 3 rozgrzebane i kilka w pudełkach, także żywot topiku będzie długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Rewelacyjnie wygąda . Z czego zrobiłeś zieleń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 ... i bajera. Skąd zieleninka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Super! Jedna z lepszych zielenin na pancerce jakie widziałem. Prawda zaiste,prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Rządzisz! Siadam i podziwiam Aha... i podoba mi się pomysł na jeden wątek warsztatowy dla serii produkcyjnej. Łatwiej będzie porównywać poszczególne egzemplarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Fajnie Marcin ze założyłes tutaj warsztat ze swoimi panterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Roślinki to susz naturalny pomalowany akrylami Tamiyi. Tymczasem pomalowałem ostatnie bambetle i pobrudziłem letnim błotem. To koniec pracy na bryle wozu, ostatnie podmalówki zrobię już po montażu układu jezdnego. Teraz czas zabrać się na koła i traki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Efekt na wydechach uzyskałęś "ręcznie" czy np. na "lakier do włosów"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Idziesz jak burza, nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Bardzo efektowne malowanie. Susz tak spreparowany nie kurczy się z czasem nie wysycha i nie opada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Malowanie nad wyraz realistyczne. Do tego wyważone i delikatne brudzenie. Bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzięki wielkie, tymczasem zespalam układ jezdny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Jakaś rada na tak piękne brudzenie podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Na mój gust trochę za duże mokre ślady, sam brudzing świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Jakaś rada na tak piękne brudzenie podwozia? Własne mieszanki pigmentów i odpowiednia konsystencja. Jaga podsycha po ostatnich poprawkach przed galerią, tymczasem: od razu poszedł podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Czyżby to była Pantera z Powstania Warszawskiego ? Niezłe tempo. Robota ekstra ! Aż mnie kusi dłubnąć coś u siebie. Ale jak się ciepło robi, to inne hobby wygrywają z modelarstwem. Modele od jesieni do wczesnej wiosny ;). U mnie czeka do malowania: G wczesna i G średnia (Peiper Ardeny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Jaga piękna. Mógł byś coś więcej napisać o tych roślinkach, którymi ją maskowałeś? Wiem, że są naturalne ale jestem ciekaw gdzie takie coś można znaleźć? Wyglądają rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 JP przepiękna, ładnie wymalowany kamo, stonowane rozmieszczenie zielska, a tłumiki obaliły mnie na glebę, tylko czekać kolejnych malunków, reasumując kawał porządnej modelarskiej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzięki, roślinki niestety nie wiem jak wyglądają w realu nad czym boleję, bo nie ja je zbierałem. Musze własny trawnik przeszukać, może coś podobnego się tam kryje. Tak kicia z Powstania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Cóż tu można napisać - kawał dobrej roboty . Piękna niepowtarzalna Panthera Krótko - szacun i nie pomniejszając innych wspaniałych modeli w twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dzięki, tymczasem do akcji wszedł młotek, odpryski robię partiami i staram się nie przesadzać z "biciem" ale już i tak dawno przegiąłem. Zrobiłem też washa na zimmericie i górnych powierzchniach gdzie kończę teraz pracę z olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi