tadeusz6514 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 I się zacznie - z papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KJakubK Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Że niby co?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Wiem że będzie wojna gdyż są tu tylko modele plastikowe ale jak już zacząłem ten wątek to i go skończę bez względu na konsekwencje. Czy się coś stało że taki model jest w tym dziale , już kiedyś była podobna dyskusja i nic się nie zmieniło - nadal prowadzę tu wpisy -a wcześniej na Konradusie były modele plastikowe i tam nikt nie krzyczał - mam prośbę o wykonanie nowego działu modeli nie tylko plastikowych może tam będzie więcej wpisów dotyczących modeli a nie tylko materiału .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Nie przejmuj się i działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Człowieku- robisz kapitalne rzeczy i gratuluję samozaparcia, cierpliwości i chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Wiem że będzie wojna gdyż są tu tylko modele plastikowe ale jak już zacząłem ten wątek to i go skończę bez względu na konsekwencje. Koledze raczej chodziło o podziw dla pracy, ze to papier tak trudny w obróbce, niż szukanie dyskusji, że "a bo tu są tylko modele plastikowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Wiem że będzie wojna gdyż są tu tylko modele plastikowe ale jak już zacząłem ten wątek to i go skończę bez względu na konsekwencje. Tadeusz, może Twoja surówka nie wygląda jak końcowy model do galerii, ale kunsztem warsztatu zachwycasz. Nie będzie wojny plastikowo-papierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Zgadzam się z moimi przedmówcami bo swojego czasu kleiłem z kartonu ( głównie duże okręty a,i samoloty i czołgi się zdarzały) niestety brak czasu , i wiem jak ciężko jest zaprojektować i zbudować coś z kartonu,działaj dalej i się nie przejmuj ja z chęcią śledzę Twój warsztat .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 Dziękuję za pozytywne wypowiedzi w sprawie wstawiania modeli (innych ) na tym forum .To forum to Modelwork a nie Modelplastik- pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 to wcześniejszy model którego nie było na tym forum jest to armata 75 mm Starachowicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Pikna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Maaaatulo! Toż to jak 3d model na komputerze wygląda, piękne! Wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Znakomita robota. Taki model przed malowaniem tez wyglada bardzo atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 - dziękuję za opinie - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Żółwika jeśli jeszcze możesz to zmodyfikuj. Grzbiet powinien być nieco bardziej "ostry" w przekroju poprzecznym, bo teraz to jest obły i przypomina tego z MIRAGE w modelu 1/35 tutaj widok tego o czym mówię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Zgadzam się na zdjęciu wygląda inaczej a tak na prawdę jest to kształt stożka - postaram się wstawić jeszcze jedno zdjęcie by można porównać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 18 Lutego 2015 Autor Share Napisano 18 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 podziwiam za wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Mam pytanie czy ciągnik posiadał dwa zbiorniki czy tylko jeden , oraz czy zbiornik wystawał w podłodze pod tylnymi siedzeniami - gdyż tak mi wychodzi z rysunków C7P w książce Pana A.J (Polisch tracks & wheeks 2) str 52 jest tam przekrój połówkowy - czy mam rację ,gdyż wszystkie modele plastikowe takowych nie posiadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Marca 2015 Autor Share Napisano 14 Marca 2015 zamiast pytać w oddzielnym poście zadam kilka pytań na tym - może ktoś będzie coś wiedział a może będzie posiadał zdjęcia na nurtujące mnie pytania 1- zbiornik paliwa czy był po stronie kierowcy czy raczej po przeciwnej 2- dodatkowy zbiornik -służył jako zbiornik cieczy chłodniczej czy oleju 3- jak wyglądało zasilenie silnika w powietrze i dodatkowo jak wyglądał filtr powietrza 4- czy silnik posiadał chłodnicę oleju 5-gdzie były akumulatory rozruchowe za każdą dodatkową informację będę bardzo wdzięczny gdyż na rysunku technicznym brak takich informacji lub są bardzo nie czytelne , a osoby posiadające takie dane nie chcą przekazać takie informacje ( szkoda -tajemnica wojskowa ) Za odzew Bardzo Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi