wapel Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Lubie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Bardzo ciekawa praca. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Super zrobione, ten trup czołgisty wygląda masakrycznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Dobre! ale łyżka dziegciu-jak się spalił czołgista?bo na pojeździe brak śladów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 jak się spalił czołgista?bo na pojeździe brak śladów.. Kurde. Nie zrobilem zdjec tego co nalezalo. Spalony jest caly przedzial silnikowy i wnętrze wierzy. Bedzie to widac na fotce z gory. Jutro wrzuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Ja mam zastrzeżenia do odwzorowania szalunku na schronie: te wypukłe linie markujące szpary w szalunku są....za wypukłe i za szerokie. druga rzecz to "nadlewka" betonu mniej więcej na wysokości górnej krawędzi strzelnicy: nie ma tam odciśniętego szalunku, a taka masa betonu na stropie, nawet zbrojona, nie utrzymałaby się bez szalowania, bo spłynęła by pod własnym ciężarem. ale to jedynie moje subiektywne spostrzeżenie, bo dość sporo się różnych konstrukcji betonowych naoglądałem. Trup.... realistycznie, chociaż ja nie lubię takich dodatków do dioram. Całość naprawdę godna podziwu, pomimo powyższych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Super diorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Super. Wyższa szkoła. Ps. czym wstawiasz foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Foty poprzez Picasa Web. Za to nigdy nie wiem, czemu pionowe zdjęcia na forum wyglądają na dużo mniejsze niż te poziome, mimo tych samych rozmiarów. Lipstein, zapewne masz rację. Troszkę przeskalowane są te odciski, ale dzięki temu uzyskałem wyraźny efekt. Bałem się, że jak zrobię mniejsze to się ukruszy i wszystko pójdzie się.... pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 26 Maja 2013 Autor Share Napisano 26 Maja 2013 Dobre! ale łyżka dziegciu-jak się spalił czołgista?bo na pojeździe brak śladów.. Obiecana fotka z widokiem spalenizny - przedział silnikowy i okopcenia z włazów wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Figurka nieboszczyka imperialnego, przy takim nachyleniu pancerza, nie powinna być w krzaczkach pod czołgiem? Świetna winietka. Zrobiona z pomysłem. Ogląda się z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Mistrzostwo! Chciałbym wiedzieć jak zrobiłeś ten bunkier?Jest po prostu mega i te pręty zbrojeniowe z kawałkami betonu.Zdradź sekret dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Mnie się wydaje, że to lata praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk2000 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Figurki również z tamiyi czy od innego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Bardzo ładny bunkier, jeden z lepszych jakie widziałem. Nie bardzo podoba mi się, że ta lufa mu tak mocno opadła ale nie uznaję tego za błąd bo na zdjęciach oryginałów jest różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 O dzięki Panowie za miłe słowa! w ogóle dawno tu nie zaglądałem, patrze - a tu mam fotkę admina! a teraz po kolei: Chciałbym wiedzieć jak zrobiłeś ten bunkier?Jest po prostu mega i te pręty zbrojeniowe z kawałkami betonu.Zdradź sekret dzieła. Bunkier powstawał w wielkim skrócie tak: polutowałem siatki zbrojeniowe z drucików, zrobiłem szalunek z deseczek z balsy, naoliwiłem je, żeby łatwiej było zdjąć formę. Do foremki wlałem rzadki klej do kafli, poczekałem z 2-3 dni, zdjąłem formę i kombinerkami zniszczyłem co trzeba, pilnując, aby na prętach zostały kawałki betonu. Figurki również z tamiyi czy od innego producenta Figury to żywica Evolutiona. Świetna jakość. Polecam! Mnie się wydaje, że to lata praktyki. Lata jak lata, trzy może będą - ale ze względu na wolne tempo / brak czasu, to moja czwarta diorama w sumie. Dodatkowo zamieszczam fotki plenerowe, które zrobiłem parę dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Gratki za fotę admina. Czy gdzieś jest może relacja z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 nie wiem czy to nie wbrew regulaminowi, ale jest tutaj: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=308&t=23951&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Bunkier - bardzo dobry. Pręty z resztkami betonu gustowne, nie przesadzone. Zdjęcie nad morzem kapitalne. Bunkier powstawał w wielkim skrócie tak: polutowałem siatki zbrojeniowe z drucików, zrobiłem szalunek z deseczek z balsy, naoliwiłem je, żeby łatwiej było zdjąć formę. Do foremki wlałem rzadki klej do kafli, poczekałem z 2-3 dni, zdjąłem formę... ...czyli jak w 1:1 . Masz jak widzę do czynienia z budowlanką na codzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek G. Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 OMG powinieneś zrobić poradnik dotyczący budowy dioram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 Masz jak widzę do czynienia z budowlanką na codzień? Tak jest. Takie tam na przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Klimatyczna robota Ja może bym tego japońskiego tanka bardziej styrał Drugie zdjęcie plenerowe wymiata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi